| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bonding není bondage

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 203 [Dalších 113 >>]
kili
  • 
30.11.2009 20:11:57
Především je třeba si uvědomit, že infant-parents bonding znamená navození vztahu a to navození trvá týdny a je to záležitost všech účastníků toho vztahu


Markéta2
  • 
30.11.2009 20:02:22
Kde tam čtete něco, co ubližuje vystresovaným maminám!! To když někdo napíše, že porod bolí, tak mě taky obviníte, že zbytečně stresuju budoucí prvorodičky? Když napíšu, že mému dítěti ve školní jídelně chutná, budete dělat problém z toho, že jinému nechutná a jak k tomu chudák jeho máma přijde, aby tohle četla, když nemá jinou možnost, než ho do jídelny posílat, neb chodí do práce a nemůže mu přes den uvařit?
Jedná se o jeden z mnoha příspěvků do diskuse, o apel na všechny, kdo mají rozhodovací pravomoc, aby nebrali tuhle možnost mámě, která o ni stojí. Nic víc a nic míň. Rozhodně nic, co by opravňovalo takhle hysterické reakce.
Katka,kluci 7 a 10
  • 
30.11.2009 19:53:59
Dobrý to je leda k tomu, co už jsi napsala:k vystresování už tak vyklepaných mamin, které jsou zrovna ve fázi obtížného šestinedělí po komplikovaném porodu, po kterém nebylo možno provozovat bonding.Pro vzbuzení pocitu selhání a něčeho nevratně zkaženého....ženský vzpamatujte se.
remus
30.11.2009 19:27:25
četla jsem diskusi a rozhodně si nemyslím, že by kvůli tvému článku nějaká šestinedělka přestala kojit, neboť nikoho neodsuzuješ, pouze vyjadřuješ svůj názor!
Já jsem u prvního dítěte bonding mít nemohla, malá se narodila o tři týdny dřív a nechtěla jsem riskovat případné komplikace, tak jsem ji nechala odnést nahřívat a pozorovat sestrami, zda je v pohodě, u druhého dítěte jsem si bonding plně vychutnala, pro mě je to nejsilnější zažitek mého života a často si na ten pocit, kdy malej ležel hned po porodu se mnou na posteli, vzpomenu když večer usne a já mu dávám pusu než jdu spát, byl to nádherný pocit a moc bych ho chtěla ještě někdy zažít! Nevím, zda to má nějaký vliv na psychiku dítěte, každopádně dcerka je psychicky labilnější než syn, já si říkám, že se s tím každý z nich narodil, ale je pravda, že mi při tom vždy v hlavě vyskočí to CO KDYBY mohla být od začátku se mnou? Byla by také taková nebo ne? Obě děti miluju stejně bonding nebonding a také neodsuzuji nikoho, kdo dítě hned po porodu nechce, i když podle mého opravdu o hodně přišel!
Každopádně ještě jednou díky za krásný článek, zase jsem měla o čem přemýšlet! Lenka
30.11.2009 19:05:28
měla jsem to přesně tak, první noc po porodu jsem nespala a jen láskyplně koukala na to stvoření... taky nespalo, ječelo ať v šátku, nebo v kočárku, nebo v posteli se mnou ale byla jsem s ním... až budu mít další, budu ho nosit o to víc.. protože teď ve 3 letech vidím, že proces vzájemné důvěry je maximální a že samostatnost dítka je fakt super věc ... to za ten skoro rok nespání stálo :)
30.11.2009 18:52:46
Něco na tom bude. Nechali mě na sále, placenta chirurgicky, kluk měl silnou žloutenku, takže pořád na lampě, nerozkojili jsme…Od jednoho roku záchvaty vzteku, druhý citový příklon k tátovi, hodinové telefonáty na skypu s psycholožkou. Kluk je svéráz - že by nezvratné změny na mozku? Tak ti dík za zajímavé čtení. Kdybych měla víc času na přemejšlení, snad bych si to šla rovnou mrštit.


30.11.2009 18:51:08
Ty Bellano, co je podle tebe znamená termín "vědecky dokázané"
30.11.2009 18:38:35
Konečně. Čekám tu na tebe celý den ~k~
30.11.2009 18:38:01
No jo, ale já právě nechápu to domýšlení... jakože následky to prostě asi má (vědecky dokázané).
Mně spíš šlo o ty pocity viny... jako chápu to tak, že máš dojem, že matka trpící pocity viny je má proto, že nemá nic lepšího na práci a že vlastně ty pocity viny jsou takový luxus rozežrané společnosti?
Se ptám vážně, neb mě to zaujalo.
30.11.2009 18:37:15
Vtipně psané poučení blbejm nesvázanejm první minuty s dítětem na základě hovno argumentů. To, že tě tvoje mami zpočátku těžce nesla, může mít naprosto jiné příčiny, holt jsi osobnost od narození. To, že jsi milovala své dvě bondingované dceruny ihned, znamená dohromady 3 slovy TŘI situace, na základě nichž sem házíš vědy.

A laskavá jakoby nadsázka v tomto momentu skoro nasírá.

Děvčata, cože jste to objevila? Že dítě u maminky nepláče? Tý vado, tak ještě, že to má ten anglickej název.


Bonding v žádném případě neškodí, určitě u normálně probíhajícího porodu může patřit k hezkým rituálům, ale jeho absence znamená řvaní dítěte jako v kterémkoliv jiném okamžiku dětského života a je vadný démonizovat zrovna tyhlety 3-4 minuty rp 3-4 hodiny.

Proč ne jiné?

A hlavně, proč vytvářet hypotézy, které nelze potvrdit ani vyvrátit a které můžou citlivějším šestinedělkám, které z jakýchkoliv důvodů neměly bonding, zarazit mléko?

Jako, že když se někdo začne ex post modlit k bondingu, bude mu odpuštěno?

K čemu je to sakra dobrý?


[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 203 [Dalších 113 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.