| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dostáváte dárky od svých dětí k Vánocům či narozeninám?

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 100 [Dalších 10 >>]
pavla12345
26.10.2009 10:01:56
Tizi, já ty vlastnoručňáky nechám vystavené chvíli a pak je hromadně skladuju v bedně s "památkama", jako jsou první písanky, obrázky, dopisy z táborů a tak. Občas se tím prohrabeme a děckám to dělá radost, vybaví si u toho spoustu zážitků z té doby, podobně jako u prohlížení fotek.
pavla12345
26.10.2009 9:57:09
Tak u nás se taky platí. Děti mají takové ty "normální" povinnosti - odpadky,luxování, chystání na stůl, vyložení myčky, třídění prádla. Ty dělají jen tak, bez nároku na zvláštní odměnu. Za pomoc na stavbě či na zahradě ale zaplaceno dostanou. Jsou to práce jako skládání dřeva, rytí zahrady, spárování dlažby atd. Za tyto práce bych stejně někomu zaplatit musela, tak proč na to shánět někoho cizího. Syn by navíc šel na brigádu rád, ale ve 13 ho nikde nevemou a tak je rád, že si může vydělat doma.
A taky kluci dostávali zaplaceno za hlídání nejmladší dcery. Že jsem měla moc práce a nestíhala je myslím můj problém a nemůžu svoji povinnost ( a to péče o děti je ) přehazovat na starší děti. Dostávali 50kč na hodinu, ale museli se jí fakt věnovat - čtení, pexeso, člobrdo...
Dárky dostávám různé dle věku darujících - obrázky, sprch.gel oblíbené značky, minutku do kuchyně...
Lída+2
26.10.2009 9:54:38
Při čtení mě napadla sobota.....mladší syn mi našel kytky.....a on na to myslí dost dopředu..takže je natrhal ještě před sněhovou kalamitou...zabalil je důkladně do krabice do bot a do papíru. Ovázal fialovou mašličkou.....tuhle sobotu jsem si kytičku uschlou ,ale zelenou vybalila....šmudlík můj malý(je mu 8let).:-)
Starší mi nakreslil obrázek......a napsal mi tam, že mi přejou s Daníkem všechno nejlepší....:-)
Blanka
  • 
26.10.2009 9:49:09
Dětem za pomoc v domácnosti taky neplatíme. K Vánocům dárky kupují, něco mají našetřeno, potom jdou buď se mnou, nebo s manželem, podle toho, komu dárek vybírají a podle toho co chtějí koupit jim případně peníze doplatíme. Synovi je 13, takže ten už nás u toho ani moc nepotřebuje, dceři sedm, tak s tou jdeme, nebo jdou s bráchou spolu. Dárky ale dávají a nejvíc je baví je balit a pak musí samozřejmě následovat obrovská radost ze strany obdarovaného.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
26.10.2009 9:35:46
souhlasím s tebou!

taky různé drobnosti, ať už ručně dělané nebo i koupené za pár korun nemusím, nemám na to vážně místo, a většinu toho nevezmu vícekrát do ruky, jen když to přehazuju z místa na místo a nevím co s tím.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
26.10.2009 9:31:51
Placení za domácí práce mi přijde taky dost uhozené. Určitě to nebudu zavádět doma, myslím, že to nemůže dobře dopadnout.
Mám ale zážitek, že jsme jednou dostali od rodičů penízky za to, že jsme pomáhali na stavbě-přestavbě našeho budoucího domečku. Měli jsme možnosti si přivydělat čistěním použitých cihel, oklepávali jsme je od omítky, byl to opruz, dostali jsme za to pár korunek, podle počtu cihel :-))

Dárky jsme dávali také - už nevím od kdy, nepamatuju se, ale jako 12letá už určitě, dříve si nepamatuji, někdy jsem něco vyšila, někdy jsem si řekla o pár penízků a koupila z toho nějaké dárečky - klasické kapesné jsme neměli, až později na střední a to byli spíše peníze na výdaje než kapesné. A pamatuji si, že jsem získávala peníze navíc tím, že jsem nechodila na obědy :-(

Coby dospělá jsem kupovala hodně dárků, drahých, no a teď se nestýkáme, tak nekupuju nic :-((
Tizi
  • 
26.10.2009 9:28:56
Já dárky kupovala tak od 10let z ušetřeného kapesného. A teď tady budu za nejhorší, ale ručně dělané dárky mi pijou krev. Za léta mám různých cetek plný byt a snažím se jich zbavit. Jinak jsem pro, aby se podporovala tvořivost, aby děti malovaly a modelovaly, pochválím je za to ráda, ale nedávejte mi to jako dárek! Potom to přináší trapnou povinnost to někde mít, nejlépe vystavené, aby bylo vidět jak si toho vážím. A obě babičky mají cetek také plný byt. Takže bych jim to taky nedělala.
26.10.2009 8:56:31
U nás se taky občas "platí" za nějakou pomoc v domácnosti. Ale pouze tehdy, když tu práci udělá jeden dobrovolně za druhého - pak má nárok na odměnu, třeba čokoládku, bonbonky atp. Mladší dcerka je totiž vzteklounek (skoro 8 let) a třeba odmítala uklidit nádobí z myčky - a pěkně se vztekala!!!! Tak to udělala starší dcerka (měla už 11 let) a dostala za to mlsání. Nakonec mladší musela za trest dělat myčku celý víkend, byly 4!!!! jinak to mají rozdělené pokaždé uklízí jedna. Malý syn má 3,5 roku a zatím nedělá vůbec nic - dokonce máme i problém, aby si uklidil svůj pokojík!!!! Je ochoten uklízet jen tehdy, když tam jsem s ním, ale sám ani náhodou....
lleennttiillkkaa a Vítek 3,5 m
  • 
26.10.2009 8:40:45
Taky si myslím, že platit dětem za pomoc v domácnosti a nebo za známky není zrovna vhodný. V práci jsem se několikrát setkala s tím, že když jsem dítě o něco poprosila, třeba o vyhození odstřižků, tak mi odvětilo ,, co za to dostanu?" Obvykle jsem mu odpověděla, že nic, ale až bude chtít s něčím pomoc, tak se na něj taky vykváknu.
No a dávání dárků dospělým. Doufám, že se u nás co nejdýl udrží ježíšek, protože miluju tu atmosféru napětí po večeři. No a k narozeninám, to asi budu dítěti nějak podsouvat.
Šetření peněz? tak to ještě vůbec netuším, jak budu Vítka k tomuhle vychovávat.
26.10.2009 8:32:08
Když jsem byla menší, dostávala jsem od mamky peníze na to, abych něco koupila členům rodiny (klasické kapesné se u nás nevedlo) a jí jsem něco dala vždycky z ušetřených peněz. Pamatuji si, jak jsem jako druhačka s mladší kamarádkou obřadně vybírala umělohmotný hřeben asi za 7 kaček. Velká sláva:)
Teď paradoxně dárky nekupuji klasicky. Matce a sourozenci tedy zpravidla jo, to si svým způsobem užívám (ženské...), ale co se ostatních členů rodiny týče, tak dám většinou právě matce peníze, aby jim koupila něco, co se jim hodí nebo po čem jejich srdce prahne.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 100 [Dalších 10 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.