30.11.2009 18:35:46
Ale o tom řeč nebyla, jde o to zpětné domýšlení možných následků, které je s tím spojené. O biologické danosti neoddělování matky a dítěte snad nepochybujeme.
|
30.11.2009 18:34:32
Jako něco na tom je, až na to, že bonding přece není žádný intelektuální výmysl nudící se civilizace, ale biologická danost...
|
TeriRez+3 |
30.11.2009 18:21:09
Tééda, tak to jsi měla super. Já tam rodila letos 30.dubna, takže podobný termín, jako Ty...
A byla jsem natvrdo v pololeže s přivázanýma nohama Měla jsi asi kliku na směnu. Tak doufám, že takovou kliku budu mít i já, až tam půjdu podruhé, jsem moc ráda, žes to napsala a vím, že to tam jde...já už uvažovala, že bych radši druhé jela do Benešova, ale přeci jen je to dál a to vybavení tam není zas až takové (a platit za nadstadartní porod 2,5 tis se mi taky moc nechce)... |
30.11.2009 18:13:18
No, o tom ten článek je. Že bonding sám o sobě tu práci rodiče neudělá. Jen pomůže do začátku. Zbytek je prostě dřina
|
30.11.2009 18:10:16
Můj vztah se synem zase není skvělý i přes položení na břicho.
|
30.11.2009 18:08:53
Bel,
lidé jsou ovlivnitelní. Někdo míň, někdo víc, někdo tímhle, jiný támhletím. Prostě to tak je. V podstatě je ovlivnitelnost pilířem civilizace - bez ní by nefungoval obchod, protože cca 90% výrobků, které kupujeme nepotřebujeme, nefungovala by reklama, neexistovaly by žádné sekty, politické strany, svaté války, nebylo by celebrit. Zřejmě by vůbec nebyla civilizace jako taková, protože by se ty obyčejné opice nikdy nenechaly ovlivnit tou průkopnicí, co se odvážila vzpřímit. S tím, jak se mění společnost se samozřejmě i mění možnosti a dosah ovlivňování. Lidé mají - hovořím o průměrném bělochovi žijícím na území Evropy či USA - relativně málo práce a spoustu času podléhat nespočetnému množství blbin. Navíc žijí s pocitem nahraditelnosti a průměrnosti, pokud nejsou zrovna Leoš Mareš. Mají čas řešit kraviny, ale zároveň jsou pohodlní nebo duševně nedostateční k tomu, aby si je vyřešili svépomocí. Na všechno je dneska manuál. I na (domnělé - pociťované - implementované zvenčí) mateřská "selhání". Je daleko snazší hledat chybu v tom, že mi někdo odnesl na dvě hodiny dítě než si přiznat, že jsem přecenil své síly nebo očekávání (opět do značné míry vytvořená působením vnějších vlivů). |
30.11.2009 17:59:39
Zufi, a někdo ti nkědy tvrdil opak? Že nemáš s dcerami pěkný vztah?
|
Zufi. |
30.11.2009 17:58:48
Není to nic, co by nešlo napravit...
A to je jádro pudla. Já nemám co napravovat, náš vztah s holkama je skvělý.i bez položení na břicho... |
30.11.2009 17:52:42
Monty, zase bych viděla rozdíl mezi bondingem a třeba celulitidou Zatímco to druhé fakt začalo být problém jen proto, aby se líp prodávaly kosmetické výrobky, separace mimin je podle mého názoru problém skutečný. Hlavně pro to mimino. Jak píšeš sama.
A co se týče těch pocitů viny... nad tím hodně přemýšlím. Možná prostě sposuta matek nemá dostatek sbedůvěry, díky které bychom zvládly pocit, že v rodičovství prostě člověk naseká hodně chyb a že není třeba si hned pižlat žíly, když se něco nepovede. Otázka je, proč tomu tak je? Zajímal by mě tvůj názor, coby člověka, který se pocity viny rozhdoit nenechá. |
Jana Nová |
30.11.2009 17:50:09
Hujko, děkuju . Jak už jsem psala dřív, bonding je přirozený a dobrý pro maminku i miminko, ale když není možný, myslím, je zbytečné se tím trápit. Není to nic, co by nešlo napravit... Mně připadá, že tady v zásadě zastáváme stejný názor, jenom maminky, které bonding z jakéhokoliv důvodu nezažily, se podvědomě brání pocitu, že je někdo napadá nebo viní z toho, že jsou horší mámy a nemají s dětmi dostatečně dobrý vztah. I když tady nikdo nic podobného netvrdí... Kdyby tvrdil, byla bych taky ve skupině těch, co si klepou na čelo při čtení podobného nesmyslu.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.