| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bonding není bondage

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 203 [Dalších 123 >>]
Katka,kluci 7 a 10
  • 
30.11.2009 21:26:40
Tak já nevím,nějak tomu nerozumím - jaké opovrhované nicky ? nemám žádné opovrhované, ani oblíbené nicky, jen jsem napsala názor.. To se nesmí ? Tady se může jen dojatě přitakávat ?
*Niki*
30.11.2009 21:20:37
Myslím,že by žádnou šestinedělku ani nenapadlo z toho nekojit nebo hysterčit, dokud jste jim to vy osvícené mamky nad věcí, neporadily. Bohužel si myslím, že některé z vás by tento šestinedělní kolaps některé jiné matky potřebovaly jako sůl, jako argument proti všemu, co napíší jimi opovrhované nicky. To je průser, že se z toho hroutíte jen vy,co se prý nehroutíte, co... zvlášť Libik a jeho kanálové vyjadřování, následovaná dalšími fanynkami...

Pěkný večer, dámy ~y~
30.11.2009 20:52:42
Taky si myslím, že je to napsané velmi výstižně a zároveň smířlivě, nechápu ty naštvané příspěvky. Mohu mluvit jen za sebe, ale já to vidím naprosto stejně jako Bellana.
Hanka 75
30.11.2009 20:45:57
Napsala jsi to moc hezky, celý článek (Bellano ty nemůžeš zklamat) díky !

Moje zkušenost je taková, že jsem ohromný nával mateřské lásky zažila, hned, úžasně, svým způsobem nesdělitelně, ale maminky, které také zažily rozumí... a zažila jsem jí, když jsem uslyšela poprvé svá miminka zabrečet (měla jsem SC s lokální anestezií) a pak hlavně, když mi je poprvé (druhý den po porodu) přinesli na JIP a podali prvně do náruče... byla to úžasná chvíle a byla to bohužel jen chvíle, ležela jsem na JIP, miminka jinde a nosili mi je na pokusy o kojení (vyšlo celkem dobře)... a rozumím strašně moc tomu, že čtení o bondingu jak píše Bellana může i bolet, byť jsem jeho jednodušše řečeno fanda. A to mé rozhodnutí vzdát se porodu doma (s dvojčaty a jako prvorodička jsem o něm ale ani neuvažovala), rodit SC a tudíž se dostat na JIP bylo zcela racionální, vědomé rozhodnutí vedené tím, že je to pro děti to nejlepší (jsem prvorodička a měla jsem dvojčátka) a tudít si v tomhle ohledu opravdu nic nevyčítám. Jak se říká, rozhodla bych se stejně. Ale stejně mě moc mrzí, že byli jinde než u mne, plakali a já je nemohla pochovat, netiskla jsem je do náruče atd. atd. Manžel je nafilmoval, když já byla na JIP a upřímně, je to od té doby rok a já se na to nemůžu dívat. Na dětskou pusinku, která hledá prso a naprázdno, pláče... teď mám slzy v očích. Neměla jsem komplikovaný SC, děti by mohli být více se mnou, ale v mé situaci je to asi opravdu hudba velké budoucnosti, aby to jednou bylo v anašich porodnicích jinak... miminko u sebe neměla ani maminka, která už ho měla mít, byla OK, ale stále na JIP, protože nebylo lůžko jinde pro ni a miminko :-(
Ale moc doufám, že se toto bude postupně v našem porodnictví měnit a fanda bondingu jsem.
Trochu i chápu, že maminky, které se na rozdíl ode mne nezvdali možnosti být více se svým miminkem takovým racionálním rozhodnutím jako já, že to musí mít ještě mnohem těžší. No prostě a dobře není to lehké.

Kdybych měla třetí miminko, tak asi na porod doma neseberu odvahu. Osobně si myslím, že může nastat kritická situace (např. špatné oddělení dělohy a vykrvácení dříve než mě někam převezou, byť bych doma rodila 10 min od pražské "lepší" porodnice-kamarádce se to stalo a měli co dělat i na porodním sále... nevěděli co a jak se stalo, ale něco s dělohou zřejmě... bylo to v cizině, kde nemají tolik ultrazvuků, ale přesto, není záruka, že v ČR by nějaké riziko dříve identifikovali, myslím si, stát se to může i měm vyloučit to nelze...) a představa, že tři děti jsou kvůi tomu bez maminky... tak tohle riziko je pro mne velké... ale moc bych si přála porodnici, kde budou k bondingu přátelští. To co zažila Bellana při prvním porodu, toje to, co bych si moc a moc přála. A do toho bych šla, byť bych měla rodit na druhém konci republiky :-)

Tak bondingu zdar a také takovým článkům, vyváženým, sdělným, neagresivním, popisujících vlastní zkušenosti, ale nedělající z ní pravidlo... Bellano díky ještě jednou, moc takového čtení tu něky nebývá.

30.11.2009 20:42:34
Francino, bystrý čtenář si jistě povšimne, že jsem první dítě rodila v porodnici, že jsem s porodem i poporocní péčí byla spokojená a že se rozhodně prvorozené nehodlám zbavovat coby vadného kousku ~;)
30.11.2009 20:40:10
Libiku, kéž bych si mohla myslet, že si z nás střílíš ty. Bohužel, začínám se obávat, že to, co píšeš, fakt myslíš vážně. Jako já respektuju tvého koníčka hysterčit ze všeho, co se týká porodu doma a bondingu, ale kdybych aspoň měla pocit, žes ten článek četla...
Francina
30.11.2009 20:19:01
Za chvíli bude jedině správný start do života domporod a počkejme si na ty haldy studií.Pár let a jsme všicni nahraní, kromě dětí Belany, Mony a pár desítek.
30.11.2009 20:18:14
Ano, pocit viny je syndrom rozežrané společnosti. :o) Ještě se k tomu vrátím, momentálně mám dost důležitou práci.
30.11.2009 20:13:44
Ten článek je především pseudovtip s tvrzením o tom, že je něco vědecky dokázané.(vliv na vztah matky a dítěte + další rádoby dané harmonie)

Vzhledem k tomuto odvážnému a blbému tvrzení není až tak nepředstavitelné, že pokud si separovaná matka uvědomí, že ty ("zásadní" 2 hodiny už nikdy nevrátí, může z toho mít všelijaké myšlénky, že.

Myslím si, že Bellana si dělá prdel, ne vždy sice provází bohatou slovní zásobu a schopnost skládat věty neochvějná inteligence, ale na nějaký střední průměr bych ji šacovala.

Střílí si z nás.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 203 [Dalších 123 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.