| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš Kubánek a jeho trápení

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 125 [Dalších 45 >>]
18.8.2009 23:21:35
Nešel by recept? Do mojí sbírečky? (a do sbírečky spousty dalších mamin, protože tipy a rady ráda šířím :-) )
bublanina
  • 
18.8.2009 23:13:36
Kamzýku, díky za recepty.
Já dělám dortový korpus z polenty, ovesného mléka, dám do toho trochu cukru a trochu Alsanu (rostlinný margarín ze zdr.výživy). Je to rychlé, levné a vcelku dobré.
Navrch želatinu z pudinku a ovocného kompotu. K sehnání je i rýžová šlehačka ve spreji.
Když si člověk tu práci dá, tak se dá leccos doma udělat, co aspoň vypadá podobně, jako klasika. Je pravda, že je to časově náročné a leze to dost do peněz, ale holt se nedá nic dělat.
18.8.2009 22:34:15
Povzbuzena pochvalou od kiliho, která potěšila výrazně, přidávám dosud tajný recept na bezBKM krém na dort!

1 litr rýžového mléka (Reis drink DM, rýžový nápoj Isola BIO)
3 vanilkové pudinky
150g moučky cukru
Vše smíchat a uvařit puding.

Po uvaření pudingu hned vmíchat 1/2 kostky ztuž. tuku bez BKM (tuším Omega, lze ale dát od Naturalu kokosovo-palmový tuk), vše dobře vymíchat a nechat zchladnout.

Pokud hned děláme krém, necháme si ve stejné teplotě i máslo, aby se nám krém nesrazil.

Utřeme 750g másla ghí (popř.margarínu bez BKM -Alfa vital např.), 200g třtinového cukru (podle chuti) a poté po částech vmícháme do této směsi vychladlý puding.

Ochutíme dle alergie a chuti - kakaem, rumem (nevhodné pro malé děti), džemem, karamelem (lze si vyrobit karamel bez BKM)...

kili
  • 
18.8.2009 22:23:42
teda to je dobrot :-)), asi Vás začnu doporučovat

Srdečně kili
18.8.2009 21:44:44
Sušenky
100g kukuřičné mouky, 50g HIPP rýžové kaše, 50g kukuřičného škrobu, 50g třtinového cukru,4 lžíce oleje, voda dle potřeby-aby nám vzniklo tuhé těsto. na obalení:moučkový cukr.
 
 Do mísy dáme sypké suroviny, olej a zalijeme vodou tak, aby vzniklo tuhé těsto, které dáme na chvíli do mrazáku. Těsto vyválíme a vykrajujeme požadované tvary, pečeme asi 15min.při 170°C. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.Jsou krásně křupavé - jako pravé sušenky a pokud zbydou druhý den, jsou ještě lepší...

Nebo mě ještě napadly recepty:

Buchta bezlepková, bezmléčná a bezvaječná

 TĚSTO: 1 hrnek jáhelné nebo kukuřičné mouky a 1 hrnek mouky rýžové nebo amarantové nebo pohankové, 2 hrnky glukózy (nebo 1 hrnek třtinového cukru), 1/4 hrnku kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin), 1 hrnek rostlinného mléka ( Rýžový nápoj DM), 1/2 hrnku rostlinného oleje. Z těchto ingrediencí vytvoříme vláčné (ne moc tuhé ani ne moc řídké) těsto. Pak  dáme např. 3 najemno nastrouhané hrušky, nebo jiné ovoce, na které nemáme alergii (můžeme použít ovocnou přesnídávku).
 
 Postup:
 Umícháme vláčné těsto z uvedených ingrediencí. Pak na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto, navrch dáme nastrouhané ovoce (-např.3 najemno nastrouhané hrušky,atd. popř.ovocná přesnídávka). Můžeme zasypat drobenkou z třtinového cukru, másla ghí (=neobsahuje BKM) nebo sádla  a rýžové mouky. Pak pečeme - při 170°C - cca 55 minut (trouba by měla být předem vyhřátá).

 Drobenková buchta bezlepková, bezmléčná a bezvaječná

 Uvaříme pudink z 1l rýžového nápoje DM  , 2 sáčků vanilkového pudinku (lze nahradit 40g Maizeny nebo Gustinu) a 4 lžic glukopuru (lze nahradit 2 lžícemi třtinového cukru, popř.klasického cukru, kdyby jjiný nebyl). Užmouláme drobenku z 250g másla Ghí (lze nahradit stejným množstvím margarínu nebo sádla), 300g rýžové (popř.jáhelné, amarantové, pohankové, atd.) a 300g kukuřičné mouky, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 250g třtinového cukru.
 
Na plech vyložený pečícím papírem dáme ¾ drobenky, na ni rozetřeme uvařený pudink (ještě teplý), poklademe HA ovocem a zasypeme zbytkem drobenky. Pečeme cca 40 – 50 min při 170°C.

Vždyť je vaření a pečení bez lepku a BKM jednoduché - vezme se klasický recept, mléko se v něm nahradí stejným množstvím rýž.mléka nebo jiným obilninovým a lepek se nahradí bezlepk.směsí (např.Schar Mix B nebo C) a je to! (nebo se dá třeba půl napůl BL směs a kukuř.mouka,nebo půl napůl BL směs a rýžová mouka, atd.)
18.8.2009 21:40:47
Proboha, jak píšete

jsem si jistá, že můj AE souvisí s potravinovými alergeny, ale nejsem s to vychytat. Tedy přejít na rýži na měsíc a pak přidávat po jedné potravině... Ale problémy se zhoršují, takže mě to asi v blízké budoucnosti čeká.

Tak takhle vychytávací dieta fakt nevypadá :-)
18.8.2009 21:39:29
Aha, tak to se zřejmě jedná o alergii inhalační. Zkusila bych zajímavou věc: pšeničné produkty úplně na 2 týdny vysadit ze stravy a pak zařadit jednorázově větší množství. A sledovat reakci.
Bumbi&05,08,10
18.8.2009 21:13:36
to potvrzuje i moji zkušenost - krvení testy jsou hodně nepřesné. U dcery se nepotvrdilo nic, přesto vyřazení mléka výrazně zlepšilo její potíže...

já mám dle krevních testů alergii třeba na kočky, ale v praxi mi nevadí vůbec ~d~ a teď babo vyznej se v tom...
Bumbi&05,08,10
18.8.2009 21:09:18
já mám atop a astma a moře je pro mě metla, vždy se mi tam oboje hodně zhorší a pak se z toho dost dlouho dostávám... paradoxně pobyty u moře se zjitilo, že moje obtíže jsou větší, než se předpokládalo...

jsem si jistá, že můj AE souvisí s potravinovými alergeny, ale nejsem s to vychytat. Tedy přejít na rýži na měsíc a pak přidávat po jedné potravině... Ale problémy se zhoršují, takže mě to asi v blízké budoucnosti čeká.

Jinak v těhotenství jsem se snažila alergenům vyhýbat, držela jsem bezlepkovou i bezmléčnou dietu, při kojení jsem se vyhýbala první 4 měsíce mléku a lepek jsem zařazovala po šestinedělí pomaličku, abych viděla, co to dělá s dětma. Děti jsou naštěstí zatím dobrý, jen mají citlivější kůži, hlavně první dítě. Ach jo, je to trápení. Hlavně v tom, že to všechno člověk musí nastudovat sám a nelze se spoléhat na lékaře, protože každý na to má jiný názor /třeba na dietu kojící matky apod./.

Držím vám palce, ať to vychytáte, je to strastiplná a dlouhá cesta, vím. Mě se AE objevil v 15 letech, brácha ho má od narození. Astma mám od 10 let, bratrovi se objevilo ve 24 letech... Nikdy není vyhráno.
  • 
18.8.2009 20:48:58
Paní Mirko, je mi líto, že si tohle všechno prožíváte. My v tom se synem žijeme už 4 roky. Také má stejné alergie potravinové, i AE, astma i alergie pylové. Jen to mléko má lehčí, snese jogurty. Dále má alergie na několik druhů zeleniny, ovoce a také např.soju.
Pokud Vám můžu dát pár rad, které Vám třeba pomůžou budu ráda. Např, jsme zjistili, že syn může jíst jen ty potraviny, kde je napsáno BEZLEPKOVÉ a je tam přeškrknutý KLAS. Přrozeně bezlepkové výrobky mu nedělají dobře, protože se některé vyrábějí v závodech, kde na stejných výrobních linkách vyrábějí i věci s lepkem, vejci......
Další naše veké poznání bylo, když jsme postupně zjistili, že mu vejce, mouka i další potraviny vadí i v ovzduší - dostával astma. záchvat. Takže pozor na vaření a pečení jídel pro ostatní členy rodiny. Já to vše dělám až večer, když malý usne a vždy mám otevřená okna a jeho pokojík zavřu. To nám hodně pomohlo. Také nesmí na alergizující potraviny šahat - to se mu hodně zhoršil ekzém.
Na AE se často doporučuje ovesná koupel, ale pozor, oves má také lepek, a tak nám nepomohla, hodně uškodila.
Mám pár vyzkoušených receptů, pokud máte zájem, ráda Vám je napíši. I já jsem byla vděčná za každou radu a měli jsme vždy velkou radost z nového podařeného jídla, když syn radostně volal ham ham!
Držím palce, aby si chlapeček zvykl na zvláštní chuť svého jídla a postupně se vše zlepšilo.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 125 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.