| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dostáváte dárky od svých dětí k Vánocům či narozeninám?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 100 [Dalších 60 >>]
26.10.2009 16:29:44
U nás to mám tak, že kluci mají stanovené kapesné, ale v plné výši se vyplácí jen v týdnech, kdy plnili svoje povinnosti. Mají na lednici velký barevný rozpis, kdo co který den v týdnu dělá, a pokud si splní sami nebo po prvním připomenutí, dostanou v neděli plné kapesné, jinak strhávám.
DENISA
26.10.2009 15:43:37
To jo, to urcite. Ale dulezita je pak taky reakce na to upozorneni, jestli dite s radosti zacne neco vyrabet ci shanet, nebo ho to vylozene obtezuje. Setkala jsem se i s reakci typu : " proc by meli dostavat darky dospeli? ja bych mel dostavat darky, protoze jsem dite a proto si je zaslozim" ~:(~d~
DENISA
26.10.2009 15:20:56
Ja vychazim z toho, ze me ani brachu to nikdo cilene ucit nemusel. Proste jsme to tak nejak v sobe meli a jen jsme umeli trochu kreslit, tak stacilo rict, ze maminka bude mit narozeniny a my uz jsme malovali a schovavali obrazky, aby jsme pro ni meli prekvapeni. Kdyz jsme byli starsi, tak jsme se sami zamysleli nad tim, jak tezce usetrene korunky promenit v darek ktery potesi a ne jakykoliv kram. Tak jsme se sli treba k mame poradit, co koupit babicce apod.
sovice
26.10.2009 15:20:53
Deniso,

jsou to takové jemné nuance. Já si vzpomínám, jak se všechny školní dárky k MDŽ (jsem starší osoba :-) ) a tak vyráběly "aby měla maminka radost". To byla základní myšlenka, ne že "je nutno". Takže první věc je udělat radost, druhá je poradit JAK.
A dětem je nutné dárky připomínat už z toho důvodu, že si často např. narozeniny nepamatují a kalendář mají na háku.
26.10.2009 15:20:20
to je tak strasne krasnyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!~s~:-)
26.10.2009 15:15:58
za rucne delane darky povazuji kalendar s fotkami deti, hrnecek s maluvkou od deti, pomalovane tricko pro dedu na zahradu atp.
to nejsou moc cetky.. a kalendar jde delat kazdy rok, pak si ho babci schovaji jako album :-)
pavla 2 deti
  • 
26.10.2009 15:14:17
Ahoj mam dve deti 9 a 14 let.Jeste tak rok dva zpatky syn veril na Jeziska a ja za to byla vdecna :)Dcera kupuje male darecky asi tak od jedenacti let a u syna se letos necham prekvapit.Jsem taky rozvedena,letos budeme na Vanoce podruhe sami a protoze jsem se bala,jak bude reagovat loni syn na to,ze nemam nic pod stromeckem ,kdyz jsem preci "vubec nezlobila" :)tak jsem dala kamaradce penize a maly seznam veci(knizku,tricko,sampon) a poprosila ji,at mi neco koupi a necha zabalit a mela jsem prekvapeni i ja.Jinak k svatku a narozeninam jsem vzdycky neco dostala at obrazek,kdyz byli oba mensi nebo kyticku,sladkost...Penize ode me dostavaji formou jakehosi kapesneho,ale uplne jen tak to neni(mne taky nikdo nikdy nic zadarmo neda)..takze maji jednu domaci praci jako "povinnost"pomoci a k tomu jednu placenou :)Zatim to funguje dost dobre..Znamky ve skole nehodnotim...kazdy je uplne jiny,ale dostavaji malou financni premii,pokud cely mesic nic do skoly nezapomenou:)
Brebina, E+M
26.10.2009 15:06:57
Moji jsou ještě malí, ale už teď mají každý svou pokladničku - dřevěnou chaloupku na kolečkách, jedna se žirafkou, druhá se žabkou - a jakmile dostanou nějakou korunku, hned ji tam chtějí dát a já myslím, že je to dobře nastartované učení na šetření.

U nás je zatím ještě Ježíšek, ale do budoucna je chci naučit, že jeden dárek dostávají od Ježíška, další už ale od rodiny, aby bylo pod stromečkem dárků více a měli jsme všichni z toho radost. Snad se mi to povede...

Placení za uklízení nebo pomoc v domácnosti není moc dobré, ale na druhou stranu, je lepší dát nějakou korunku než jen kapesné za vůbec žádnou pomoc
Ráchel, 3 děti
26.10.2009 15:06:52
děti se podle mě potřebují NAUČIT dárky dávat. Moje máma mě to naučila a já to učím své děti, myslím, že se to do života hodí. A ne jen dát dárek, aby se nějaký dal, ale aby fakt "seděl".
Ráchel, 3 děti
26.10.2009 15:05:56
možná bych dítěti i nabídla, že si spolu uděláme hezké odpoledne a půjdeme koupit dárek pro tátu společně. To, jestli dá dítě partnera dárek mě, bych už tak neřešila, ani bych po partnerovi nechtěla, aby se "za mě přimluvil". k tomu dítě fakt kdyžtak musí dojít samo, aby se necítilo neloajální vůči vlastní mámě.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 100 [Dalších 60 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.