| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vše o císařském řezu

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 586 [Dalších 506 >>]
susu
  • 
23.10.2009 7:24:22
Jenže já mám pocit, že ty jsi nečetla příspěvky, které císaře obhajují. Třeba o mojí kamarádce, která má po přirozeném porodu ochrnuté dítě a už chce rodit jedině císařem.
A také, už to tu zaznělo víckrát, proč chceš druhým něco nařizovat a zakazovat jen na základě svého názoru?
moravanka93
23.10.2009 3:26:46
Naprosto souhlasim! Dekuji za velmi realny input...:)))~x~
moravanka93
23.10.2009 3:25:41
:-)
Hluboce verici rozhodne nejsem, i kdyz pokladam deti za nemaly zazrak :)
Zda se mi, ze si jiste reagovatelky vybiraji pouze cast meho nazoru, ktery vitalne kritizuji, aniz by si uvedomily, ze ja proti cisarskemu rezu jako takovem nemam naprosto nic a (jak uz jsem psala) v pripadech, ktere jsou zminovany ve clanku, je samozrejme jedinym vychodiskem a mela bych ho taky... A vsem mamimkam, co by jinak potomka na svet privest nemohly, cisar jen preji a gratuluji jim. Budu se opakovat, ale neva... Jsem plnou parou PROTI tomu, aby byl cisar SELEKTIVNI, coz naprosto vylucuje vyse uvedene pripady, v nich je cisar NUTNY. Veskere "neprijemnosti" souvisejici s porodem prirozenou cestou (od nastrihu, jizev atd.) jsou biologicky ocekavatelne a patri k celemu procesu plozeni a rozeni deti a nemely by byt omluvami a rado-by-duvody k reseni porodu potomka cisarem. Smutnou skutecnosti je, ze priroda si takhle zaopatrovavala "nepremnozeni" lidske rasy, pokud to neslo normalne, zesnula matka i dite ... DIKYBOHU v dnesni dobe mame moznost tyhle pripady zminimalizovat, ale ty, ktere by si praly cisar z "prijemnostniho" hlediska, by si mely uvedomit, ze jdou proti prirozenym pravidlum a tim padem mi pripada, ze by ani nemely nikdy otehotnet. Myslim, ze je na svete vic nez dost zen, ktere by za to, aby otehotnely a mely vlastniho potomka, prosly klidne deseti prirozenymi porody...
  • 
23.10.2009 1:45:37
taky nejsem přívržencem operativního porodu na přání - zažila jsem obě varianty a záměrně bych si operaci rozhodně nevybrala, i když rekonvalescence probíhala velmi dobře. Vše je ale hrozně individuální a subjektivní. Nejdůležitějším aspektem by mělo být zdraví (nikoli pohodlí) miminka a maminky, a to podle mého názoru mohou zodpovědně zhodnotit jen lékaři. V tomto ohledu jsem se spolehla na jejich doporučení a mám doma 2 zdravé holky. Děkuji
  • 
23.10.2009 1:32:02
moje vlastní zkušenost (první porod spontánní, druhý císařským řezem - poloha koncem pánevním, nepostupující porod) je taková, že u první dcerky mi trvalo několik dní, než se ten "mateřský cit" nastartoval naplno. A to se narodila spontánně, byla od začátku bez problémů kojená, byla stále se mnou. Druhá dcera se narodila císařem, poprvé mi ji přiložili k prsu až po 10 hodinách. I tak ale "maminkovství" naskočilo okamžitě, protože už jsem měla předchozí zkušenost. Podle mě ani tak nezáleží na způsobu porodu, ale nakolik je maminka naladěná na stejnou vlnu s miminkem. Podruhé to šlo tak nějak samo :-)
Raduna
  • 
22.10.2009 20:42:19
Milá kamarádko xxyniíííčko,

já moc dobře vím, co obnáší, rozřezané břicho. Byla jsem na dvou břišních operacích. Proto si dovedu mnohem líp představit, do čeho jdu.
xxy
22.10.2009 19:18:11
Radunko, jestli ti trpět při porodu přijde odporné, jak se díváš na trpění po porodu? Já musela obě své děti rodit císařem, neměla jsem na výběr. Ale i když nedám na císaře dopustit z mnoha důvodů (ale pouze jednostranně, protože klasický porod jsem nezažila), tak když začínají odeznívat anestetika, bolí to jako prase. Až po císaři jsem si uvědomila, že břišní svaly používám při smíchu, při kýchání, kašli ... dva dny jsem chodila shrbená jak stařenka, protože mi sešité břicho nedovolilo se narovnat. Ráno vyskočit z postele - o tom jsem si mohla nechat pár týdnů jen zdát. Takže jestli si někdo myslí, že císařem se vyhne bolesti, bude nemile překvapen.
Hanka+2holky
22.10.2009 19:07:49
Jo,taky mám tu zkušenost.
Hanka+2holky
22.10.2009 19:04:21
Nedávno se mě jedna známá ptala,jestli je normální,že nebyla vůbec vyšetřena vaginálně za celou dobu těhotenství?Byla ve 39-tém týdnu,t.č.již po porodu zdravého miminka.S prvním dítětem to zažila jinak.No,přišlo mi to trochu divný.....Všeho s mírou.
Hanka+2holky
22.10.2009 19:02:08
Neboj,znám několik lidí se třemi sekcemi-pak už byla sterilizace.sama gynekoložka mi potvrdila,že třetí těhotenství po dvou císařích není problém,že sama zná paní s pěti sekcemi-ale to už bylo jen mezi námi~:-D
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 586 [Dalších 506 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.