| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš Kubánek a jeho trápení

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 125 [Dalších 55 >>]
  • 
19.8.2009 12:49:54
Tý jo, Kamziku, moc díky za tipy, obzbláště z toho krému jsem úplně unešená:-)) Vůbec mě nenapadlo, že bych se mohla pustit s touto dietou i do dortu! Ale takový konkrétní recept, to zní fakt dobře:-) Ghí máslo jsem vůbec neznala. Zkusím sehnat. Moc díky.
Nemáš nějaké stránky, kde by byl nějaký seznam receptů?:-)))))
Marta
  • 
19.8.2009 9:30:04
Dcera má od narození AE, návštěvy bazénu s chlorovanou vodou její stav vždy vylepší. Doma se koupe minimálně, ale chodíme 1-2x měsíčně plavat, pak u větráku osušit a pořádně promazat po celém těle. Dr. má teorii, že chlor částečně dezinfikuje povrch kůže a v teple se mastička lépe do rozmočené pokožky vstřebá. Přesto nesmíme chodit příliš často.
19.8.2009 9:11:25
Chutná to zvláštně, ale když si člověk zvykne, tak dobře- a v buchtách, atd. je to fakt dobrý. Myslím, že cuketka má docela jednoduchý návod, jak to vyrobit. Dá se to sfouknout za 2 h...záleží na čistotě másla...
19.8.2009 9:09:03
IgE alergie mívají velmi rychlé nástupy. V případě, že hrozí riziko anafylaktického šoku je vhodné být vybaven injekcí Epipen (množství adekvátní hmotnosti dítěte). A samozřejmě být poučen o aplikaci, je to velmi jednoduché.

Sama mám osobní zkušenost s anafylaktickým šokem dcery v jejím roce (po podání lžičky banánu). Ač teoreticky poučena, i tak mě velmi překvapila rychlost reakce, kdy jsem záchranku ani nestihla zavolat, a už bylo (po okamž. otoku pusinky, hrdla, jazyka, atd.) zmodrání a dušení. Naštěstí pro nás se anafylakt.šok plně nerozvinul, dcera začala (skutečně za minutu 12) zvracet, naštěstí. Totéž jsem zažila o cca 3 měsíce později (sáhla si na rozbité vajíčko a olízla lžičku od jogurtu, alergie na BKM a ovalbumin). Dnes (2,5roků) se reakce výrazně zmírnily, až na vejce a BKM. Epipen ale nosím vždy s sebou :-)

Zřejmě se jedná o IgE alergii, která nastupuje velmi rychle Děkuji za tip, ale to už máme vyzkoušené. Pokud sní i minimum potraviny s moukou nebo vajíčkem, hned se zhorší zdravotní stav - výrané zhorššení AE, někdy i otoky zhruba do 30 min. Také má průjem a zhoršené dýchání. Podle testů nejde o celiakii, ale alergii. Má tak silnou alergii, že mu dokonce hrozí při nevhodné stravě anafylaktický šok. To se naštěstí ještě nestalo. Mohli by jste mi prosím poradit, jak se mám v případě šoku zachovat, kromě okamžitého zavolání záchranky? Díky.
Ili
  • 
19.8.2009 8:39:07
Tak jsem nadpis článku četla jako Kubánec...:-)
Zuzana Konečná, syn 4,5 roku
  • 
19.8.2009 8:18:05
Děkuji za tip, ale to už máme vyzkoušené. Pokud sní i minimum potraviny s moukou nebo vajíčkem, hned se zhorší zdravotní stav - výrané zhorššení AE, někdy i otoky zhruba do 30 min. Také má průjem a zhoršené dýchání. Podle testů nejde o celiakii, ale alergii. Má tak silnou alergii, že mu dokonce hrozí při nevhodné stravě anafylaktický šok. To se naštěstí ještě nestalo. Mohli by jste mi prosím poradit, jak se mám v případě šoku zachovat, kromě okamžitého zavolání záchranky? Díky.
bublanina
  • 
18.8.2009 23:48:53
Dobrý, našla jsem odkazy. Předtím jsem myslela, že se dá udělat jen z velbloudího (nebo buvolího)? Jak jsem se dočetla, je to celkem pracné, tak bych ho asi radši koupila. Mimochodem, jak to chutná? Je to ještě pořád máslo?
18.8.2009 23:35:58
Buď se dá vyrobit doma nebo jsem si ho tuhle objednala z netu...
bublanina
  • 
18.8.2009 23:33:23
Kam chodíš na to Ghí máslo, prosím tě? Nemůžu ho nikde sehnat.
bublanina
  • 
18.8.2009 23:29:11
Já to dělám tak nějak od oka z těch ingrediencí, co jsem popsala´- důležité je, aby to bylo dost husté a dobře to zatuhlo - chce to vychladit v ledničce.
Jinak jsme s dalšíma holkama sepsaly nějaké suroviny a recepty na EMIMINO do diskuse.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 125 [Dalších 55 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.