| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vše o císařském řezu

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 586 [Dalších 476 >>]
22.10.2009 12:45:27
Stejně jako je vaginální porod se všemi riziky pro matku i dítě.
Jinak o penězích tu bylo řečeno mnohé. Z toho co jsem tu četla a nakonec i psala je jasné, že nikdo kdo je pro možnost výběru netvrdí, že by to mělo být hrazeno pojišťovnou. Ti co to zmiňovali (tuším všichni) tvrdili, že by to měl být úkon hrazený z vlastní kapsy. Samozřejmě mluvím o plánované a vybrané CS nikoli o té nutné.
Grainne
22.10.2009 12:33:13
Tady jsou pro zajímavost vyjádření několika odborníků: jsou pro i proti, takže si myslím, že je to opravdu téma k diskusi bez nutnosti předem odsoudit.

http://www.tribune.cz/clanek/13980
Judy+2
22.10.2009 12:19:53
Já bych SC na přání vůbec nedovolila - je to operace se všemi riziky, pro matku i pro dítě. Ale nikdo tady nepsal o penězích. Vždyť císařský řez je mnohem dražší lékařský úkon než přirozený porod. Proč by to měla pojišťovna platit, když je to z lékařského hlediska více nebezpečné?
genova
22.10.2009 11:57:30
Jak to tady čtu napada mně následující: Mluví se o SC na přání, a sposta lidiček to tady hájí aniž by se zmíňovala o případném nebezpečí pro miminko. Fajn. Proč v tom případě tolik lidi brojí proti porodům doma a obviňuje matky, že z plezíru ohrožují dítě?
Grainne
22.10.2009 11:49:06
Trezo, když si můžeš zaplatit lepší kyčelní kloub, nebo lepší plombu.........co by na tom bylo až tak zvláštního?
Jednotlivé úkony jsou dávno spočítané, dakže se to rozkouskuje a úkony nezbytné pro SC si žena zaplatí.
Při operaci toho kloubu zase neplatíš "práci", jenom ten kus a tam se myslím taky platí rozdíl mezi základní variantou a tím dražším.
Financování bych se tedy nebála. Ideální příležitost bude, až se budou určovat standardy pro účely plateb, poslanci to myslím mají v plánu.
Samozřejmě se tím různým pokoutnostem úplně nepředejde, ale to nikdy a už to bude jasněji viditelné a postižitelné.
22.10.2009 11:10:39
Raduno, zas takový maniak nejsem... :-) CS bych teď sice v tuto chvíli nevolila, ale porodnici mám vybranou doufám dobrou. Tedy podle doporučení mého gynekologa. A definitivně nechci trpět při porodu více než je nezbytně nutné. Kdo by taky chtěl, že? Takže se rozhodně nebudu bránit epi, když to bude potřeba. ~;) Nicméně stále tvrdím, že by ti měla být umožněna CS, pokud je to tvé přání (neřku-li potřeba). Jak říkám nač trpět zbytečně a každý má představu o tom, co znamená trpět, svou vlastní. Takže držím palce ať ti to jednou vyjde přesně podle tvých přání. ~R^~p~~x~
22.10.2009 11:04:54
Zuzee, ja bych tomu klidne i verila. Ja mela po spinalu jednu kapacku s paracetamolem a pak uz nic, bricho mne nijak zvlast nebolelo. Vic mne bolela zablokovana zada po tom, jak ze mne mimco tlacili ven. Ale bricho bylo prakticky od druheho dne bez bolesti...
Teraza Horáková
22.10.2009 10:49:55
já s tím ale souhlasím, to že SC na přání neradím - ta špatná zkušenost, to je prostě osobní pocit.

Jen se domnívám, že vzhledem k nákladům jde asi o trochu jiný druh zásahu než je porod cestou běžnou a teď co s tím?? platit? to zase bude debata...
Teraza Horáková
22.10.2009 10:49:25
já s tím ale souhlasím, to že SC na přání neradím - ta špatná zkušenost, to je prostě osobní pocit.

Jen se domnívám, že vzhledem k nákladům jde asi o trochu jiný druh zásahu než je porod cestou běžnou a teď co s tím?? platit? to zase bude debata...
Grainne
22.10.2009 10:44:54
Žabátko, především gratuluju a přeju všechno dobré.~x~

Já jsem zase opačný typ, raději rychle říznout a rychle zahojit, než se s tím zbytečně dlouho crcat.
Sice u porodu bych tuto variantu sama nevolila, na druhou stranu, když mě přesvědčovali, že prostě porodím a já ne a ne........nakonec to stejně skončilo SC a raději si ani nepředstavuju, jak by to skončilo v případě nutnosti použít třeba kleště.
Takže u takhle velkého dítěte bych neváhala a SC si prosadila raději plánovaně, aniž bych musela někde podvádět a uplácet, nebo smlouvat a doprošovat se.
Já se taky trochu obávám, že snahou srazit ten průměr SC na nižší hranici zdravotníci jsou tlačeni k tomu, aby vyčkávali do poslední chvíle a nejsem si jistá, že někdy to čekání zbytečně protahují na úkor zdraví novorozence, nebo matky.
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 586 [Dalších 476 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.