Petra |
• |
28.2.2005 22:47:45
Myslím,že hloupá můžete být i vy a je mi líto lidí,co si myslí,že se kojící žena chce předvádět.Pokud vím,že během chvilky budu doma,nechám prcka pobrečet,ale pokud zrovna běhám po městě,nakojím ho kdekoli,z prsa opravdu není moc vidět.
|
avril |
• |
21.2.2005 8:50:24
Jak tady čtu ty vaše příspěvky tak bych opravdu nechtěla být vaším dítětem tadši byste mě nechala umřít hlady nebo byste mě radši nevodila ven na nejvíš na balkon. Nemám pocit,že se maminky, které kojí vystavují dá se kojit diskrétně dnes existují podprsenky pro kojící matky a s těmi je to fakt jednoduší není toho tolik vidět a když se dítě přisaje tak s prsa není vidět takřka nic. A to, že máte tři děti nesvědší o tom, že jste svělá matka já mám jedno dítě a můžu být lepší matka než vy, ale taky nemusím.Můj manžel u porodu byl a prý pokud budu já chtít půjde znovu byl to pro něj jeden z nejhezčích zážitků v životě to nejen říká, ale bylo to i vidět. A žádný problém v sexu nemáme. Nevidím důvod nekojit na veřejnosti záleží jen na těch co nemůžou odtrhnout oči, aby se to naučili a ne, každá prsa musí být nutně ošklivá já jsem na svá prsa pyšná.
|
• |
20.2.2005 21:39:22
Kojila jsem 18 měsíců. Kojila jsem, kde se dalo a na pohledy lidí jsem nebrala zřetel. Ríkala jsem si, když máš hlad ty, tak se taky najíš, tak proč bych své dítě trápila jen tím, že to někoho jiného pohoršuje. Vůbec mi kojení na veřejnosti nepřipadalo jako něco neslušného. Takže kojte, kojte. S pozdravem Martina
|
• |
31.1.2005 14:10:17
PROSÍM VÁS MOC A MOC O KONTAKT - kde je ta zázračná zubní ordinace? Mám podobný problém. Byli jsme nedávno se synem v nemocnici se zápalem plic a teď má úplnou fobii ze zdravot. personálu a pachu desinfekce. Potřeboval by zubní ošetření, ale hledáme něco podobného. Děkuji mnohokrát. M.H.
|
Dana |
• |
15.1.2005 19:25:33
Už je mi z toho čtení také zle. A obdivuji se jak úžasně se dokážete bránit. Také kojím když to dítě vyžaduje - a kdekoliv. Nekojím z exibicionismu ale proto, že má dítě hlad. Nezvedá se mi žaludek když si někdo dá veřejmě pusu, ani když starší lidé díky problémům se zubní protézou provádějí "čištění" popř. mlaskání na veřejnosti. Možná ten komu to vadí by měl zvažovat cestu zpět na stromy.
|
Magda |
• |
15.1.2005 16:14:18
Tak to se jako máme zavřít a nevycházet, nebo poručit např.dvoutýdennímu dítěti: teď nesmíš mít hlad, paní to pohoršuje, víš. Nepohoršují vás třeba fotky v časopisech, které jsou vystavené na očích malých školáku při každodenní cestě do školy kolem novin.stánku. O vaší inteligenci opravdu vážně pochybuji. Sama jsem kojila mnohokrát na veřejnosti, ale nikdy jsem se tam nepromenádovala nahoře bez, ale (a myslím, že to tak provozují všechny matky), snažila jsem se odhalený prs překrýt plenou a otočit se směrem od lidí. NAŠTĚSTÍ JSEM VÁS NIKDY NEPOTKALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A maminky nenechme se odradit, kojme vždy a všude a oni si zvyknou. Přece kvůli pár hloupým lidem nezačnem své děti krmit těmi rádoby zdravými příkrmy.
|
22.12.2004 11:28:02
Ahojky Gabri,
taky se mi nepřijde nejlepší když se nějaká mamka "roztáhne" hned u vchodu a ukazuje celému světu čím jí příroda obdařila i když je mi to mnohem příjemnější než pohled na špinavé a většinou zapáchající bezdomovce, řvoucí důchodce,nadávají otce, potácejí se ožraly atd. Ale rozhodně nehodlám chodit kojit na záchod, protože někomu se zvedá žalůdek při pohledu na kojící matku! Stejně jako by jsem nikdy neoznačila mamky, které kojí "víc nápadně" za exhibicionistky a poběhlice tak by jsem nikdy nepožadoval po "normálně" kojící matce aby odešla z restaurace. A o tom to všechno je o oboustranné toleranci.Ne o tom že kojící matka může všechno i když podle mě je pohled na kojící ženu krásný, ale o tom že se nebude schovávat a stydět se za mateřství. |
22.12.2004 11:26:22
Ahojky Gabri,
taky se mi nepřijde nejlepší když se nějaká mamka "roztáhne" hned u vchodu a ukazuje celému světu čím jí příroda obdařila i když je mi to mnohem příjemnější než pohled na špinavé a většinou zapáchající bezdomovce, řvoucí důchodce,nadávají otce, potácejí se ožraly atd. Ale rozhodně nehodlám chodit kojit na záchod, protože někomu se zvedá žalůdek při pohledu na kojící matku! Stejně jako by jsem nikdy neoznačila mamky, které kojí "víc nápadně" za exhibicionistky a poběhlice tak by jsem nikdy nepožadoval po "normálně" kojící matce aby odešla z restaurace. A o tom to všechno je o oboustranné toleranci.Ne o tom že kojící matka může všechno i když podle mě je pohled na kojící ženu krásný, ale o tom že se nebude schovávat a stydět se za mateřství. |
Gabra |
• |
22.12.2004 11:20:13
Tedy, asi jsem ve třiceti staromódní, ale nějak mi uniklo, kdy se tak radikálně změnil postoj společnosti k veřejnému kojení. Od mala mě doma vedli k tomu, že slušný člověk se na veřejnosti do naha nesvléká, nemočí, neplive… Ukazovat veřejně to, co má člověk obvykle pod plavkami se prostě nesluší, když už , tak snad tak někde u rybníka a podle situace. Uznávám veškeré logické argumenty, že kojení je pro dítě výhodné do co nejvyššího věku, že matka nemůže být vždycky v daný moment doma, že je zhovadilost dávat dítěti láhev místo MM pokud je MM k dispozici, že matka není povinna MD strávit v ústranní atd atd. Dost důvodů ostatních maminek mi vyznívá pochopitelně. Pobuřuje mně snad jen postoj „já jsem matka a budu si dělat všechno co chci a vy mě bezmezně respektovat musíte, já nemusím respektovat nic a nikoho“. Jenže tam jde spíš o aroganci než o kojení.
Občas vídám v pasážích obchoďáků a na lavičkách u frekventovaných cest maminky, jejichž kojení by se opravdu nedalo považovat za decentní a jejich počínání nelze nevidět. No, ten pohled, jemuž se v takových případech nelze vyhnout mě nezabije, jen to na mně působí jaksi divně. Já bych se prostě cítila trapně, kdybych se měla svlékat uprostřed davu oblečených lidí, bylo by mi to nepříjemné. Celkem chápu maminky, které dítě nenápadně nakojí podle potřeby a nedělají s tím vědu. Nechápu maminky, které nemají zábrany kojit úplně kdekoli a sednout si tak, aby je opravdu nešlo přehlídnout, svléknout se tak, aby nešlo nevidět. Vám „ostentativní“ kojení připadá vhodné a normální nebo jsem divná já? o) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.