• |
6.6.2000 20:22:22
Ahoj Kaco,
kdyz jsem v lednu obevila tyto stranky, hltala jsem na nich kazdou informaci. Tvuj denicek jsem precetla jednim dechem a vzdy, kdyz jsem od te doby brouzdala po internetu, nezapomela jsem se stavit na Rodine, co je noveho s emiminkem. V te dobe jsem o miminku jen snila, protoze jsme ho s pritelem meli naplanovane az na pristi rok. Po dvou mesicich intenzivniho studovani vsech clanku a prispevku o tehotenstvi a kojeni a dalsich vecech s tim spojenych, jsem jednoho dne zjistila, ze jsem tehotna. Muj pritel si ted ze mne dela legraci, ze jsem otehotnela pres internet, protoze ani jeden z nas si neuvedomuje, jak mohlo k poceti dojit, protoze jsme si davali dobry pozor. Nejspis jsem se na to tehotenstvi tak moc tesila, ze si to telo vylozilo po svem a proste mi vyhovelo. Pokud je to tak, tak za to vdecim predevsim temto strankam a take Tobe a tvemu tehotenskemu denicku. Proto Ti take tohle vsechno pisu, abys vedela, ze jsi vlastne neco jako "duchovni kmotrou" meho miminka a ze tvuj denicek ma take "hmotne" vysledky. Ted kdyz jsem tehotna (ve 14 tydnu tehotenstvi), si tvuj denicek vychutnavam o to vic, ze si to dovedu vsechno lepe predstavit. Kazdy tyden hltam nove zpravy o emiminku a sbiram odvahu ti napsat. Doufam, ze jsem te tim dopisem potesila a hlavne ti preji hodne zdravi a stesti k porodu (pokud uz neni pozde - odpocitavadlo je na 5) a krasne a zdrave emiminko. Doufam, ze v denicku budes pokracovat i po narozeni miminka, myslim, ze nejen me zajima, jak to bude s Natalkou ci Adamkem dal. Ahoj Jana |
Jana, syn 10 let, 22. měs. batole, |
• |
6.6.2000 18:21:31
U fyziologického porodu nejsou přístroje potřebné. Naopak mohou průběh porodu narušit. Zákaz použití videokamery je proto neopodstatněné nařízení zdravotnického personálu v porodnici.J.
|
Jitka, 20.týden |
• |
6.6.2000 12:22:44
Ahojky,
moje kamarádka, která rodila v pátek v Krči a také nemohli mít videokameru při porodu se dozvěděli důvod. Prý ta mechanika ve videokameře by mohla rušit přístroje v místnosti. Jestli to tak opravdu je nevím ..? Jinak držím palce. Jitka |
Lída, kluk 13m |
• |
5.6.2000 16:02:46
Ahoj Zdenko, mluvíš mi z duše a jistě nejen mně.
Lída |
Zdeňka+Zdeninka 1,5 roku |
• |
4.6.2000 23:10:38
Ahoj Káčo,
držím ti palce, myslím že si opravdu nemusíš dělat starosti, ono se to miminko opravdu nakonec narodí. Já jsem Zdeninku přenášela více jak tři týdny a to bylo po IVF, takže jsem měla "opravdu správný termím", a asi i doktoři (rosila jssem také v Motole) mě už měli dost protože na maminky, které se neustále na něco ptají, všechno chtějí vysvětlit a z toho co si usmyslejí a je možné nechtějí ustoupit asi moc není. Týden jsem ležela na rizikovém, tři dny na porodní sále. resp. pokoji . (jestli ti mohu doporučit hned jak tam přijdeš, ptek se po porodním pokoji, řekni že si s maželem a že byste chtěli být celou dobu spolu. Je tam sprcha, lůžko které se předělá na porodní a křesílko, stoleček a gym. míč, pult pro miminko, které se tam narodí a všechny ty propriety které jsou k porodu a ošetření miminka potřeba. Akorát, že já jsem se toho pokoje sice držela zuby nechty, můj přítel tam se mnou musel strávit první noc v křesle protože jsem si postavila hlavu že nikam nepůjde ( měla jsem starch že mě odtamtud vyšoupnou na klasikou hekárnu když odejde), ale po 36hodinách kdy jsem měla odteklou plodovou vodu a třetí noci, kdy miminko mělo nějakou dobu problémy, že to vypadalo už rychle na sál - nakonec z toho byla jen noc na monitoru a na sál na císařský řez jsem šla až ráno. Můžu ti říct, že jsem chvilkama měla pocit, že už mi to břicho zůstane (měla jsem ho ráda - moc) a miminko se snad nenarodí, a přeci! Takže třeba budeš přenášet a rodit začneš až zase otevřou! A ještě jsem ti chtěla napsat, že já jsem měla také ráda na ultrazvuku postel u okna - ale pozorovala jsem poletující sníh nebo zapomenuté lupení protože byla zima. Takže ještě jednou moc držím palce a ať jste všichni tři v totální pohodě. Jsou to totiž nezapomenutelné a nevymazatelné zážitky když ten malý uzlíček držíš poprvé (ještě že nepíši na papír, bylo by to rozmazané) a potom to všechno další je prostě nej... a až k tobě počase přiběhne sedne si ti na koleno a řekne "maminko ahoj" a dá ti pusinku (udělá ummm a přilepí se ti na obličej) - tomu se prostě nic nemůže vyrovnat. Užij si to! |
Lída |
• |
4.6.2000 10:32:49
Ahoj Káčo,
podle kamarádky, která rodila v Motole před 14 dny, je porodnice poslední dobou přeplněná a maminky jsou umisťované i na pooperační oddělení. Lída |
• |
3.6.2000 13:46:13
Ahoj Káčo,
moc Vás oba zdravím a držím palce,už se nemůžu dočkat dalších zpráv..jsem v 8.týdnu a všechny je hltám!!Jseš hvězda,držte se všichni! |
Káča Skokanová |
• |
2.6.2000 22:30:40
Ahoj Gabi,
díky Tobě si teď uvědomuji, že jsem můj věk asi ještě nikde nepsala. Proto se polepším - je mi 26 let a Skokymu také. Káča |
Gabi, dcera 2 roky |
• |
2.6.2000 22:05:44
Mila Kaco!
Sleduji s napetim prihody eMiminka a drzim vam palecky. Trosku vam zavidim, jak se velice peclive pripravujete na jeho (jeji) prichod, mate vse nakoupeno a lekce pripravnych kurzu a cviceni za sebou. Vzhledem k tomu, ze nase miminko jsme planovali dlouho a za dukladneho prispeni lekaru, byla jsem trochu poverciva a veskere nakupy jsem zakazala. Kdyz jsem asi 33. tydnu zakaz odvolala, netusila jsem, ze se dcera narodi uz za dva tydny. (Rodila jsem oficialne v 35. tydnu, ale ve skutecnosti to byl min. 37. tyden.) Stihla jsem jen tak tak nastoupit na materskou a absolvovat prvni dve lekce kurzu v CAPu. (Muzete precist muj zazitek z porodu na Bulovce, ktery jsem loni psala.) Manzel ale zvladl zakladni nakupy sam a na jednicku. Jeste jednou hodne stesti! Zitra si vas poslechnu na CRo. P.S.: Nevim, jestli jste to nekde uvadela, ale rada bych se zeptala, kolik je vam let. Na fotce vypadate velice mlade. Dekuji. |
• |
2.6.2000 21:50:59
Mila Kaco,
chtela jsem ti poradit par veci, ktere mi hodne zprijemnily porod. Nevim, jestli v Motole maji bazen, nebo vanu, kterou bys mohla pouzit, ale pokud ano, urcite si nakup aromaterpii (personal v porodnici by o tom mel vedet) A to takovou, ze levandulovou. Muzes si dat par kapek do vody, nebo na kapesnicek a vdechovat jeji vuni. Event. ti Skoky muze masirovat kriz. Moc prijemna zalezitost... Urcite ji koupis v Body basicu nebo od Secret garden. Druha vec, kterou bych ti chtela vrele doporucit je termo lahev. Horka voda, prilozena na kriz dela zazraky!!!!!!! A treti je relaxacni hudba. Z new age je strasne prijemna Enya. Pousteli jsme ji behem prvni doby porodni a na samotny porod jsme si pustili nase oblibene Cowboy junkies. Dokonce to nasi male vyslo na moji oblibenou pisnicku...Blue moon. Bylo nadherne rodit a porodit nase detatko pri hudbe. Preju ti hodne stesti a vydrz!!! Za par dni uz budes ten svuj "maly" zazrak chovat v naruci. Marcela |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.