| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kam s dětmi do restaurace

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 495 [Dalších 355 >>]
Jana a kluci(6a2)
  • 
15.8.2005 0:01:55
Ahoj Lízo!Tyhlety "radíky" co ti budou doporučovat maso místo kojení taky znám ;-) . A kdybys pro změnu nekojila,budou ti povídat,že jsi měla,protože je to zdravé.Někdy mám dojem,že mi oponují jen aby ze mně vytáhli nějaké informace a doma mohli mudrovat ve stylu:"Ta Jana to teda dělá blbě!". Už jsem si zvykla zasvětit do svých potíží jen skalní přátele (i když ostatním se taky zmíním,ale jen okrajově,spíš tím hledám nová řešení,pokud by o problému něco opravdu věděli a znali něco co já ne). Ti ostatní do tvého problému stejně nevidí a i když jim vysvětluješ a vysvětluješ je to stejně k ničemu.
Kojit je docela určitě dobré,ale řekla bych,že kampaň na podporu kojení trochu přepískli - jak je vidět nejen na našich případech,ochrana před astmatem či potížemi s imunitou není taková jak se všude uvádí.
Já vidím výhody spíš v tom,že máš s sebou všude dobrou a nezávadnou baštu pro mimčo a rozhodně jsem přesvědčená,že kojení upevňuje vztah mezi mámou a miminkem. Je to prostě fajn a rozhodně kojení není něco za co by se žena měla nějak stydět a schovávat se s tím ;-) . Pa pa Jana
Líza
13.8.2005 14:24:56
Aha, mě ta formulace zarazila :-))), špatně jsem to pochopila. (Ale už jsem taky vyslechla leccos, i v souvislosti s astmatem mojí dcery - zrovna dneska jsem se o tom s někým tady bavila - v duchu, kdybys pořád neblbla s kojením a zdravou stravou a dala jí pořádný vepřový ve čtyřech měsících, tak by třeba byla zdravá...tak proto jsem se ptala ;-))
Jana a kluci(6a2)
  • 
13.8.2005 13:00:33
Ahoj Lízo! To jsem na mysli docela určitě neměla ;-). Jen jsem reagovala na příspěvek,který mě zaujal,neuvědomila jsem si,že je starší ;-) .
Líza
13.8.2005 9:14:56
Asi nechápu. Máš dojem, že je astmatik kvůli tomu, že byl kojen????
  • 
12.8.2005 22:49:56
Kojit je především velice praktické. O tom,že je to zdravé - vím,že se kolem toho píše spousta článků,spíše pozitivně laděných - po té co jsem 17 měsíců kojila a odkojila syna astmatika,bych mohla polemizovat. Nicméně druhého syna jsem také kojila docela dlouho a ráda. Ten první odmítal kojení v náruči a tak jsme krmili vleže. Druhý syn si na chování při kojení zvykl a bylo to skvělé! Kojila jsem všude a bylo mi naprosto jedno jak u toho vypadám a co si okolí myslí,či vidí. Myslím,že je lepší koukat na kojící maminu,než na opilce válejícího se po zemi - jev to vcelku obvyklý a častý.
Držím všem kojícím maminkám palce a přeji spoustu tvrdě prospaných nocí!
Karolína
  • 
27.6.2005 22:20:45
Souhlas, také kojím všude kde se dá! V autě, v parku, v restauraci...většinou bez negativních reakcí.
Jana-2.dcery,5 a 0,2
  • 
27.6.2005 21:47:47
Zrovna včera jsem kojila za volantem auta-zůstala jsem viset v koloně,a miminko už plakalo.....Tak jsem kojila a přitom popojížděla metr za 5 minut-i policajt se usmíval!!!!!
Jitka 3 děti
  • 
27.6.2005 11:52:42
Ahoj, jasně že na veřejnosti kojím, klidně i v parku,ve středu města, kdekoliv, komu to vadí ať se na nás nedívá, mému mimču je 9 měs, hodlám to vydržet do roka, pak uvidíme,nevystavujeme se, ale ani neschováváme, malá má hlad nebo žížu, a já sebou nemám nic jiného tak dostane napít, i v restauraci jsme se zatím setkali pouze se souhlasem, dokonce kvůli nám přemístili kouřící návštěvníky do jiné místnosti:-) krásné léto všem Jíťa
michala
  • 
24.6.2005 11:42:48
Po pročtení některých příspěvků jsem byla mírně zmatena: skutečně se můžu domnívat, že mým spolucestujícím v tramvaji či v autobusu bude méně vadit dítě řvoucí, než dítě (nenápadně) sající?
Je docela těžké nekojit na veřejnosti, když máte trvalé bydliště na opačném konci města než bydliště skutečné (a nemáte auto): znamená to totiž, že musíte občas strávit značnou část dne ve městě - cesta na různé úřady a lékařská vyšetření a zpátky mi mnohdy zabere šest nebo i osm hodin; a jak to mám udělat s dítětem, které se svého mlíčka dožaduje zhruba každé jedenapůl hodiny (v teplém počasí třeba i po hodině)?
Mám vynechat pět šest kojení? Nebo radši oželet přídavky apod., jen abych nemusela přes město na sociálku?

Dovedeno do důsledku by mé rozhodnutí nekojit na veřejnosti znamenalo, že dítě až do odstavení buď nevynesu z bytu, nebo se s ním budu procházet jen kolem silnice; do parku to totiž máme asi dvacet minut cesty, což znamená, že s rozhodnutím nekojit venku bychom mohli v zeleni trávit maximálně tak čtvrthodinku.

Takže na veřejnosti kojím (ani mi nic jiného nezbývá). Jsem si zcela jistá, že za celých těch pět měsíců kojení venku (v parku, v tramvaji, v autobusu i mezi sloupy v metru) nikdo nezahlédl ani kousínek mého ňadra (kojím většinou pod šátkem, mezi knoflíčky halenky nebo pod rozepínacím rukávem šatů ke kojení uzpůsobených) - pokud si tedy vůbec všimli - a pakliže někoho pohoršuje samotný fakt, že malé dítě saje z něčeho, co není vidět, je to čistě problém jeho fantazie a nikoliv můj.

Vždyť i v USA se na ulici může pít alkohol z originální láhve, pokud je láhev zabalená v sáčku... :)

Jana (dcera 19m)
  • 
22.6.2005 21:58:54
Alberte, přebalovací místnost není určena na kojení, ale na přebalování!!! znamená to, že se zde manipuluje s exkrementy a když už tedy jde o tu Vaši hygienu, pak je toto místo pro přijímání potravy nevhodné. Pochybuji, že se sám stravujete na WC či podobném "útulném" místečku. Docela mě také překvapuje, že se nepohoršujete nad lidmi, kteří si ať už z hladu či na chuť dají na ulici párek v rohlíku, nebo hamburger. A to se jím v 99,9% krmí neumytými rukami mezi spoustou prskajících lidi!!! Uráží Vás něco na tom, že uspokojují svou potravní potřebu? Pochybuji! Matka kojící na veřejnosti není tedy nic urážejícího, pouze krmí své dítě, které má stejné potřeby jako Vy, já, kdokoliv. Má hlad. Vy jste taky seděl v restauraci a krmil se a nikdo se nad Vámi nepohoršoval. Toleranci zdar. Jana
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 495 [Dalších 355 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.