| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Alternativní způsoby výživy dítěte - ano, či ne?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 62 [Dalších 42 >>]
Josef
  • 
28.9.2007 17:51:40
O mikrovlnných troubách se již mnohé napsalo, ale přesto si neodpustím zmínit studii, která zřetelně prokázala jejich škodlivost.Výzkumu se zúčastnili dobrovolníci ve věku od 20 do 64 let.U osob, které konzumovaly potraviny ohřívané v mikrovlnce, se snížil hemoglobin.Také hodnoty červených krvinek klesly na dolní hranici.Zvýšení leukocytů signalizovalo poškození buněk.Průkazně existoval i přímý vztah mezi množstvím mikrovlnné energie v jídle a počtem bakterií v krvi osob.Podrobný a celý článek najdete na www.andele-svetla.cz - MENU – novinový článek č.699.
Janda
  • 
28.9.2007 13:06:33
Dobrý den,

to co píšete vychází pouze z Vaší neznalosti anatomie, biologie a chemie. Nevím jaké máte vzdělání, či v jakém oboru jste studoval, ale mrzí mě, že někdo jako vy prezentuje názory, ve kterých jsou přání otcem myšlenky spíš, než cokoliv jiného. Zajímavý je i fakt, že takto postupují téměř všichni "zapálení" zastánci do vegetariánství.

1. Nemáme trávicí trakt jako býložravci, musím Vás zklamat. Náš trávicí trak vykazuje největší příbuznost s všežravci. Nevím, kde jste na to přišel, ale doporučuji si přečíst základní knihy o lidském těle a biologie.

2. Pokud tomu nevěříte, podívejte se do zrcadla a vyceňte zuby. Uvidíte zuby všežravce, nikoliv býložravce.

3. Nemaťte prosím ostatní vaší větou, že existuje min. 20 shodných znaků naší trávicí soustavy s bíložravci. Je to celkem podlá manipulace s fakty. Mohli bychom totiž najít stejné množství anatomických shodných znaků s masožravci, mrchožrouty a nakonec i třeba s rybami, protože i ty mají žaludek a střeva, že.

4. Váš argument že vegetariánství doporučují světové organizace opět není úplně přesný, protože ho nedoporučují, pouze ho tolerují v rámci určitých lidských práv. A nevím, jestli je dobré ohánět se organizací státu (USA), jehož obyvatelé jsou proslulí svým obžérstvím a neuvěřitelnou spotřebou cukru, hamburgrů a pizz a kde obezita propukla v takové míře, že se mluví o novodobé epidemii. V tomto případě se ani nedivím, že tolerují vegetariánství u všech věkových kategorií, protože tady je už úplně jedno co jedí, hlavně ať zhubnou (na což je vegetariánství opravdu dobré)

5. Neberte prosím můj email zle. Nemám nic proti vegetariánům, ale nemám rád, když se do něj nutí i děti. Velmi podobná je i situace např. u Svědků Jehovových a jejich toleranci vůči ostatním náboženstvím a názorům.

6. Běžte si prosím nejdříve promluvit s pediatry a zjistěte jaká rizika hrozí dětem, které nejedí maso. Pokud budete opravdu otevřený diskusi, jak tvrdíte, tak možná zjistíte překvapivé věci. Budu rád, pokud tomu tak bude.

S pozdravem

MUDr. Janda

M82
  • 
3.9.2007 5:15:09
nebo taky prave nezdraveho. Cili vlastne nejde o to jestli je tam neco nezdrave ale jestli je tam vse potrebne.
M82
  • 
3.9.2007 5:05:22
Me porad udivuje to slovo zdravi. Zdravi je totiz to ze neco obsahuje neco POTREBNEHO
30.5.2007 19:47:37
.........a první sežeru tebe, ty krávo!!!!!!!!!!!!!!!
  • 
15.5.2007 22:09:35
Bozka, JEZ, CO CHCEŠ!! Ale neurážej - nepatří to na web, kde by ses mohla dovědět něco o zdraví!
Lidičky, uvědomujete si, že jste zdraví či nemocní z toho co dýcháte, pijete a jíte??? Chemizace potravin je ten největší problém,který způsobuje nemoci. Pomohu s vyčištěním organismu,dovyživením a regenerací organismu, což je vlastně úžasná schopnost lidského těla vyřešit si sám spousty zdravotních problémů v případě, že mu dodáte tu správnou zdravou výživu.Není to však to, co dostanete koupit v běžné obchodní síti. Zájemcům napíši vlastní zkušenost a ráda pomohu.
Ela
  • 
2.5.2007 10:57:17
jsem od dětství silně anemická a doktoři mi od dětství kromě tabletek "železa" nic jiného nedali, ani nezjišťovali příčinu....nejsem vegetarián, ani moji rodiče , takže nevidím žádnou souvislost....
Jirka
  • 
15.4.2007 12:17:39
To s tím mlékem není zcela pravdivé. Mléko je například zásadní surovinou podle 5 tisíc let starého ajurvédského lékařství. Dodnes je mnou jogínů, kteří se živí pouze kravským mlékem. Rakovinu nemají a dožijí se úctihodného věku. O tom zajímavě vyprávěl psycholog Richard Alpert, který se setkal s takovým jogínem v (Indii) živícím se pouze jednou skleničkou mléka denně. Tento osmdesátiletý dědeček poskakoval po horách. Richard Alpert musel přehodnotit své představy o všeobecném stravovacím mínění. Ne, že by se člověk měl živit pouze sklenicí mléka denně, na to je třeba jistý výcvik. Nicméně o mléku se říká všelicos a je třeba hodnotit tyto názory s jistým poznáním. Veškeré takzvané vědecké názory na vegetariánství a podobně je třeba logicky zhodnotit. Je třeba vědět jaké mléko se zkoumalo při kterých výzkumech. Kdo a kde takový výzkum prováděl...

Ajurvéda například tvrdí, že mléko se nesmí nikdy pít studené, vždy je nutné ho 3x převařit a obohatit kořením, které neutralizuje některé nežádoucí účinky. Nejzdravější, podle ajurvédy jsou z mléka výrobky kysané a čerstvé sýry.

Názor, který zde zazněl, že chudokrevní jsou lidé především vegetariáni, k čemuž došla osoba, která se s tím setkává přímo v ordinaci a tudíž se s náma dělí o vlastní zkušenostost, je rovněž brát s rezervou. To není vědecký argument. Já mohu říct, že v mé ordinaci lidé s chudokrevností a zdravotními problémy jsou především ti co žijí především na mase. Takový citát si mohu klidně vymyslet. Řeknete-li masojedovi, že jste vegetarián, většinou to bere jako útok na sebe a začne kolem sebe plivat nepodložené argumenty o chudokrevnosti, začnou vám vyprávět o případech lidí (které údajně osobně znají), kterým z vegetariánstvím padali vlasy, nehty a já nevím co. Je třeba brát takové hlášky s rezervou.

Velmi častý jev ze strany nevědomých lékařů bývá velmi podivná reakce na vegetariánství. Většina lidí trpí zdravotními problémy, málokdy jsou lékaři schopny najít příčinu všech těch nemocí. Prořeknete-li se však, že jste vegetarián(ka) buďte si jistí, že doktorce je příčina ihned jasná. Zkrátka vegetariánství od té chvíle může za každou vaší nemoc.
Jirka
  • 
15.4.2007 11:45:34
S toho důvodu dítěti maso nedávám, nebudu mu přece nutit maso. Až bude dospělý sám se rozhodne. Uvědomujete se absurditu toho co jste napsala?
luášek
  • 
1.3.2007 9:54:48
jsme prostě sežravci
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 62 [Dalších 42 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.