| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vše o císařském řezu

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 586 [Dalších 516 >>]
Ecim
23.10.2009 20:13:40
8.Po porodu je dobré nechat se vycévkovat.
9.Když se v závěrečné fázi porodu na porodní sál nahrne podezřele velké množství personálu, nemusí se nutně schylovat k nějaké komplikaci, a tudíž není třeba se zbytečně děsit. Může se zkrátka stát jen to, že jsi zrovna jediná rodička široko daleko a někteří členové personálu mají zrovna volno a přijdou se na Tebe jen tak podívat :-) ~t~ ~t~
petru
23.10.2009 20:09:05
Ecim, myslím, žes teď hodně pomohla prvorodičkám.
Taky jsem nástřih, ani samovolné mírné natržení nestíhala vnímat, i když mi první porod připadal šíleně bolestivý a prohlašovala jsem: "Už nikdy!". Pak jsem ještě dva porody přidala.
Jen bych doplnila, že ne každá mamča bude potřebovat odstříkávat. Já u prvního porodu mlíko měla asi až na přelomu druhého a třetíno dne, což je snad taky normální. Možná to bylo tím, že byl vyvolaný.
Hodně síly všem budoucím rodičkám.~m~
Ecim
23.10.2009 19:43:52
JdM, rádo se stalo. Když to tak vezmu, tak až na tu bolest a různá poranění se mi porod moc líbil, byla to zajímavá zkušenost ~t~ A fakt to stojí za to, já jsem sice byla v závěru obou porodů poněkud "hlasitější", ale ani na vteřinu jsem nepřestala chtít 3 děti. A pár minut po každém porodu jsem manželovi důrazně hlásila, že na dalších dětičkách TRVÁM! (Těm, co to tu čtou už poněkolikáté, se omlouvám za opakování.)
A to jsem jinak člověk, který si ani ten sebemenší zubní kaz nenechá vyvrtat bez injekce.
Přidám ještě pár postřehů:
1.Šití mě taky skoro vůbec nebolelo.
2.Doporučuji pořídit si na sezení nafukovací kruh na plavání. Pak je dobré ránu hodně větrat, osvědčily se mi speciální síťované kalhotky z lékárny.
3.Doporučuji nechat si co nejdřív ukázat, jak se odstříkává mlíko. To mi v porodnici neukázali (jinak to tam bylo bezva) a 4.den po porodu jsem měla veliké problémy, zachraňovala mě maminka, která mi asi 3 hodiny vymačkávala prsa.
4.Miminko pláče, až když je venku celé. (To mi v tom úleku nedošlo.)
5.Kontrakce bolí o dost méně, když se při nich zhluboka dýchá. (Doporučené psí dýchání se mi tolik neosvědčilo.)
6.Člověk, kterého napadlo dát k porodním sálům míče a sprchy, by si zasloužil Nobelovu cenu, vynálezce epidurálu taktéž.
7.Před první stolicí po porodu je dobré si nechat dát glycerinové čípky. (Poprvé jsem je nedostala a první stolice byla utrpení, podruhé mi je dali a všechno proběhlo v naprostém klídku.)

Jinak Ti přeju co nejpohodovější porod a hlavně zdravé miminko! ~x~
Orion
23.10.2009 19:31:24
OK, jen jsem se hodně divila 20 minut by bylo moc.
Grainne
23.10.2009 17:02:04
moravanko, ono je nutné připustit, že cokoliv, co se těhotenství a porodu týká, je subjektivní, protože se odvíjí od pocitů ženy.
Dokonce ani o názory odborníků se nelze v žádném tvrzení bezpečně opřít, protože se rozcházejí stejně, jako názory laiků na zdejší (nejen) diskusi.
Existují sice studie, které potvrzují vyšší rizikovost SC, ale jejich výsledky budou zkresleny tím, že se jedná tak, či onak ve většině případů o řešení nějaké rizikové situace a to i v případě plánovaných SC. Já bych řekla, že SC "na přání", bude minimum, ale nemá smysl předstírat, že nic takového neexistuje a myslím, že statisticky by to žádný výrazný nárůst nezpůsobilo. Pro většinu žen by tato možnost zůstala pouze teoretickou.
moravanka93
23.10.2009 16:28:50
Jano, tohle mi prijde jako velice validni pointa k tematice :) I kdyz to neobhajuje muj postoj, spis jej popira, naprosto to beru jako neignorovatelnou vrstvu reseni... Moc se mi libilo, co jsi napsala :) Gainne, totez :) Pokud jde o prirodu, at si zde rikame, co chceme, nakonec jsme proti prirode stejne mali v ramci vetsiho obrazu. Nekdy je to velmi slozite, co se tyka otazky, proc chce zena otehotnet a v tomto smeru i subjektivni, ja jsem jen davala priklad toho, ze podle prirody mit deti neni o nicem jinem nez prokreaci. Ale i tak tvemu postoji pokladam nemalou cennost:)
A susu, priznam se, ze jsem vsechny prispevky necetla (a take jsem na ne neragovala...). Prijdou mi vsechny nestastne nemocnicni zazitky velice nefer, samozrejme, a je mi tve kamardky lito... Opet, kez by v jiste chvili porodu jejiho detatka nekdo umel nahlednout do budoucnosti a rozhodnout se pro cisar, ktery by asi zabranil ochrnuti miminka. A neboj, narizovat nikomu nic nechci :) Je to jen muj nazor. Stejne jako je jen muj nazor, co si myslim o matkach, ktere chteji cisar jen kvuli tomu "pohodli"...~j~
Breberda
23.10.2009 14:55:33
Ahojte, před měsícem jsem porodila SC dvojčátka, ale co tomu předcházelo. Lékaři mě vyloženě nutili do normálního porodu, i když byl chlapeček KP a já prvorodička; dvojčátka rodíme přirozeně a hotovo! Nemám nic proti normálnímu porodu, ale s dvojčaty mi to přijde jako hazard a nehodlala jsem být pokusným králíkem. SC jsem si musela vydupat s tím, že na tom trvám a nelituji. Druhý den jsem bez problému fungovala, jizva mě nebolela a nechtěla jsem ani injekce proti bolesti. Své děti miluju od prvního ultrazvuku, a to se nezměnilo. Manžel mi je dovezl ukázat hned, jak jsem se probrala a byl to nepopsatelný zážitek, brečela jsem jak želva. Dobrovolně bych se nikdy řezat nenechala, ale v mém případě převládl strach o zdravé děti, než porod přirozeně a za každou cenu.
23.10.2009 9:32:56
Děkuji Ti Ecim. Rozhodně potěší číst také něco jiného než hrůzy porodu, nastřižení, roztržení, atd... ~;) Takže ještě jednou dík za podporu. ~x~
Jana + syn + 36TT
  • 
23.10.2009 9:23:53
Diky za vysvetleni. Myslim, ze uz ti lepe rozumim. Take bych SC nevolila, kdyby to nebylo nutne. Ale nekomu naridit, ze musi rodit vaginalne, kdyz je i jina moznost (porad zohlednuji fakt, ze oba zpusoby maji sve vyhody a rizika), mi prijde zpatecnicke. I lekari se mohou spatne rozhodnout a nikdy nevis, co ma na jejich rozhodnuti vliv. Pokud vim, ne vzdy se take podari, aby te rodil doktor, ke kteremu dlouhodobe chodis atd. No a jeste zpatky k te nutnosti - kazdy povazuje jiny duvod za ten nejdulezitejsi. Take bych jeste chtela zopakovat, ze SC nevidim jako pohodlnejsi zpusob porodu. Rodicka se sice vyhne predporodnim bolestem, ale riskuje zanet jizvy, pooperacni bolest (a ta muze trvat i dele, nez ta predporodni), pomalejsi navrat do normalniho zivota (teda alespon ja nemohla hrat volejbal jeste pul roku:-( Takze vlastne nejvetsi problem dobrovolnych SC vidim v tom, ze u nas neni dostatecna a objektivni informovanost o obou zpusobech porodu.
Grainne
23.10.2009 8:37:14
moravanko, jsem pro přirozenost - sama za sebe a to už od početí.
Dle tvého pojetí by neplodné páry neměly mít nárok na lékařskou pomoc. Důvod je jasný, případů, kdy by početí a těhotensví přispělo k zachování zdraví, nebo dokonce života ženy, je minimum. Chtít a mít děti je jen touha po vlastním naplnění a podlehnutí pradávných pudů, nic jiného - tedy pouhá rozmazlenost žen a neochota se vzdát něčeho, čeho nemůžou dosáhnout přirozenou cestou. To už nemluvím o tom, že provedením umělého oplodnění lékaři ohrožují život a zdraví ženy a dítěte, Je to sice vedlejší produkt, ale těhotenství a porod jak známo, není bez rizika. Žádný. Je to jen a jen volba té které ženy a nikdo si nedovolí ji tuto volbu upírat, obzvláště proto, že není úplně zadarmo.

Je trochu směšné v tomto kontextu odpírat ženě jiná přání, ke kterým obvykle mívá nějaký důvod, který zná jen ona sama. Ne každý má nutně potřebu vytroubit svůj pocit do světa. Jestliže jsme na cestě "proti přírodě" v jiných ohledech, ve srovnání s tím je SC na přání maličkost.

Tímto se omlouvám ženám, které usilují o početí dítěte, možná jsem použila drsný příklad toho, jak kráčíme proti přiroznosti jinde a nad tím se nikdo nepozaství, respektujme potřeby žen ve všech ohledech, nejen v některých, které sami uznáváme za správné.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 586 [Dalších 516 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.