Eva a Kristinka |
• |
7.7.2006 21:09:15
Kojila jsem Kristinku, (která se mi narodila v mých 42 letech a 8 měsících )do jejích tří let.Mohla bych kojit dál, ale přes její protesty jsem kojit přestala, ikdyž mi to bylo líto.Mateřské mléko má kromě biologické hodnoty také vysokou hodnotu citovou. Jsem ráda, že jsem měla odvahu kojit na veřejnosti, protože to tak vždy bylo a já vidím jako špatné, že lidé odmítají svoji vlastní přirozenost.Stejně jako to, že ženy rodily od počátku až do konce svých plodných dnů a nebylo to bráno jako ostuda.V jedné rodině byly děti různého věku a matky s dcerami mívaly steně staré děti. Kdybych neotěhotněla neplánovaně, tak by se Kristinka nenarodila.Nakonec jsem za tuto "náhodu" moc vděčná, včetně toho kojení, kterého jsem si za komančů neužila.Tam by žena na veřejnosti kojit nemohla.Opilý soudruh se snesl, ale kojící žena mezi jinými soudruhy to tedy ne.
|
Lea |
• |
4.7.2006 12:58:16
Kojím své dítě 5 měsíců a v žádném případě bych nekojila na veřejnosti.Za prvé je to pro mne velmi intimní záležitost a ani mně,když jsem ještě neměla děti,nebylo příjemné,když žena vyndala ňadro a začala kojit.A věřte,že spouta lidí vidí především vaše ňadro a né krásný akt souznění s vaším dítětem.A za druhé moje dítě potřebuje u kojení klid a kojení někde v hospodě! by ho rozhodně rušilo.Je to sice pro mně často nepraktické a náročné,protože musím buď honě plánovat,nebo prostě nikam na dlouho nechodit.Ale ani by mě nenapadlo krmit něčím,na co není mé dítě zvyklé.Vždyť tahle situace nebude trvat věčně a za pár měsíců se můžu"zařadit do společnosti".Nicméně moje dítě nebude do hospody chodit ani poté...
|
• |
28.6.2006 14:44:15
Ahojky, to jsem ráda že je na tom i jiná jako já.
Davídka jsem kojila do desátého měsíce, přestali jsme až když jsem čekala druhé mimi a při kojení mi nebylo dobře. Dádu jsem kojila kde to jen šlo, většinu času jsme trávili venku. Tchýně je odpůrce kojení, prý je lepší rohlík a kaše. Jednou jsme je potkali, podotýkám že bylo horko, na návsi. Davídek začal brečet a ona táhla kočárek (byl u toho i manžel a nedokázal nic říct) až k nim do chaty kde jsem konečně mohla malému dát napít. Dneska kdyby mi něco podobného chtěla provést, zachovala bych se už jinak. Dneska máme i osmiměsíční holčičku, bez kojení bych si to nedovedla ani představit. K. |
bondy |
• |
27.6.2006 14:09:51
No a mně je 5O a vždycky když vidím kojící maminku tak mne to zahřeje u srdíčka, je to nádhera a zaplat bůh, že už to u nás začíná být běžné. Není tvůj odpor spíš o prudérní výchově a nepřijetí sebe a svého těla, pochybuju že nějaká maminka si půjde sednout do obchodáku na lavičku, aby se mohla vystavovat všem nakupujícím. Ono to bude spíš tím, že jinde ty lavičky nejsou a s vozíkem plným nákupu těžko bude jezdit horem dolem a hledat skryté místo, kde by to bylo i nebezpečné, ještě by ji mohl někdo okrást. bondy
|
abcd |
• |
27.6.2006 0:33:45
Chápu, že ženy které nemohou otěhotnět jsou často lítostivé a kontakt s malými dětmi jim rozdírá duši, ale aby kojící maminky kojily na skrytých místech nebo ne v tvojí přítomnosti je trochu sobecké. Za prvé ty maminky nemohou vědět, že ty se trápíš, že nemáš děti a tvoje kamarádky kojící v tvé přítomnosti by ti neměly vadit vůbec. Přeci se nebudou skrývat i se svými dětmi, co až ty děti budou běhat a povídat, to by tě mohlo mrzet ještě víc. Přej ostatním jejich děti, já ti na oplátku přeju co nejdřív miminko a uvidíš, jak si pak budeš v pohodě povídat s jinými maminkami při kojení svého dítěte.abcd
|
Charlotte, bez deti |
• |
26.6.2006 14:49:35
Kojeni povazuji za jeden z nejkrasnejsich daru prirody. Fandim take vsem maminkam, ktere chteji i se svym detatkem vest aktivni zivot a rozhodnou se tedy kojit i mimo "bezpecna" soukroma mista. Kojit na verejnosti se da ale s ruznou mirou vkusu...
Sama jsem zatim bohuzel jednou z tech, ktere po diteti marne touzi. Vim o sobe, ze me pohledy na male deti i tehotne a kojici zeny zarmucuji, a tak je nevyhledavam. Mnoho mych kamaradek ma male deti a mnoho z nich je koji v pritomnosti jinych lidi - i moji. Vazim si tech z nich, ktere jsou schopny krome sveho detatka a sebe myslet i na lidi kolem sebe a najdou si treba zidli v koute teze mistnosti. Mam ale take kamaradky, ktere automaticky predpokladaji, ze behem kojeni budou pokracovat ve spolecenske konverzaci se mnou a svym chovanim mi nedavaji jinou moznost, nez je celou dobu sledovat - a behem konverzace treba jeste nadhodi neco jako "Tak co vy? Kdy budete mit deti vy?" Mam co delat, abych se rovnou nerozbrecela... Oba tyto typy zen na verejnosti koji a sve dite ani sebe nijak neomezuji. Ten druhy typ jsem ale sama v duchu zacala nazyvat LAKTACNI EXHIBICIONISTKY - abych si dodala trochu kuraze to vydrzet... A tak bych vas vsechny, ktere na verejnosti kojite, chtela poprosit, abyste si priste polozily otazku kdo je kolem vas a co s nim asi pohled na vas udela a jestli lavicka o deset metru dal neni precejen na ocich trochu mene... Kdovi, treba pak takove jako ja budou trochu mene ve stresu a jednou budou moci zazrak kojeni vychutnat samy... |
Charlotte, bez deti |
• |
26.6.2006 13:45:09
Kojeni povazuji za jeden z nejkrasnejsich daru prirody. Fandim take vsem maminkam, ktere chteji i se svym detatkem vest aktivni zivot a rozhodnou se tedy kojit i mimo "bezpecna" soukroma mista. Kojit na verejnosti se da ale s ruznou mirou vkusu...
Sama jsem zatim bohuzel jednou z tech, ktere po diteti marne touzi. Vim o sobe, ze me pohledy na male deti i tehotne a kojici zeny zarmucuji, a tak je nevyhledavam. Mnoho mych kamaradek ma male deti a mnoho z nich je koji v pritomnosti jinych lidi - i moji. Vazim si tech z nich, ktere jsou schopny krome sveho detatka a sebe myslet i na lidi kolem sebe a najdou si treba zidli v koute teze mistnosti. Mam ale take kamaradky, ktere automaticky predpokladaji, ze behem kojeni budou pokracovat ve spolecenske konverzaci se mnou a svym chovanim mi nedavaji jinou moznost, nez je celou dobu sledovat - a behem konverzace treba jeste nadhodi neco jako "Tak co vy? Kdy budete mit deti vy?" Mam co delat, abych se rovnou nerozbrecela... Oba tyto typy zen na verejnosti koji a sve dite ani sebe nijak neomezuji. Ten druhy typ jsem ale sama v duchu zacala nazyvat LAKTACNI EXHIBICIONISTKY - abych si dodala trochu kuraze to vydrzet... A tak bych vas vsechny, ktere na verejnosti kojite, chtela poprosit, abyste si priste polozily otazku kdo je kolem vas a co s nim asi pohled na vas udela a jestli lavicka o deset metru dal neni precejen na ocich trochu mene... Kdovi, treba pak takove jako ja budou trochu mene ve stresu a jednou budou moci zazrak kojeni vychutnat samy... |
Monika Pospíšilováholka 13,kluk 7,kluk 1 |
• |
10.6.2006 14:31:30
To byl pozdrav pro tu paní hmr!
|
Monika Pospíšilováholka 13,kluk 7,kluk 1 |
• |
10.6.2006 14:27:29
Proboha co to plácáte?Jako vtip dobrý,jako fakt na Chocholouška.
|
Eliška |
• |
9.6.2006 18:02:38
Já zatím miminko nemám ale vím, že až ho jednou budu mít tak ho na veřejnosti kojit nebudu, nedělali to ani moje sestry.
Je to o tom, že mě to připadá příliš intimní a učiním tak jedině nebude-li jiná možnost.Ať si dělá každý co chce, ale moc se mě tohle nelíbí. Moje známá kojí pořád na veřejnosti, i když malej nechce tak mu aspoń strká prs do pusy a huláká na celou restauraci-podívejte se jak ho mám nalitej no to je co, je úplně tvrdej tak se přisaj apod. Nebo si aspoň vezme skleničku a začne tam vymačkávat mlíko a huláká jak to bolí, že tam má toho mlíka tolik.Vždycky se za ni stydím. A hlavně nevím kam se mám takové kojící mamince dívat-i když se snažím dívat do očí, pořád to vidím.Pokud to někdo dělá nenápadně tak budiš, ale strhávat na sebe záměrně pozornost mě připadá nechutný. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.