| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dostáváte dárky od svých dětí k Vánocům či narozeninám?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 100 [Dalších 30 >>]
Markéta
  • 
26.10.2009 11:55:10
Fakt je, že to bude i o povaze. Mladší syn je syslík, ten si bonbóny schovává a se starším bráchou se někdy :-) rozdělí. Fakt je, že ten starší je většinou duchem úplně mimo, takže pokud by si dobrůtku schoval, tak by ji patrně už nenašel :-) Takže dobře dělá, že to sní hned.
Ale vážně: právě ta jeho bezmyšlenkovotost vede k tomu, že zničí, co může. Minulý týden klasika - na výtvarku se zapomněl převlíc do starého trika a výsledkem bylo oblíbené tričko zacákané tuší tak, že jsem to nedoprala. Pak samozřejmě následoval krátký brekot, ale ve skříni se to stejně nepozná, "boreckých" triček má dost, takže si myslím, že na tuhle lekci brzy zapomene a bude vše při starém.
Lassie66
26.10.2009 11:49:37
Markéto, já jsem si nikdy nic na potom nenechávala, vše jsem si hned snědla(společně s mladším bratrem) a chodila pak za starším bráchou žebrat(ten na sladké moc nebyl a to, co se po výplatě nakoupilo, si dokázal opravdu šetřit). No, já jsem mu pak vždycky nadávala, že je lakomec a že se nechce rozdělit.~t~
Markéta
  • 
26.10.2009 11:47:11
Ono asi nejde jen o peníze, ale o životní styl dnešní doby. Málokteré dítě si dnes například šetří kus čokolády, kterou dostalo, "na potom", jako tomu bylo u nás, když jsme byly malí a čokoláda byla víceméně exotický pamlsek. Stejně tak s oblečením, když se oblíbené tričko z neopatrnosti polije, tak to není žádná tragédie, koupí se jiné :-( ; rozbitá hračka se vyhodí a nic se neděje, doma se jich válí dost. A vyřešit tohle, to je skoro nad lidské síly, zejména když děti vlastně nejsou "vaše", jak píšete.
Sluníčko206
26.10.2009 11:46:57
Děti mám ještě malé.Dárky k Vánocům u nás nosí Ježíšek.Už od malička ale děti vedeme k tomu,aby k svátku,narozeninám,každému vyrobili nějakou drobnost.

Platit dětem za domácí práce mi nepřijde správné.Měly by se podílet na běžném chodu domácnosti,úklidu.Tak by to děti měly od začátku chápat.


Přítel má taky z předchozího manželství 14leté dítě.Kapesné dostává.Za pomoc v domácnosti zaplaceno nedostává.Dárky,alespoň drobnosti k svátku,k narozeninám i k Vánocům dává.Nechceme po ní nějaké drahé věci.Jde o princip.Je k tomuto vedená odmala a přijde jí to v pořádku.
MarkétaP + 4 dcerky
26.10.2009 11:40:03
Monny1, možnáje to i tím, že nemají vlastně "pravidelný příjem", což je kapesné, se kterým se může počítat dopředu je může být motivací ke střádání. Ty "vydělané" peníze v tomhle věku takovou motivací být nemusí, jednouje dostanou, jednou ne, tak je raději utratí hned.

Na druhou stranu to jsou jejich peníze - můžes si s nimi popovídat o tom, jak fungují rodinné finance, že na některé věci v rodině se třeba šetří a jiné kupují hned, ale když se rozhodnou utratit, tak se holt rozhodli.

Navíc - pochopila jsem, že žiješ ve Státech - mám dojem, že tam se obecně moc nešetří, spíš kupuje "na splátky", takže i v tomhle může být zakopaný pes.
Myšutka*
26.10.2009 11:37:10
Moc dobře ti rozumím, já když vidím další keramický dáreček, tak v duchu úpím.
Ale malé děti vlastně nemají jinou možnost než něco vyrobit. A když si to tak přeberu, tak mám mnohem větší radost z toho keramického nesmyslu, na kterém je vyryté srdíčko a pracně uhňácané kytičky, než bych měla třeba z mýdla. Dítě do té práce vkládá srdce.
A nevím, jak bych dětem třeba řekla, že tetě nemají dávat vlastnoruční dáreček, neb jich má už hromadu a ony by pak vlastně neměly co dát. Většinou teda dávají něco, co není úplně příšerné. Třeba loni děcka společně nazdobily láhev od kafe jako vázičku na sušené růže, měla je v podobné láhvi, ale nezdobené. Nebo jednou vyráběly magnetky na ledničku atp.
26.10.2009 11:31:34
Ahoj Fialovko, tak to musim jeste hned reagovat. Diky tvemu mydlu jsem si vzpomnela na vonavku zive kvety. Ty jsem kupovala zase s oblibou ja, protoze samotne mi vonely. Zvlaste ty konvalinky.
26.10.2009 11:29:29
Mile maminky, dekuji Vam za Vase nazory a odpovedi. Ano, ani ja sama nesouhlasim s tim,aby deti dostavaly za domaci prace financni odmenu i jsem to manzelovi nekolikrat rekla,ale on stale tvrdi, ze nedostavaji kapesne, tudiz jsem tyto dohady vzdala. Nakonec jsou to jeho deti. Samozrejme ve vsem hraje i roli, ze jsou jejich rodice rozvedene a komunikace o vychove mezi exmanzeli bohuzel neni temer zadna,ale to je zase jina kapitola.
Ano i ja sve deti, zatim tedy tu 3,5 letou se snazim, aby tvorila ruzne obrazky a jelikoz bydlime hodne daleko z CR, tak tim dela radost babicce v dopise ci balicku. Spise by me zajimal ten zpusob, jak deti ucit setrit si penize, coz se tedy tyka uz tech starsich. Manzelovo deti zkratka maji tendenci okamzite vsechno utratit a ikdyz jsem se uz mnohokrat snazila jim vysvetlit, aby si setrily na neco vetsiho nebo aby neutratily vse najednou, miji se to zatim ucinkem.
Preji Vsem hezky den
Osamělá
26.10.2009 11:29:27
To jsi byla šikula, to by mě nenapadlo ~t~~t~
26.10.2009 11:24:09
Ahoj,
také si pamatuju, že jsem jako dítě ráda obdarovávala rodiče i prarodiče. Mamince jsem pravidelně kupovala mýdlo Camey, vždy z něj měla radost, až dnes vidím v obchodě, že stojí pohých 9,-Kč a že to asi žádný terno nebylo, ale radost měla. Tátovi jsem jednou koupila keramickou podkovu s hlavou koníka a cestou z obchodu se mi to celé rozbilo :-( Jiné peníze jsem už neměla, tak jsem mu ty střepy dala do krabičky a napsala na to PUZZLE. Hned na Štědrý večer si to slepil a dodnes to má pověšené :-)
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 100 [Dalších 30 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.