| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bonding není bondage

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 203 [Dalších 163 >>]
1.12.2009 23:19:21
No je to přátelský článeček, ale přesto vyjadřuje neochvějnou víru, že bondong je "cosi"
1.12.2009 20:12:19
Ahoj, nemám čas číst diskusi, takže jen v rychlosti k sc.
Také to u mě dopadlo akutním sc, ale malou jsem dostala k prsu okamžitě po probrání (tj. 45 min po porodu) a poté mi ji nosili vždycky, když se probudila a nechali mi ji tak dlouho, jak jsem chtěla (jen se chodili dívat, jestli nespím, abych ji neshodila s postele, či co...)
Mám pocit, že bonding proběhl - můj první dojem byl "ta je ale hebká" a druhý "chci ji kojit" (Pokud to nebyly mateřské hormony, pak to musel být ten opiát proti bolesti ~k~) Tím chci jen říct, že i po sc to jde, když se chce...
Petah
1.12.2009 16:38:21
Přesně jak píšeš - krásně vyvážené a autorce patří moje smeknutí. Ne každému se vždy daří vyjádřit svůj názor bez zbytečných známek "agrese". Tak, aby si z článku nikdo nemohl brát nic "osobně" se to snad líp napsat ani nedá. Ale kdo chce psa bít... :(
Astrit
1.12.2009 16:03:35
Bonding ano, ale nedělejme z toho drama, bez kterého se nedá přežít. Jsou na světě i mamky, které měly po porodu dítě na břiše a stejně si k němu musely hledat cestu ještě celé šestinedělí. První dítě mi na břicho nedali, neb bylo podchlazené, druhé dali a bylo to hezké. A oba prcky mám stejně ráda a na oba se pořád dívám jako na malý zázrak. Těhotenství jsem si přála v obou případech, takže jsem s dětma byla naladěná na "láskyplnou notu" ještě, když oba byli embryjka:-))
Makyna+3
  • 
1.12.2009 14:10:53
Na Rodinu moc nechodím, ale teď fakt napsat musím. Absolutně nechápu tři první reakce výše. Opravdu už nevím, jak by se kontroverzní věc měla napsat "vyváženěji", než byla napsána Bellanou. Je to krásné shrnutí. Sama jsem třikrát rodila v porodnici a po prvním porodu jsem byla v pozici Bellaniny maminky, hodně mě to rozhodilo, zvlášť, když jsem v té době znala jen story o bezbřehé lásce na první pohled, u mě se nekonalo a ten boj, o lásku trval pak zbytečně dlouho. Moc dlouho na to, aby taková "banalita", jako nechat zdravého novorozence s matkou, byla pro porodnici takový problém.
marketa
  • 
1.12.2009 13:11:22
blabolis nesmysly. se svym ditetem jsem spala ja a muj manzel v jedne posteli od narozeni do jednoho roku a muzu ti rict, ze dite muze zalehnout jenom nekdo, kdo je uplne namol nebo snedl tubu prasku na spani. takze pokud je mamina pod vlivem leku na uklidneni, ktere ji treba byly podavany behem porodu, tak jo, je to nebezpecne, ale jinak rozhodne ne,
PRESTAN SIRIT PANIKU!
***

dite se nezakilni jen tak a taky to neni nezvratne. ve vetsine pripadu staci zklidnit dech a zmenit porodni polohu (coz ty ze sve praxe ocividne neznas, u vas asi maminy rodi porad jako rozplacle zaby a tlaci do kopce, ze? v tekove poloze bych se zaklinila taky).
u domaciho porodu je PA s tebou PO CELOU DOBU a ne jen po pul hodinach jako v porodce, takze na komplikaci prijde okamzite. v porodce se na to prijde vetsinou az po te pulhodine a pak je teda opravdu nutny akutni CS a leckdy je pozde.
1.12.2009 12:06:48
Ano, nedýchající člověk nedýchá, to je jasný.
Je dobré to vědět, zvlášť je-li s ním člověk doma.
Kohnova
  • 
1.12.2009 11:51:20
dare, ono to jde poznat, ze dite nedycha. Kupodivu to pozna i laik, uvidis, az porodis.
1.12.2009 10:41:57
Také mám k tomu připomínku. Nemyslím si, že pokud má dítě potíže s poporodní adaptací, poklesy saturace atd., tak je ideálním řešením oddělit ho od matky, položit někde na novorozeneckém na vyhřívané lůžko a připnout k přístroji na měření saturace a nechat ho tam opuštěné, poplakávající, zmateně se snažící dumlat si ruku. Takto je sice dítě pod kontrolou v případě nějaké apnoe, ale jak mu to pomůže s tou zhoršenou adaptací?
Mnozí to tak nevidí, hlavně mnozí zdravotníci to tak nevidí, ale já jsem přesvědčená, že stav duše velmi silně ovlivňuje stav těla a oddělit takové dítě od matky sotva se narodilo, znamená jeho stav ještě zhoršit. Nemluvím nyní o nedonošenocích, kteří nutně potřebují umístit do inkubátoru a napojit na ventilátor apod., i když i těm by měl být umožněn kontakt s matkou, jakmile je to možné.
1.12.2009 10:32:09
Tak odkazů k tématu jsou mraky. Jeden novějších zde http://www.mpipsykl.mpg.de/en/institute/news/press/pr0909.html
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 203 [Dalších 163 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.