| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chceme také svátek v kalendáři!

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 144 [Dalších 64 >>]
Vaal
5.11.2009 21:42:24
To bychom mohly ~t~ Já ale fakt nevěřím, že se někdo ozve a už vůbec ne, že nějaké dítě s tímto jménem existuje.:-)
5.11.2009 21:09:57
Taky mám doma Tobiáše. Původně jsme slavili 2.11. Pak mi to ale nepřišlo příliš vhodné v den Památky zesnulých juchat a slavit svátek - nehledě na to, že nám tento den zemřeli 2 příbuzní. Tak jsme to přesunuli na 13. září (podle kalendáře z roku 1909) a nakonec protože to bylo blízko synovo narozenin ještě jeden přesun na 13. června (podle stejného kalendáře z roku 1909 - je to tam rozděleno na evangelický a katolický kalendář). 13. června nám vyhovuje, takže i kdyby Tobiáš slavil 2.11. my už to přesouvat nebudeme.
5.11.2009 20:38:35
~t~ Mohly bychom vyzvat rodiče malých Andělínů, aby se ozvali v této diskusi~;)
Vaal
5.11.2009 20:30:02
~t~Že takovéto jméno exisuje jsem také dosud netušila:-)..No chudáci chlapečci...s takovým jménem..To byla spíš od autora článku nějaká provokace nebo legrace, ne?
Luca83
5.11.2009 20:08:17
Bývalá kolegyně, již v důchodu, se jmenuje Marie a říkala, že když byla dítě, byla Marie v kalendáři údajně 12x :-o (kvůli náboženství)
Jinak já vybírám pro děti jména jedině z kalendáře. Právě aby se v budoucnu předešlo tomu, že spolužáci, kamarádi, kolegové,... budou tápat, kdy že ta osoba slaví svátek.
No a kamarádka má Tinu, moc se mi to jméno líbí, ale bohužel v kalendáři není. Myslím si, že by se určitě ujalo ~;)
Lassie66
5.11.2009 19:50:29
Hujko, řekla bych přirozená úmyslná krutost. Rodiče si někdy myslí, že jméno dodá dítěti určitou náturu. Že záleží na tom, jak dítě bude jméno nosit. Že když se mu to dobře vysvětlí a bude vedeno k hrdosti na své jméno, bude to vyjímečný jedinec vystupující ze stáda všech ostatních, neoriginálních. Ale ono to tak někdy nemusí být. Povaha se předem neodhadne a ne každý je rád originální. Každý, kdo chce být originální, si může obarvit vlasy na modro, propíchnout nos, ret, stydké pysky, obléknout se jak Královna Koloběžka a projít se Václavákem. Bude to jeho volba. Jména se ale jen tak nezbaví. Sice si může jméno v dospělosti změnit, ale to až poté, co si v dětství a dospívání projde osobní bitvou, kterou může ustát s grácií, ale nemusí. Jsem pro různorodost jmen, ale pokud chce někdo opravdu originální jméno, může si ho dát sám sobě. Nebo se zkusit měsíc před narozením potomka takovým jménem představovat a sledovat reakce lidí. Třeba to i jemu samému bude nepříjemné a jméno pro své dítě si pořádně rozmyslí.
Horama
5.11.2009 19:35:40
Netvrdím, že všichni mají být "Jana a Jan", ale Andělín už mi přijde "velmi odvážné". Zajímalo by mě, jak se s tím jménem děti protloukají, protože v partě malých dětí občas vládne přirozená neúmyslná krutost. ~;((
5.11.2009 19:31:42
Mimochodem, velmi podobný článek jsem před pár dny četla v novinách...~:-D A když tak koukám na ty Andělíny...jsem člověk toleratní, ale to už je skoro úlet na úrovni Vinnetoua nebo Půlnoční bouře:-) To bych i věřila, že si rodiče při výběru něčeho šňupli...
Horama
5.11.2009 19:31:06
Můj otec ignoruje svůj svátek podle současného kalendáře. Když byl malý, byl prostě jindy, tak pokračuje ve slavené v to staré datum. Rodina a přátelé to vědí, jen kolegové a vzdálenější známí ho občas překvapí v oficiální den, kdy on s ničím neobvyklým nepočítá.

Když se to tak vezme, pro jména, která nejsou v kalendářích, stačí jen vybrat si datum, které se mi nejvíc líbí ke slavení a vlastní rukou si to do kalendáře dopsat.
Horama
5.11.2009 19:25:00
My jsme jeli do porodnice s tím, že kluk bude Mirek, ale u holčičky jsme váhali mezi Emilkou a Jitkou. Mysleli jsme, že máme ještě dost času na rozhodnutí, ale malá se rozhodla narodit o měsíc dřív. A tak jsme souhlasné prohlášení o jméně vyplňovali mezi mými kontrakcemi. ~t~ A máme Jitušku.

Důvody pro Jitušku: Zní hezky s naším obyčejným příjmením. Je to pěkné české jméno, které nebude muset nikomu hláskovat a přitom těch Jitek neběhají kolem celá hejna. Je to Jituška jako miminko, Jíťa pro každého a Jitka v pubertě i v dospělosti. (A Jitušák pro naše rodiny stižené přezdívkami. ~:-D )
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 144 [Dalších 64 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.