| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kam pojedeme v neděli.?

Příspěvky 110 z 22 [Dalších 12 >>]
  • 
30.5.2000 22:55:04
Ahoj Katko !

Držím Ti moc pěsti.Rodila jsem
3.1.2000 císařem,protože se malý
dusil.Takový šok Ti rozhodně ne -
přeju,ale hlavní je,že jsme oba v pořádku.
Dovol pár rad k obsahu tašky:

kalhotky doporučuji i bavlněné,vyš-ší-jednorázové mi tlačily na jizvu
(když budeš mít vysoké kalhotky,
jizva Tě jistě mine)

jelení lůj

osvědčil se mi radiobudík,protože
jsem vždy viděla čas kojení a ze
začátku jsem si ho zapisovala včet-
ně prsa (levé,pravé),protože jsem
to v té únavě zapomínala

někdy se hodí dudlík !?

časopis(y),když bude děťátko hodné

mně se velmi osvědčil malý polštářek pod záda-místní postele
jsou úděsné !

Drž se,všichni Ti držíme pěsti !

Jitka
Monika (Michalka, Vojta - 0.5 a 3.5 roku)
  • 
30.5.2000 12:19:52
Kameru jsme v Motole mohly použít až když bylo miminko uloženo v inkubátoru a maminka měla všechny procedury poporodní za sebou, měla jsem jí i sebou na pokoji.
  • 
30.5.2000 0:33:28
Ahoj Káčo,
moc Ti držíme pěsti, přesně si vzpomínám na tohle trochu vzrušené období, vím, jak Ti asi je a moc Ti to přeju i závidím!!

Do porodnice nebereš nic pro miminko? Žínku, kartáček na vlásky, krém?
Mně se osvědčilo mít dvě textilní plínky (porodnici stále chyběly, kupodivu víc než jednorázové), používala jsem je namočené a přehozeneé přes postýlu pro zvlhčení vzduchu miminku, jinak okamžitě dostalo rýmu!
jinak se mi osvědčilo:
- pantofle určitě do vody, pro možnost sprchování před porodem, kvůli bezpečnosti
-tel. kartu a spoustu drobných (nebo máš mobil?), u automatů bylo věčne plno maminek a pořád se sháněly drobné
-pro sebe k porodu určitě vodu (bez bublinek)- nemocniční čaj Ti brzo poleze i z uší, a mně dovolili piškoty a banán (rodila jsem 40 hodin)
-pro tatínka kraťasy a pantofle do vody, aby mohl jít s Tebou do sprchy (mimořádně příjemná záležitost!)
-doporučuji mít sebou tužku a papír, potřebovat je budeš, hlavně pokud si je nevezmeš...

A co nám doporučovala porodní asistentka v kurzu pro případ nějakého rychlejšího porodu: dopředu si sepsat veškeré údaje na papír a ten vložit do těh. průkazky. Nebudeš pak muset mezi stahy diktovat adresu zaměstnavatele a podobné "důležitosti", což pak jistě oceníš Ty i sestřičky. Po mně chtěli:
matčin i otcův zaměstnavatel včetně adresy,
rodinná anamnéza (kr. tlak, nádor. onemocnění až k rodičům matky apod.), osobní anamnéza (inf. onemocnění, operace, úrazy, léčení, léky, dioptrie apod.), těhot. anamnéza (AMC, neschopenky, užívané léky apod).

Takže ještě jednou - hodně štěstí a jen příjemné zážitky.
Ahoj Jana a Týnka s tatínkem
Káča Skokanová
  • 
29.5.2000 20:38:09
Milá Jano,

gratuluji k Matějovi, ať Vám roste jako z vody!
S přístupem personálu v Krčské porodnici jsi mne potěšila, jestli se miminku bude chtít na svět v době malování, tak pojedeme rodit tam. Sice se trochu projedeme napříč Prahou, ale to snad tolik vadit nebude...pokud to stihnem. ;-)

Ahoj Káča
Jana + Matěj 19 dní
  • 
29.5.2000 12:43:23
Ahoj Káčo,
celé mé těhotenství provázelo e-miminko, proto se chci podělit o svoje čerstvé zážitky. Matěj se nám narodil o 10 dní dřív před termínem. Rodili jsme v Krči a porod nepostupoval jak by měl, proto to bylo nakonec císařem. V nemocnici jsme strávili celkem 10 dní a prošli téměř všechna oddělení. Chtěla bych tímto pochválit personál nemocnice, protože jsem za celou dobu nenarazila na nepříjemnou sestřičku nebo pana doktora.
Přeji Ti Káčo ať se ti narodí krásné a zdravé miminko a ať ti vyjde termín jak si přeješ.
Pavlína, Vojtíšek 10 měs.
  • 
28.5.2000 11:31:46
Chtěla bych jen poradit k té sbalené tašce do porodnice. Já sama jsem si ještě dodatečně nechala přivézt ještě třetí ručník - jeden na nalévající se prsa, jeden na rodidla i s možným stehem, třetí na zbytek těla. Je to tak asi nejlepší kvůli zamezení možné infekce. A ještě něco - nafukovací kruh pro děti - dvojitý,
s malým a větším kruhem, výborně se na něm sedí po nástřihu, využila jsem ho ještě i doma, můj syn byl velký, takže jsem to ještě dlouho pociťovala na sobě /4,20 kg,
54 cm, o. h. 38 cm/.
Přeji hodně štěstí!!!
Pavlína
  • 
27.5.2000 22:33:51
Zdravím skoromaminku Katku,

naše miminko by se mělo narodit 8.6. , ale jsem na tom velmi podobně - chtěla jsem rodit v Motole, ale malování mně polekalo, chtěla jsem přece jen vědět předem, kde se to "stane", proto jsme vybrali nestátní zařízení Meda v areálu Bulovky (předtím jsme zjistili, že na konci května malují také v Podolí :-) ). Hrdlo mám pootevřené úplně stejně - 1-2 cm, miminko prý není žádný drobeček - cca o 10 dní větší. Pan doktor se pokaždé usmívá a říká - to jsem teda zvědavý, kdy budete rodit...
Takže - přeju Vám, ať všechno dobře dopadne a jsem moc zvědavá, o kolik dní se bude věk našich ratolestí lišit.

Janka
Veronika (217.týden těhotenství)
  • 
27.5.2000 11:20:46
Ahoj Katko, moje zubařka mi již před těhotentvím poradila proti velké kazivosti zubů Elmex gel (k dostání v lékárně) - není úplně levný asi 70 Kč, ale vzhledem k tomu, že se užívá pouze 1x týdně to není tak hrozné. Mně se rozhodně osvědčil. Hodně štěstí!
Veronika
Michala /2 slečny
  • 
26.5.2000 23:24:10
Milá Káčo a miminko, přeji vám oběma mnoho sil a tatínkovi pevné nervy. Jistě vše dobře dopadne a za pár dní vám mimčo ukáže, kdo je tady pánem.Možná se uvidíme v poradně, chodím také s dětmi na Dlouhý lán.Jsem tam spokojená.Držím palce Michala
  • 
26.5.2000 17:36:05
Malému Skokánkovi, mamince i taťkovi držím palce a přeji - až příjde čas - bezproblémový skok na svět!!!!!!!!!!
Ahoj S. S.
 Příspěvky 110 z 22 [Dalších 12 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.