| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vše o císařském řezu

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 586 [Dalších 546 >>]
Vaal
24.10.2009 22:18:54
Stáňo,ono v USA se to začalo dost zvrhávat..přirozených porodů je tam jen zlomek...To je možná jádro pudla, proč ta kampaň proti CS.

Za sebe jsem také pro možnost výběru...za podmínky obdržení veškerých potřebných informací.

24.10.2009 22:10:55
Vaal, osobně jsem pro SC na přání za podmínky nezkreslených informací.

Problém vidím v tom, že odborníci, kteří se vyjadřují k rizikovosti císaře pro dítě a považujou ho za méně rizikový, berou v potaz jen fyzické aspekty. Ale už ne psychické. Je pravda, že tohle se těžko prokazuje a v dnešní době vědy jako modly, asi těžko prokázat půjde.
Vaal
24.10.2009 22:01:39
Ya, při vaginálním porodu máš zase jiná rizika..poškození mozku dítěte přidušením, ochrnutí, a já nevím co ještě..nějaké astma mi proti tomu přijde jako zahradní slavnost...ty problémy plynou především z uspěchanosti termínů porodu...jak i bylo psáno v tvém přiloženém odkazu...
a taky..myslím, že ta studie byla na objednávku, nějaké instituce(pojišťovny?), které se zřejmě CS prodraží...koukej:

"Závěry studie, které zveřejnil v posledním čísle lékařský časopis New England Journal of Medicine, by měly pomoci snížit zájem rodit "císařem" dobrovolně."

My jsme problémy s dýcháním neměli, i když jsme byli předčasně..píchali mě kortikoidy.

Všechno má svá pro a proti..ale tak jednoznačně bych to neviděla...tyto výzkumy zavání MANIPULACÍ...proč nenapíší srovnání mrtvých/živých či normálních/postižených dětí při obou porodech?~a~
yA+Amálka
24.10.2009 20:20:04
Mno, já nejsem odborník, jen mi přijde přijatelnější, že na přirozený porod je dítě hormonálně "od přírody" připravenější než na umělý zásah. Taky už vyšla nějaká studie, že děti přivedené na svět SC mohou mít celý život dýchací a jiné potíže (http://www.azrodina.cz/3094-uspechany-cisarsky-rez-skodi-dychani-deti-zjistili-vedci), pokud se SC uspěchá, což u porodů SC na přání asi nejde vyloučit.

Každého věc, jen jsem měla dojem, že se tady více řeší pohodlí matky a nikdo se nepozastavil nad dopadem na dítě... .
Vaal
24.10.2009 18:47:24
stejně jako u vaginálního porodu...zeptej se nějaké porodní asistentky..někteří odborníci tvrdí, že CS je pro dítě bezpečnější.
yA+Amálka
24.10.2009 18:30:34
Přiznám se, že jsem nepročetla úplně všechny příspevky, jen namátkově... . Nicméně, řeší se tady peníze, poporodní komplikace a psychika matky... a co miminko? Obecně proti SC nic nemám, sama jsem tak rodila, dcerka musela na svět ve 33. týdnu a ještě k tomu byla koncem pánevním, takže jsem na doporučení vedení porodu císařským řezem přistoupila.

Stále si ale myslím, že pro miminko je přirozený porod (pokud to jde) lepší. Je jím sice stresováno, ale zároveň si vyplaví stresové hormony, které ho připraví na přechod ven. U plánovaných SC jsou prostě "vybaveni" bez jakékoliv připravy.

Takže ano, jsem pro SC tam, kde je to ze zdravotních důvodů nutné, ale nelíbí se mi myšlenka SC na přání... . Argumenty o plastických operacích, které si platíme sami a podstupujeme na vlastní přání, mi nepřijdou ve srovnání s SC adekvátní. Tady si riskujeme pouze vlastní zdraví, u SC ale taky zdraví miminka.
24.10.2009 13:30:41
http://www.tribune.cz/clanek/3634

Cituji: Pokud průměrný pracující přispěje za rok do systému částkou 60.000 korun, za 35 let zaměstnání to je 2,1 milionu. Roční příspěvek stačí na tři porody císařským řezem nebo tři operace slepého střeva, uvedl Rod.
24.10.2009 13:30:02
http://www.tribune.cz/clanek/3634

Cituji: Pokud průměrný pracující přispěje za rok do systému částkou 60.000 korun, za 35 let zaměstnání to je 2,1 milionu. Roční příspěvek stačí na tři porody císařským řezem nebo tři operace slepého střeva, uvedl Rod.
24.10.2009 13:23:20
V březnu letošního roku jsem četla, že cena císařského řezu v Austrálii je 45 000,- korun. Pochybuji, že u nás to bude dražší. ~:-D
A z článku dva roky starém píše ředitel VZP p. Horák (nevím, jestli je ještě ředitel), že císařský řez vyjde pojišťovnu v průměru na 21.000,-. Ceny se možná trochu zvedly od té doby. Ale určitě ne o moc.
Grainne
24.10.2009 11:14:53
Nevím, jakou souvislost v tom případě měla invektivní otázka ohledně toho, co si o tom myslí její muž. Můj muž respektuje má rozhodnutí tak, jako já respektuju jeho. Připadá mi to samozřejmé, že partner chápe i strach, nebo chápe i to, že jeho žena není ukázněná tuctovka, která se chová podle společenské objednávky - když to dělají všechny...........
Připadalo by mi minimálně nevkusné, kdyby můj partner jakýmkoliv způsobem projevoval snahu nacpávat mě do "tuctů". Vzal si svobodnou bytost s potřebou se svobodně rozhodovat a ví, že zasahovat do takto výsostných vod partnera je naprosto nepřípustné, nehledě na to, že dobře ví, že on rodit nebude a nebude podstupovat to, co přísluší jen ženě.
Takže ten partnerský model, který ty tu ostře napadáš, mi připadá samozřejmý a pro mě a jak vidno i pro některé další, jako jediný možný.
Skutečně milující a milovaný muž NIKDY neshazuje svou ženu a neudupává její ženské sebevědomí tím, že by ji srovnával s "Mařkou odvedle".
Tebe jsem slepicí nenazvala, ale označuju tak určité chování, které požaduje od ostatních chování "podle Mařky odvedle" jako jediné správné.
Žená má právo projevit své obavy z porodu a má právo očekávat, že ji partner podpoří.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 586 [Dalších 546 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.