| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dostáváte dárky od svých dětí k Vánocům či narozeninám?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 100 [Dalších 50 >>]
DENISA
26.10.2009 14:55:16
No ja myslim, ze takove jsou vpodstate vsechny deti, nejdriv z toho nemaji rozum, co kolik stoji, potom jsou trochu vycurane. Taky si nemyslim, ze by se meli deti ucit a nejak navadet, aby svym blizkym nejake darky dali. Nejak by to melo byt snad zakodovane a vychovou podporene, aby chteli delat svym blizkym radost, potesit maminku darkem, protoze ji maji radi atd. To je vec, ktera by tak nejak mela vyplynout sama od sebe, ne aby jim rodice ci skola vtloukala, ze je NUTNO vyrobit darek ke dni matek, Vanocum atd.
Balbína
26.10.2009 14:52:57
My jsme od rodičů dostávali kapesné, ne moc, ze začátku 5 Kč za týden (tak v první třídě, rok 1984). Podle mého názoru je to lepší než platit za "služby" doma. Nemám s tím osobní zkušenost, ale i tak bych radila se nad tím zamyslet, zda své vlastní děti takto povedete.
Když jsem pochopila, že Ježíšek neexistuje - nevím, kdy to bylo - tak rodiče sami mi poradili, že bych mohla něco pod stromeček nadělit. S taťkou jsem koupila pro mamku mýdlo (to jsem nadělovala ještě hodně dlouho). S mamkou jsem pak zase vybrala něco pro taťku, nevím co. Nepamatuju se přesně, možná zezačátku, když jsem si zapomněla našetřit, tak mi rodiče i vypomohli.
Nevím, zda takhle trknout i nevlastní děti, možná můžete. Vy s nimi můžete hodit řeč, zda by nekoupili nějakou maličkost tatínkovi, že by mohli něco našetřit, třeba jim i poradit, stačí maličkost. A váš manžel zase může mluvit o dárku pro vás.
26.10.2009 14:41:33
Já si myslím, že dárky na vánoce i narozeniny je pro děti nejlepší vyrábět. Ono s tím kupováním, těžko budou mít nějakou pořádnou sumu a koupit nějaký šunt jen aby se něco koupilo mi připadá jako vyhazování peněz. Ale i ten výše zmíněný hlavonožec udělá opravdovou radost, je totiž z lásky. Různé patlání zvládnou už hodně malinké děti.

Vést by k tomu měli děti oba rodiče, tedy samo že v ideálním případě, tak že s mámou se vyrábí dárek pro tátu a nejspíš i pro babičky a další příbuzné, s tátou zas něco pro maminku.

Jinak mám osobní zkušenost že je třeba se o tom s partnerem poradit a rozdělit úkoly. Pokud to tak nedělali doma tak třeba manžel vůbec neví že by se o takové věci měl starat a pak máte narozeniny a nikde nic...takže je třeba ho požádat, aby s dětmi vyrobil pro mě dárek jako překvapení.

A podle mě je dobře kontrolovat i starší děti co chystají pro babičku k vánocům. Starší syn to v poslední době vždy odbyl nějakou plastovou mísou a tak bylo na mě mu vysvětlit že babička sice ráda vaří ale dárky mají být osobní a ona by si určitě zasloužila víc...
Vaal
26.10.2009 14:23:32
Markéto, s tou čokoládou to není moc dobrý příklad.:-) Pokud mám doma něco dobrého a mám na to chuť, tak to raději hned sežeru..protože bych se moc trápila myšlením na to, že mám doma schované něco dobrého.Když to s ním hned, přestanu na to myslet a mé vědomí a chuťové buňky mají pokoj :-)..Mmch..čokoládu je lepší prý sníst na posezení než po kouskách, prý se po tom tak netloustne:-)

K placení dětem za domácí práce...jsem striktně proti. Maximálně za nějaké brigádky, které by stejně musel udělat někdo jiný...třeba zahradník, výpomoc do domácnosti...
Naučit děti myslet na ostatní je velmi důležité, snad se mi to jednou u svých dětí povede.
26.10.2009 13:45:18
Souhlasim, je velmi dulezite naucit deti davat, a to od malicka. At uz tim dortem nebo aby pomohly zabalit darek nebo vyrobit pranicko. Vest je k tomu, ze druzi budou mit radost, ze maji narozeniny, ze se jim narodilo miminko atp. Ale treba i male, ne zrovna tvorive dite se muze rozdelit s kamaradem nebo rodicem o susenku, a v tom to podle mne zacina. Pokud takto deti vedeme, myslim, ze potom prejdou z rucnich vytvoru k tem nakoupenym prirozene. Pokud budou mit touhu a radost obdarovat druhe, setreni uz prijde samo (vice mene :o)
26.10.2009 13:26:33
Monny - moje osobní zkušenost - mám dva syny - dvojčata, vychovávám je stejně a přesto jeden z nich našetří hodně peněz a druhý utrácí za blbiny. Mluvím s nimi stejně, vysvětluju stejně a přesto to nefunguje. Prostě jeden se šetřílkem narodil a druhý ne.
RaDus&holky
26.10.2009 13:23:39
Jé, živé květy, ty jsem taky milovala a s oblibou své bližní jimi obdarovávala. Přišlo mi to jako vrchol luxusu ~t~
sovice
26.10.2009 13:21:30
No, Deniso, moje drahé děti, hlavně to mladší, taky píší seznam dárků jak pro Rotschildovy vnučky. Ale jaksi vědí, že vše nebude. Teď už jsou tak bystré, že dárky podělí a "obešlou" rodiče a prarodiče vcelku podle jejich finančních možností. Problém je, že kromě mne má rodina jinak vcelku dost peněz, takže učit děti skromnosti je složité...
sovice
26.10.2009 13:18:14
Dětem platím za mytí chodby v domě. Když byly malé, platila jsem puberťákovi od sousedů, protože jsem na tu chodbu jinak věčně zapomínala. Teď už puberťák odrostl pubertě a je kdesi na výšce, zato mé drahé dětičky dorostly, tak dávám totéž jim. Přijde mi to fér.
Ostatní věci prostě v domácnosti děláme, já pochopitelně nejvíc, děti s jistým nátlakem občas :-)
DENISA
26.10.2009 12:58:07
Monny, radim ti, nad takove veci se povznes. Stejne nic nevyresis a jenom se sama tim zaobiras a trapis. Model mnoha rozvedenych manzelstvi je o nekomunikaci a o pristupu k detem jako k chudackum. Co ja se navykladala manzelovi, ze by mel na sve dite z predchoziho vztahu pusobit co se tyce penez, stradani a jak jsem se snazila dite motivovat k vyrobe ci zakoupeni nejakeho darku. Vse se mijelo ucinkem a ze mne byla vicemene potizistka. Maly si k Vanocum ci narozkam prinesl dlouhy seznam neuveritelne drahych veci, co by chtel (a vzdy mu to bylo splneno), a kdyz ja jsem se ho zeptala, jestli nechce mame vyrobit svicinek, tak na me koukal jako tele a vubec nechapal proc on by mel delat nekomu radost (podotykam ve veku kolem 10ti let). Hlavnim vysledkem rozvedeneho manzelstvi je, ze prijde za mamou, at mu da prasule, ona rekne at jde za tatou, a kdyz nahodou ! se i tatinek vzepre, tak si to vybuli u jednech z prarodicu. A brigada ci nejaka prace - to absolutne nehrozi.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 100 [Dalších 50 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.