| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Alternativní způsoby výživy dítěte - ano, či ne?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 62 [Dalších 12 >>]
17.8.2005 8:15:28
Moribundus a ja si zas myslim, ze nielen slova dotycneho lekara, ale aj ine tvrdenia treba brat s rezervou. Aj tieto: "Kde není mléko, není rakovina" alebo "jsme první ve světě v rakovině tlustého střeva a rekta, za kterou může především maso".... Nemyslim, ze by to jednoznacne niekto dokazal. Vsetko su to obvykle dohady zaujatych ludi podlozene statistikami (mnohokrat na chabej vzorke). A to ako dokaz nestaci.
moribundus
  • 
16.8.2005 17:48:53
Nechtěl bych pana doktora nikterak urazit, ale naprosto mně není jasné, jak může být odborníkem poradny pro alternativní výživu, když napíše:

Ve výživě staršího dítěte se naopak doporučuje podávat takové složky potravy, které obsahují dostatek živočišné bílkoviny, vápníku, železa a dalších látek. Živočišnou bílkovinou se rozumí hlavně bílkoviny masa, mléka a mléčných výrobků. Postrádá-li strava dítěte dostatek vápníku, organismus se s tím sice dovede částečně vyrovnat, mohou však vznikat i křeče nebo se dlouhodobě projeví nedostatek vápníku snížením pevnosti kostí. Osteoporóza dospělých s poruchami stability páteře či častými zlomeninami kostí může mít příčinu v nedostatečném příjmu vápníku v dětství.


Není snad problém si třeba koupit knížku Pravda o mléce - jak ji potvrzuje věda, abychom zjistili, že se nejspíše ve svých konstatováních hluboce mýlíme.
Hned první kapitola má slibně znějící název: Kde není mléko, není rakovina.

Maso v dnešní době již také nepotřebuje propagaci, protože když jsme první ve světě v rakovině tlustého střeva a rekta, za kterou může především maso, těžko nás už může někdo předhonit.
16.3.2005 9:45:08
Nevím jestli by byl někdo schopný takhle uvažovat,ale je to možné,pro mě je vegetariánství a podobné stravování poněkud zvláštní,ale je to každého věc,jen mi přijde trochu nespravedlivé vést k tomu rovnou i malé dítě,které nemá na výběr,nemůže si zvolit zda maso jíst chce,nebo ne.A další věc je,že délka života je především ovlivněna genetickou dispozicí,výživa na tom má samozřejmě také svůj podíl,ale pořád vidíme že se dlouhého věku dožívají lidé ať jedí to či ono,není statysticky dokázáno,že by jedna skupina na tom byla lépe.S pozdravem Ája
  • 
14.5.2004 0:57:08
No, MUDr. nejsem, ale četl jsem lékařskou studii (přesněji výstup z té studie), kdy se v Anglii dělal výzkum zdravotního stavu vegetariánsky (a vegansky) živených dětí, aby se zjistilo, co těm chudákům podviživeným chybí. A zjistilo! Výzkum ukázal, že jsou daleko zdravější, než jejich "dobře krmení" vrstevníci. Holt fakta a statistiky říkají, že vegetariánství je lepší, ale když k tomu apriori přistupuju, že maso se musí... :-(
Mimochodem, když se mluví o zdravém způsobu života, doporučuje se zvýšit konzumaci masa, nebo spíše ovoce a zeleniny? :-) Ale zkuste říc, že by měl maso vysadit úplně! Tak jste za extrémistu :-)
V EU se asi 10% obyvatel považuje za vegetariány, u nás je to lehce nad 1%. Možná, až to trošku srovnáme, přestane být bezmasá strava považována (a žel i lékaři!) za nebezpečnou úchylku.
Sosan
  • 
23.3.2004 16:45:19
Dobrý den. Jste MUDr., tudíž patrně kvalifikován v oboru. Prosím vás o uvedení nějakého odkazu na výzkum prokazující škodlivost bezmasé stravy. Výzkumům dokazujícím opak (a propagujícím nejen bezmasou ale i veganskou stravu i pro malé děti) se totiž dostává daleko větší popularity a knih s takovou tématikou najdete v každém knihkupectví přehršel. I v případě, že se vám nepodaří sehnat odkaz na konkrétní výzkum, uveďte alespoň, jaká konkrétní zdravotní poškození je možné bezmasou stavou u dětí získat a čím jsou tyto informace podložené. Není totiž možné, aby byly pravdivé názory jak vaše tak názory "militantních" vegetariánů. Jeden z vás prostě lže. Děkuji.
  • 
23.3.2004 15:45:45
Poslední výzkumy dokazují škodlivost jednostranně zamřeného stravování na vývoj lidského organismu. Tisíce a desetitisíce let se člověk stravuje jako všežravec. maso obsahuje nezastupitelné živočišné bílkoviny. Vždy ovšem závisí na způsobu úpravy masitých pokrmů, o tom není sporu.
Vyhněte se tedy jednostranným stravovacím návykům a ušetříte tím své děti od budoucích problémů! Jezte vše, ale v menších porcích a vícekrát denně. Kombinujte masitou stravu s ovocem a zeleninou a naopak ! Tímto stylem se zachováte jednak při zdravém těle, ale též i při zdravém rozumu !
MUDr. Jiří Růžek
Zuzana
1.2.2004 23:56:54
Kačíku, většina lidí ale svůj stravovací režim nepřežila (zjednodušeně řečeno).)
Doporučuji nahlédnout (pokud se o skutečně zdravý životní styl zajímáte)
http://www.albiostyl.cz/core.php?page=restaurant§ion=syntetic&auth=
http://www.albiostyl.cz/core.php?page=shop§ion=sweets&auth=
(Jde o stránky společnosti Albio, která provozuje restauraci a obchod, ale kromě informací o společnosti lze najít i zajímavé informace o zdravé stravě.)
Kačík
  • 
13.11.2003 11:55:19
Ani žádné zvíře nemá jednoznačný způsob výživy, ani kytka, nikdo. Přečtěte si se stejnou péčí příručky o tom, jak krmit psa, hnojit kytky...
Ale není potřeba zoufat, tolik lidí před námi přežilo bez větších komplikací, tak my přežijeme taky. Já sázím na intuici a dobrou víru v život a vůbec se mi nelíbí dnešní medicína, která člověku na jednu stranu nedovolí nic udělat a na druhou stranu ho obviňuje a zastrašuje, chřipkou počínaje a rakovinou konče. a přitom jakékoli pokusy o alternativu odmítá.
Zuzana
  • 
27.8.2003 20:41:05
To by mně zajímalo, kdo ji do tohoto stadia dovedl. Jistě to nebyl její vlastní výmysl z nudy nebo proto aby byla zajímavá. Jistě to byla velice nešťastná holčička.
Sosan
  • 
27.8.2003 10:35:58
OK. Tato diskuse je ale spíš o tom, co dát k jídlu dětem, kteří jsou normálně zdraví. Zda je pro ně obvyklá strava "jed" nebo ne. Já tvrdím, že normální pestrá strava pro dítě (které nemá konkrétní zdravotní problémy) jed není.

K tomu upevnění zdraví dospělých chci jen říct, že se jedná o celý životní styl, to znamená i omezení nadměrného stresu, dostatek pohybu, dostatek spánku, omezení alkoholu, nalezení alternativního zdroje radosti (když ty původní jsou zakázané) a pod. Nejde jen izolovaně o to jídlo. Jinak může snaha o radikální změnu výživy problém spíše zhoršit tím, že ke stresu z náročného zaměstnání, problémům z nedostatku pohybu přidá ještě strach z toho, že všechno, co se kolem mne dostane koupit k jídlu je jedovaté a že musím mimo všech povinností ještě stíhat jezdit pro každou blbost do speciální prodejny zdravé výživy na druhý konec města, která má otevřeno od devíti do tří... Kdo si to nezažil, neuvěří :-)
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 62 [Dalších 12 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.