| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 28 týdnů

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 33 [Dalších 13 >>]
Jaja a Peta
  • 
8.3.2006 19:37:39
Teda vy jste ale sikovni. Taky uz mate na hlavicce boule a modriny? Kdyz si Peta zacal stoupat a padal na parkety, tak jsem se bala jit s pani doktorce, aby na me neposlala socialku...
Elfík +1+2
7.3.2006 8:13:52
Zapoměla jsem ještě říct - je úžasně lochtivý. Řehtá se jak blázen. Dudlík už nepoužíváme - ani dřív nějak výrazně. Miluje obchody a lidi, co ho okukují a chválí. Je mazlík. Tulí se a sám dává pusinky. Jen občas toužím nemít vlasy, nenosím už náušnice a tatínek má nos tak o 5 čísel delší. Jo a babička už nemá brýle ....
Elfík +1+2
7.3.2006 8:11:31
ahoj.Nám je "jen"24 týdnů, ale už měsíc se překulujeme sem a tam a dokonce účelně - nejčastěji za psem. Sedá si v náručí i stojí - odmítá se nechat položit. V ohrádce chce být jen na bříšku. Plazení ho bavilo jen 2 dny a hned jak začal, tak si klekl. To dělá asi týden. Houpá se na kolínkách. Sedne si na patičky. Pak vyrazí a doleze si kam chce. Je to takové lezoplazení, ale je to hezké. Žvatlat žvatlá už od 3 měsíců. I před pí.doktorkou říkal ma-ma, ba-ba, da-da. Zoubky ještě nemáme venku, ale jsou už vidět těsně pod - v dásni, takže čekáme, kdy začne vejskat. Zatím spí stejně jako od narození celou noc. Vzhledem k tomu, že v pěti měsících (bude mu šest) vážil 8,5kg (por.míry 4,1kg a 53cm)a měřil 71cm, jako nekojený mi sní celý oběd (maso,zelenina), ke svačině ovoce - občas nechce, a večer dostává kaši s ovocnou příchutí a mléko na zapití. Už se chystáme i dopol.přesnídávku místo mléka. Už od vánoc si nejraději hraje s vlastními nožičkami - cucá palec, sundavá ponožky atd. Odmítá už chrastítka, takže kupujeme hračky pro roční dítě. Když může mačkat a ono to hraje - to je to pravé! Jen mám strach, aby nepřišel zlom. Je to andílek podle všech, ale děsím se, co pak přijde. Nebo že bych měla takové štěstí? Míša je dítě, které údajně mít přirozeně nemůžu. A vida, 3 měsíce a byl tu. :) tak možná dar od boha ...
MaJo
  • 
5.3.2006 12:18:13
Ahojky maminy. Já mám doma též "zaručeně opožděné děcko". A život je s ním krásný. Synek má 7 měsíců a od začátku se, chudáček, potýká se stálým doháněním tabulek a srovnáváním aktivnějších dětí. Nejdříve hrozný porod (začínal na čtyřech bodech), pak prý podvyživený,potom hypotonický s nezájmem o jakoukoli hračku,(miluje jen klíče,noviny a mobil)V 6m. se začal otáčet jen přes jednu ruku a už mu to zůstalo, nesedí ani se nepřitahuje, natož aby lezl nebo dokonce stál! Hahaha. Od 3m. chodíme na rehabilitaci a neurologii, pravidelně cvičíme a bohužel též NERVUJEME a stále něco doháníme... To bude můj kluk vedený podle tabulky i jako školák? Znám spoustu maminek s podobně línějšími miminy, které byly a jsou v pohodě. Bohužel až o dost později mě napadlo srovnat chlapce s jeho tatínkem, věčně sedícím u počítače, sportovního antitalenta a hrozného "nepraktu", kterého jsem ještě neviděla popoběhnout. :o)A najednou je mi všechno jasné!!Škoda, že jsem starostmi a trápením promarnila celý ten synův první půlrok. MaJo
Jaja a Peta (6 mesicu)
  • 
19.2.2006 17:07:44
Synovi je presne 6 mesicu a hrozne rad si seda (ja ho neposazuji ani mu nepomaham), ale potrebuje k sezeni oporu vepredu, jinak se neudrzi. Krome toho si z kleku, kdyz se ma ceho pridrzet, stoupa. Mam ho nechat nebo ho nasilim pokladat, kdyz je jeste takhle maly? Poradte mi. Plazi se asi od 20. tydne.
Erika a Kristýnka (6.měsíců)
  • 
25.10.2005 15:23:53
Krásný den všem maminkám,tatínkům a dětem! Naše Kristýnka má 27týdnů,už se umí krásně odrážet nožičkami,hlavně když je nablízku nějaké lákadlo,které chce,chrastítko,apod.,ale ze všeho nejraději má noviny,to je pak taková rychlost,kterou vynaloží,aby se k nim dostala,že se nestačíme divit! Už malinko pololízá,nejlépe jí to jde dokolečka! Má ráda,když může zkoumat náš obličej - nos,pusu,zuby,tatínkovy vousy,apod. Každé dítě je osobnost a naučí se vše, některé rychleji a jiné pomaleji,ale jsou to přece naše děti a tak jim dejme důvěru a mějme trpělivost,ti co něco ještě neumí,tak to určitě brzy doženou! Přeji Všem spoustu lásky a krásných chvil s Vašimi dětmi!
1.10.2005 23:16:07
přidávám se,i náš syn nesedí,neleze,otáčí se jen občas.Takže asi to prostě přijde později,i když vím,že stejně starý kamarád to již vše dělá,když je dáme dohromady do postýlky,připadá mi,že máme doma stále mimino,zatímco kamarád je již batple :-)) hlavu vzhůru,však oni to doženou!
Hanka,3 deti
6.3.2005 8:56:22
Me holcicce je 6 mesicu. Nema zadny zoubek, neji lzickou ani si nedrzi lahev (stale pouze kojim),sedi jen par vterin, potom se klati k zemi a zvatla velmi nesrozumitelne. Je to nase treti dite a vim, ze je naprosto O.K. Je pravda, ze kazde mimco je trochu jine, proto budte maminky "linejsich" detatek v pohode. A potom je take pravda, ze kazda maminka se jinak kouka-kdyz jedna rekne, ze dite rika slabiky, druha by to same nazvala jen pouhym zvatlanim. Mejte se.
4.3.2005 19:42:45
Kravské mléko neupravené doporučují až od dvou let věku. A i tak opatrně. S tím kakaem bych rozhodně nespěchala ani po tom jednom roce. Když děti neznají chuť upravovaných jídel různými cukry a dalšími dochucovadli, tak jí i ta neochucená. Maximálně přislazovat hroznovým cukrem, ten se lépe vstřebává. Do jednoho roku věku dítěte nejsou ještě vyzrálé všechna orgány. Tuším, že ledviny apod., ale to nevím zcela přesně.
Existuje spousta kaší upravených pro děti tohoto věku, snadno dostupných v jakémkoli supermarketu. Ale např., když se přidá do kaše jabko, nebo banán..., je to taky dobré..
  • 
4.3.2005 19:24:35
Tak ja jsem na tom podobne, muj sedmimesicni Jakub, se nepretaci, uz jsem z toho trosku nervozni. Doktorka nam doporucila Vojtovu metodu, na kterou se chystame pristi tyden. Takze doufam, ze to bude v pohode. No kazde ditko je jine, ale co je moc to je moc:)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 33 [Dalších 13 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.