• |
19.12.2004 12:54:03
Ehm, Sarume, co máte přesně na mysli pod pojmem "přehnané tahání dětí ven"? Upřímně, já asi "přehnaně" tahám syna ven tak několikrát týdně, a to, považte tu opovážlivost, i když to zrovna není životně důležité ( výstavy, kavárna, obchody, oběd s manželem, kterého bych jinak viděla až večer..)A co se týče porodu, kojení atd., tak to je možná jediné, v čem s Vámi souhlasím - se sexem ( já raději říkám milováním ) to má společného mnoho. Rozhodně ale musím oponovat v tom, jaké "následky" to má v sexu. Já si sice žádnou anketu neuděla, zato jsem si během těch tří let, ale i před svým mateřstvím, fajn popovídala s řadou mužů a řeč se často stočila i na tohle téma, nic z toho jim ženy ( převším ty vlastní )nezhnusilo, když narazí na kojící mamku, tak se jim žaludek nezvedá, často dokonce pochybuju, že ji zaregistrují. Žádná z maminek, které znám nebo jsem je potkala nevyužila toho, že kojí, aby se vystavovala s nahými prsy. To, že kojí, jsem mnohdy zaregistrovala jenom já a to podle toho, jak mimčo drží. Umět kojit totiž taky znamená, že se k tomu nemusí svlékat do půli těla a z prsa není vidět málem nic a i když si na sebe vezmu šaty na ramínka, tak z prsou ukážu mnohem víc.Zvláštní, že se z toho nikomu špatně nedělá. To pohled na slečny či dámy s 20ti kily nadváhy a rosolovitým zadkem, navlečené do tílek, obepnutých svetříků a minisukní je mnohem horší - a že jich je! A ta "ošklivá nalitá prsa" ? Hrabalovsky řečeno "přejdou z visení do trčení" a z ubohých "nulek" jsou čtyřky a jako kámen! Jenže to Vy nemůžete vědět.
L. |
:) |
• |
19.12.2004 11:07:33
Ne, nemyslím, že kdo nekojil, ten má mindrák. Obyčejně i nekojení ženský zvládnou dobře, však máte pravdu - dneska už jsou náhražky kvalitní, takže nekojením život miminka dneska už neohrožujou. Ale co tu předvádíte vy ;) Takhle netolerantní, závistivý a k okolí hnusný bývají pouze lidi nešťastní. Protože ti spokojení nemají potřebuju do ostatních kopat.
|
19.12.2004 10:43:29
Nemyslím si že mindrák má každý kdo nekojil. Ale jsem si jistá že kdo si nepřizná žez toho má mindrák má daleko větší problém a potom vznikají kupříkladu nevolnosti při představě že by jste měla kojit nebo zbytečná agrese při pohledu na kojící matku. V podvědomí se odehrává " Proč ona může a já ne? Čím je ona lepší? Přece není lepší! Takže kojení vůbec a na veřejnosti obzvlášt je špatné!!"
Opravdu nejste ani trochu tajemná i když by jste si to moc přála. |
19.12.2004 10:38:16
Do jisté míry souhlasím s tím že mateřství je vztah mezi ženou, dítětem a mužem, ale nežijeme na ostrově a ať chceme nebo ne naše životy se dotýkají okolí.Nepotřebuji dělat žádné ankety aby jsem si potvrdila svůj názor, chodím mezi lidi a mluvím s nimi. Mimochodem argument "že je to nutí tam koukat" nesvědší příliš o tom že by se mužům kojení nelíbilo, že?
V žádnem případě by jsem nešla kojit na záchod, možná Vás to neučili, ale na záchodě se dělají jiné věci než přijímání potravy, opravdu si neumím představit místo kde je víc bakterií a choroboplodných zárodků. Vy jste byla ta kdo první označil matky, které kojí na veřejnosti za exhibicionistky a nezralé osobnosti, takže agrese vzešla od Vás. Když nebudete napadat lidi kteří se nemohou bránit (protože o Vaší agresi nevědí) tak nebudu mít potřebu se jich zastávat. Jednou větou napíšete že se Vám z kojení zvedá žalůdek a klidně v ní pokračujete že nemáte psychický problém?! Opravdu Vás tento fakt nezaráží? Jen tato informace je důvodem k dlouhodobé psychoanalíze. Nepochybujte o tom že toho o Vás spoustu vím, psané slovo na člověka prozradí mnohem víc než by chtěl. A já se psychologii věnuji již mnoho let. Takže matka "generál" (přece jim nebudu dělat služku), průměrné IQ, žádná velká záliba ve čtení, pokud ano tak Harleqwínyky, nějaká ta telenovela atd... To že Vám doporučuji návštěvu psychiatra není zábava, ale dobrá vůle opravdu by jste se sebou měla něco dělat než bude pozdě. Mimochodem je zajímavé že děti jsou úspěšné a tudíž jste dobrá matka? Zajímavé, já chci aby z mých dětí byli dobří lidé. |
Sarume |
• |
19.12.2004 9:35:04
100% souhlas, ted jsem konecne nasla,tvuj prispevek , a vidim ze jsem se te zastavala pravem, jen tak dal, aspon jedna normalni holka:)
|
sarume |
• |
18.12.2004 23:49:34
to si opravdu myslite, ze nekdo kdo nekojil, z toho ma mindrak??????????????????????????, to snad nemyslite vazne, teda opravdu to ze jsem nekojila me absolutne netrapi, je tu dost kvalitnich nahrazek:)
|
Sarume |
• |
18.12.2004 23:46:39
Já svůj názor mám, mateřství je intímní věc mezi matkou , otcem a ditetem, tamto, jsem vám napsala, jen prot, abyste vedela, ze nejde pouze o muj nazor, mimochodem asi takto, jsem pomerne velmi cinoroda, takze neni por me problém udělat malou anketu mezi lidma, takže jsem oslovila 40 muzu z meho okolí na téma porod, , sestinedeli a kojeni a vubec prehnane tahani deti ven:) a jen jsem pouzila co jsem se dozvedela, a u toho kojeni v restauraci pred ocima vsech je 100% nesouhlas, nejvice vede argument , je to trapny , nuti te to tam koukat a jsem pak z toho nervozni, a hodne muzu reklo ze jim to otravilo cele posezeni v restauraci, cili jsem jen chtela upozornit na to, ze se nemusite chovat sobecky,a i v nouzi kdy mrnavka rve najit treba restauraci se zachodem, kde maji potrebne veci pro miminka a mate tan na kojeni klid:) reknete si kojit na zachode? ale nektere tyto mistnosti jsou mnohem vhodnejsi , nez restaurace plna lidi , z nichz na vas spousta lidi cumi a nekteri vas odsuzuji.s utokem jste zacala na nejakou nebozacku vy , ja se jdu jen juknout na diskuzi a ctu si tam jak nekoho litujete a ze ma jit do ustavu, tohle si dovoli malokdo a jen to svedci o vasi aroganci a omezenem rozhledu po okoli a hlavne nerespektovanui jineho nazoru nez vaseho
Frustraci teda fakt nemam:) kojit sjem uprimne ani nechtela, kdykoli jsem to zkousela zvedal se mi neskutecne zaludek , takze jsem nakonec byla rada, ze spolecne trapeni moje i deti lekari ukoncili:) Vite vy mi porad podsouvate , ze mam mindraky, ale jako z ceho?Vy o me neco vite , ze si troufate me soudit?lol nikomu bych neoprala prozit to vse co s detmi ja , a ze jsem s nima doma cely zivot:)a jsem stastna, deti miluji, a ze bych byla sama to asi nehrozi:)a asi vas to prekvapi, ale dokonce jsou me deti i velice uspesne, teda ty starsi:) to male ale taky ,uz nam slape v 9 mesicich kolem nabytku:)Takze naucte se tolerovat cizi nazory , ne kazda blbost ze zapadu je to prave orechove pro kazdeho a kazdy vychovava a stara se o deti jinak, coz ale neznamena ze spatne. tak tot vse a ja si jdu cist zajimavejsi veci nez tuhle diskuzi o nicem |
18.12.2004 15:04:10
Kromě toho že jste nám odhalila důvod Vaší zloby a frustrace "nemohla jsem kojit" je velmi zajímavé že se opět musíte zašťiťovat tím co říká okolí. Co takhle hájit si svůj názor, nebo přiznat že je špatný (ale k tomu by člověk musel mít soudnost což není Váš případ!). Není zajímavé že kromě Vás se tu "kamarádek z pískoviště" nikdo nedovolává?
Rozšířím Vám obrozy. Mužům se ženská prsa opravdu líbí a pokud se chlapovi nelíbí kojící žena tak není normální nebo je to jako u Vás a neurózy a fóbie převáží nad zdravým rozumem. Moc se těším až Vaše děti budou mít vlastní a budou si dělat co cítí jako zprávné a nebudou se ohlížet na despotickou a zaprdlou babku. Nebuďte překvapena až zůstane zcela sama s blázny se totiž málokdo baví. |
:) |
• |
18.12.2004 14:47:47
No jo, vždyť jsem to říkala - mindrák jak hrom. Dovoláváte se přírody právě proto, že jste neměla možnost použít prsa k tomu, k čemu vám je příroda určila, že? Možná se i skytě trápíte myšlenkou, co hezkého může být na prsou, která neplní svou základní funkci, tak radši o sto šest pomlouváte prsa, která svou funkci plní. Ale nebojte - občas se stane, že žena prostě kojit nemůže. Pokud to zklamání nedokkážete v sobě zpracovat, zkuste navštívit dobrého psychologa, mohla by vám pomoci.
|
Sarume |
• |
18.12.2004 13:53:43
Looooooool a jak jste k tem detem prisla:) hele vy radsi deti nemejte , jeste byste jim tvrdila , ze je prinesl cap:) a k te druhe , no mozna ze by se nad mymi prispevky pobavil Vas muž , ale tady bavite opravdu docela hodne lidi,BTW: prsa mám docela hezky, Bohuzel jsem kojit nemohla:) ale to neznamena , že jsem v porodnici ty kojici nevidela:)
Mozna , že ten Váš vás obdivuje, ale verte mi že mužum se to rozhodně nelíbí, jste netolerantní a už byste měli vypadnout z té mateřské mezi lidi:) pak budete nevěřícně kroutit hlavou nad tím co jste v době , kdyváš mozek trpěl nějakou mateřskou psychozou vyplodili:) a jak říkám doufám , že příroda fuguje jak má a dalsi generace tyhle předváděčky odsoudí , a klidně si sem přivedte zastup svych kamaradek z písku:) už máte i svou nemoc , lekáři jí řikají syndrom matek z pískoviště:) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.