| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přerušené kojení...

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 61 [Dalších 11 >>]
Lůca+Josífek 1/07
  • 
15.6.2009 18:13:11
A proč chceš malou přestat kojit už teď?
Mému chlapečkovi je 27 měsíců a kojím ho, jak potřebuje. 4x přes den, 3x v noci. Dítě musí dojít k tomu, že mlíčko už nechce, samo.
Zkus www.kojeni.cz. To je odborná stránka. Mají i telefonní linku. Odborně poradí.
Někdo zde zmiňoval lak na nehty. Já zase slyšela z okolí - natírat bradavky citrónen nebo octem. Někdo zmiňoval zalepit bradavky izolepou. Je to strašný.
15.6.2009 15:14:19
Moniko, neboj, to přijde, musí si na ty příkrmy zvykat postupně. Časem sní víc najednou. V půl roce ještě není kam spěchat.~o~
Maja
  • 
15.6.2009 14:54:02
Kdyby na to byla rada, také bych jí přivítala. Po roce se mi jen povedlo ho převést na umělé mléko, dodnes (a to mu jsou 2 roky pryč) vypije 1-2 láhve mlíka v noci. Ve dne souhlasí, že už v noci mlíčko pít nebude, ale jak je rozespalý, je to jen zoufalé "mlíčko, prosím, maminko dej mi mlíčko". Někdy v roce a půl jsme to vzdali a odnaučováním a máme ho u postele na noc připravené (teplá voda a nadávkované mléko), takže nás to probudí jen na dvě minutky. Každé dítě je jiné, starší kluci tohle nedělali a spali celou noc. Na druhou stranu se zase nic neděje, jednou přestane, do puberty mu to nevydrží, takže to asi nemá cenu moc řešit. Dítě v tomhle věku má vypít asi půl litru mléka, tak ten náš to prostě zvládne přes noc. :-)
Katka (dcera 3 roky)
  • 
15.6.2009 14:48:07
Zdravím autorku, to co píšete a hlavně jak jste šla..krok za krokem s citlivostí..nádhera, moc vám oběma přeji ať si ty společné chvíle při kojení náramně užíváte!
15.6.2009 14:20:34
No malá, když byla mrňavá, tak spala celou noc, teď tak od půl roku se budí v noci tak po třech hodinách. Naše doktorka povídala, že jí musím nahradit jedno kojení už jen nějakým příkrmem, jenže toho sní tak půlku a pak chce pít.. Tak nevím, aby se pak naučila normálně jíst, když příkrmy bojkotuje a nejraději by jen pila :)
Petula
  • 
15.6.2009 14:05:08
Jo. Dcerku uz od narozeni jsem kojila v noci velmi malo, byla pohodova. Vetsinou spala celou noc. Kdezto syn do pul roku v noci vyzadoval casto. Zajimave je, ze syn se kojeni vzdal mnohem drive nez dcerka. O rok driv. P
Petula
  • 
15.6.2009 13:58:57
To je v poradku.
Vecerni, ranni.... ja jsem to tneresila. Do dvou let u syna a do tri let u dcerky jsem kojila cim dal mene. U dcerky od dvou do tri let jsem kojila jen dvakrat denne, v noci vubec. U syna od jednoho a pul roku do dvou let v noci uz ne.
Sidhártha
  • 
15.6.2009 13:49:56
Musím uznat, že autorka je opravdu trpělivá a dobrá máma. Kojení je opravdu pro dítě to nejlepší. Já mám destiměsíčního kloučka a jeho kojení si opravdu užívám a nějak se mi nechce přestat (i když jsem si předsevzala rok a dost). Bude mi to líto, praskne tím totiž jednou z pout mezi jím a mnou. Ale jednou to přijít musí a malý udělá krůček k samostatnosti, ale asi si spoulu ještě dáme na čas...

Když se vrátím zpátky k článku, tak musím pochválit i tu malinkou holčičku, že to trápení a zmatek "prso-flaška-prso" tak statečně přestála, protože nebylo to jednoduché ani pro ni. Až mi jí bylo chvilkami líto, ale za tu sladkou odměnu z mámina prsíčka to stálo:-))
15.6.2009 13:42:52
Blahopřeju, žes to nevzdala a držím palce všem maminkám, které se dostanou do podobné situace.
My jsme měli zase malého v 7 týdnech v nemocnici týden na JIPce s chřipkou, ale byl moc šikovný a když už jsem tam za ním mohla chodit, tak jsme kojili i na JIPu, než mohl na normální pokoj. Bylo to sice hrozné jezdit několikrát denně přes celé město a ještě odstříkávat, ale jsem ráda, že jsme to nevzdali. Mně naštěstí jde dobře odsříkávat rukou (v porodnici odsávačkou to bylo strašné). Takže když malého odvezli do nemocnice, já měla prsa jak balony, ostříkala jsem za půl dne asi litr, něco do mrazáku. Moc se to pak hodilo, měli po třech dnech malého čím krmit. Do dvou dnů se to srovnalo a stačilo tak 2x denně odstříkat. Malý se zase během cca dvou dnů rozpil na stav před nemocí (první den společně v nemocnici to bylo jen asi 300ml, ale neměla jsem víc mléka).
Přeju všem, aby se jim podobné situace vyhýbaly a když už, takaby vytrvaly!
Díky za pěkný článek.
15.6.2009 13:42:21
Já bych taky ráda kojila co nejdéle, ale nějak si to nedovedu představit, syna jsem přestala kojit už ve 4 měsících, tak nemám praxi :). Znamená to jen ranní či večerní kojení, nebo v noci?
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 61 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.