| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Splnit dětem všechna přání?

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 110 [Dalších 10 >>]
14.12.2009 13:07:34
Oblečení nedávám pod stromek. Já nevím, ale oblečení jim kupuji, když ho potřebují, takže mi přijde nesmyslný ho dávat pod stromek. A navíc, stejně si ho musí zkusit. Už dávno nedáváme pod stromeček ani sportovní vybavení, když ho potřebují, dostanou ho, max. pokud chtějí nějaké lepší, musí se na něj našetřit a nejlíp to jde třeba k narozeninám, vysvědčení nebo pod stromeček.
Pod stromeček mají dle mého dostat něco pro radost. Na výchovné dárky kašlu, to řešíme po celý zbytek roku. Vyjímkou jsou výukové programy na PC, jenže to je sporný, já mám radost, že se učí a oni, že to odsýpá a nemusejí nic opisovat a zvládnou toho víc a rychleji.
14.12.2009 12:57:46
Inko, budeš se divit, ale někdo návod opravdu potřebuje.
Bohužel.
14.12.2009 12:56:03
Libiku, tak jsi prostě menšina~:-D~;)
luckabo
14.12.2009 12:40:30
Ten ze Star Wars? A prosím Tě kde?
Ecim
14.12.2009 12:13:35
Mně také přijde nešťastné, když matky nekoupějí dětem nějakou hračku z ideologických důvodů. Znám ze svého okolí řadu holčiček, které sice barbíny milují, ale podobat se jim nechtějí ani omylem. Přístup "koupím ti jakoukoli panenku, ale ne barbínu" povede k tomu, že holčička o jinou panenku nejspíš stát nebude a bude z ní zklamaná a maminka bude dotčená, že vrazila peníze do něčeho, co nevděčná holčička nechce. Vždycky je důležité pořádně zvážit, jaké věci se dětem líbí, aby se předešlo situacím, kdy se dítěti, které má 10 plyšáků a nehraje si s nimi, koupí 11.plyšák a všichni pláčí nad tím, že si s ním dítě nehraje. ~n~ Tím samozřejmě nechci tvrdit, že se má dítěti koupit všechno, na co si ukáže.
Beruška, 7, necelé 3 a 14.tt
  • 
14.12.2009 12:11:20
ahojky
my to s dárky taky nepřeháníme, syn 7 let ještě stále na ježíška věří. a když mu byly 3,5 roku tak namaloval hroznou spoustu věcí, že chce přinést.. maloval tedy i pro mě a manžela...tak jsem mu bez okolků vysvětlila, že kdyby mu ježíšek přinesl všechno, co si napsal, tak už by neměl peníze na dárky pro ostatní děti.. a syn vyškrtal a nechal namalované asi jen dvě věci.
od té doby.. si píše o jednu, max dvě věci... letos si napsal už o dost drahou věc.. a tak s napětím čeká, jestli ježíšek přinese či nikoliv, protože ví, že to je příliš drahé..a že se může stát, že to nedostane a dostane něco jiného, z toho důvodu si už o nic jiného nenapsal. dárek chce pro mě i manžela a sestřičku.. pro všechny dohromady.. jen sestřičce napsal ještě o princeznu a koníka.
Jinak naše děti dostávají každý tak jednu kvalitní hračku... nějakou knížku, něco na podporu tvořivosti.. a i oblečení, které bysme stejně koupit museli. Nechci totiž, aby z nich byli materialisti a mysleli si, že oblečení je samozřejmost.
Jinak s tím, že nejde koupit všechno... že děti nemůžou mít všechno, chápe naše malá už asi od roku a půl, protože se mnou často chodila do obchodu a prostě jsem stále vysvětlovala, že nemůže všechno dávat do vozíku, někdy u toho byly pěkné scény, je totiž trochu temperamentnější, ale dneska v necelých třech je návštěva obchodu naprosto bez problémů, ví že si může vybrat jednu věc.. a to bez ohledu na to, jestli si vybere, ovoce, jogurt nebo malou sladkost, pokud se v průběhu nákupu rozhodně pro něco jiného, bez řečí sama automaticky první vybranou věc vrátí.
Krom toho vánoce nejsou o hromadě dárků pod stromečkem, ale o atmosféře. My si užíváme pečení cukroví, sebe navzájem a to že manžel nemusí do práce. A to je daleko víc, než kopa drahých dárků, co stejně skončí za pár týdnů v koutě.
Ecim
14.12.2009 12:04:13
Také jsme toho letos koupili málo. Mladší syn z toho nebude mít rozum vůbec, starší trochu. Snažili jsme se vybrat jen takové věci, které se mu budou opravdu líbit. Když je dárků příliš mnoho, tak se z nich děti stejně pak už ani neradují.
14.12.2009 11:53:53
Můj první muž to měl taky, on byl antirežimní pacifista. Nejkrásnější Vánoce zažil můj synátor, když se táta léčil z autonehody a já mu potají koupila svítící meč:)
14.12.2009 11:36:40
Loni dostal můj 2,5 letý synek dvě hezké hračky, z jeho pohledu dvě "bomby". Když otevřel tu první, už se o nic nezajímal a pořád si s ní chtěl hrát. Tak jsme rozbalovali dárky pro dospělé a pro mladšího bráchu. Nakonec jsme vytáhli druhou "bomba hračku" pro toho prvního. Dost ho to rozhodilo, na tu druhou byl zvědavý, od první se mu také nechtělo. Hned jsem viděla, že to bylo špatně. Já to tedy s dárky nikdy nepřeháním, ale od té doby jsem toho názoru, že stačí jedna opravdu skvělá hračka a pak třeba ještě nějaká maličkost, která taky potěší a časem třeba bude i doceněna. Letos tedy ten 3,5 letý dostane vláček na elektrický pohon (koleje už má půl roku, ale mašinky jen mechanické) a knížku. Myslím, že je tak šance, že to proběhne líp, než loni.
Katka,kluci 7 a 10
  • 
14.12.2009 11:24:44
Souhlas,hlavně s těmi vyššími principy, viz. můj kolega o dárcích pro synka "Babička pro něj má plastovou pušku, i když jsem jim JASNĚ řekl, že něco takovýho mi nesmí přes práh ".. zřejmě má nějaký mindrák, chudák. Třeba ho nechtěli na vojnu :)
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 110 [Dalších 10 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.