| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Splnit dětem všechna přání?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 110 [Dalších 60 >>]
Ecim
15.12.2009 12:51:25
Martino, opět s Tebou souhlasím - ohledně barbín i ohledně lega. ~x~

Lego je super, vyhrajeme si s ním celá rodina. ~t~

A myslet si, že když si holčičky budou hrát s barbínami, tak budou chtít jako barbíny vypadat, je blbost. ~a~ Já jsem si třeba jako dítě strašně ráda hrála s plyšáky, ale podobat jsem se jim nechtěla nikdy. ~t~ Kdysi jsem slyšela, že barbína je popřením smyslu panenky, protože panenka má být miminko. Vtip je ale v tom, že s panenkami se dá hrát na různé způsoby - jako s miminky, s princeznami i třeba jinak. A děti hlavně často používají hračky jinak, než je jejich původní účel. :-) Říkat dítěti hraj si s tím takhle a ne takhle je naprosto k ničemu.
MartinaNov (dva rošťáci
15.12.2009 12:29:42
zajímavý názor...

řídit výběr dárků má smysl hlavně tam, kde příbuzní rádi nakupují na tržnicích nekvalitní šmejdy. Anebo v případě oblečení.

Tchýně mi letos řekla, ať klukům něco koupím já, sama nevím, co nakupovat - mám 3,5 letého, tam problém není, akorát musím dávat pozor, aby to bylo bezpečné i pro ročního brášku. Ten starší totiž nechává hračky poházené na místech, kde se k nim dostane mladší, tak aby mu nesnědl nějaké součástky....

No a mladšímu jsem zjistila, že ani nevím co koupit. Hodně věcí má po bráchovi, má jeden rok a prakticky kromě štěrkátek a vkládátek pro něj nic ani není. Plyšáků máme spoustu, vkládacích kostek taky...

Takže jsem koupila malé Lego staršímu, dětský foťák malému a zbytek peněz nám tchýně přidá na pískoviště na léto.
Katka,kluci 7 a 10
  • 
15.12.2009 10:38:52
K tomu oblečení pod stromek : nedávno jsme se v práci smáli, když jsme vzpomínali, jak jsme skoro všichni jako děti ohmatávali dárky a ty měkké (s oblečením) jsme nechávali ležet a vrhali se na ty tvrdé....
Lída+2
15.12.2009 9:26:51
Sportovní potřeby nedáváme a oblečení taky ne...stejně by se to muselo koupit a příjde mi to..tak mu tam dáme lyže a máme vyřešeno....

Jo jen když seženu třeba nějaký hezký ponožky....s kravinkou tak jim je zabalím....letos tam mám pro Luka kostru....a manžel mu jí závidí...~t~
MartinaNov (dva rošťáci
15.12.2009 9:01:12
proč se lidem nelíbí Barbie??? Proto, že je tak štíhlá, že holčička, která si s ní hraje se jí nutně bude chtít podobat a bude mít bulimii????
Bože, to jsou kecy.
Mi se Barbie líbí. Krom ní jsou totiž vesměs jen miminkovské panenky s miminkovskými doplňky, "princeznovská" je v podstatě jen Barbie. Anebo nějaká z omezené produkce bez dalších doplňků.

Jako malá jsem ji bohužel neměla. Pamatuji si ale, jak mě štvalo, že mám panenku, která mi nepasuje k nábytečku. Že mám čajovou soupravičku, která mi nepasuje k panence. Nic nebylo kompatibilní. Tohle Barbie umí. I proto ode má mně plus.

Mám dva kluky, takže zase nic (snad budu mít aspoň vnučku ~;)).

Přiznám se, že z klučičích hraček nebývám moc odvázaná, když jsem v hračkářství... Zvláště z těch pro starší kluky. Samí roboti s brutálními vražednými nástroji. Mi se taky zbraně nelíbí. Pochopím sadu vojáčků, nepochopím samopal.
Manžel taky nechce nic takového doma. Starší syn bude mít 4 roky, takže zatím celkem v pohodě, až na to, že vojáčky mají ve školce. A já zaslechla syna, jak říkal v rámci hry kamarádovi, že ho zastřelí... Vysvětlovali jsme mu, co to znamená, ale celkově nevím, jak se k tomu postavit.

Včera byla reportáž o výstavě stavebnic Merkur. Zase to bylo poněkud komerční a nestranné, protože autorka reportáže smutně konstatovala, kterak se Lego prodává mnohem víc, i když není tak kreativní...
Asi nemá děti, protože jí ušlo, že nemůžeme koupit tříletému dítěti stavebnici obsahující pidišroubečky a matičky. Že okusování železa pokrytého barvou asi taky nebude to pravé ořechové.
Jednou ji synovi koupím. Ale myslím si, že až tak kolem osmi let. V mezičase si dovolíme používat superkomerční Lego, se kterým si (mimochodem) ráda hraji i já.
15.12.2009 8:43:01
Jo, to souhlasim. Marne siroke rodine vysvetluju, ze si Stepan nejvic hraje klicema, orechama, krabickama, hrncema...atd., nehlede na to, ze hracky v malym byteneni kam dat...
15.12.2009 8:33:55
Dobrý den,
myslím,že mezi dárky by mělo být ode všeho něco a opravdu jich nemusí být hodně.Mám 15 letého syna,který byl dlouho jedináčkem,vždy měl pod stromečkem něco na sebe,hračku(nejčastěji stavebnici) a knížku.Letos dostane oblečení a prosil ještě o knihu.Naše 1,5 roční dcerka dostane nové holčičí hračky ,ale i starší po synovi,které nejsou rozbyté a jsou úměrné jejímu věku.(Zatím měla u ní největší úspěch panenka,kterou moje máma schovávala,ještě po mě.)
Ale hlavně se vždy domlouvám se zbytkem rodiny jaké dárky dětem dát.Předejde se duplicitě a taky zbytečnostem.A když chci obdarovat jiné děti,taky se nejdřív zeptám jejich rodičů jakou mají představu.Pro ostatní příbuzně kupujeme drobnosti,které jsou užitečné a vtipné zároveň.Mám skušenost,že teplé,pletené a barevně veselé ponožky udělají babičce,které je pořád zima,mnohem větší radost,než velký a drahý dárek se kterým si nebude vědět rady.
Dárky přece mají přinášet radost,jak obdarovaným,tak darujícím a ne stres.
Taodvedle
14.12.2009 21:51:53
Moje dcera taky zkousi , proc dostava jen tolik kapesneho , kdyz mame pro ni taaaak moc penez( pro ni jsou tisice, neco jako pro nas miliony). Uz si zkousela ze mne udelat banku a brat si u me kredit, ale ma smulu, musi si setrit.
ale taky kdyz potrebovala minuly tyden plavecke bryle tak ty se koupi, ale musi si davat na ne pozor kdyz je ztrati , kupuje si dalsi za svoje, kdyz se to casto stava. Ted je bez kolobezky, uz ztratila za rok 2. poprve jsem ji dalsi koupila, ted si musi nasetrit, nebo prat na narozeniny. ( no staci mi kdyz si nasetri aspon neco, zapomnela ji ve skole , vzpomnela si po tydnu a byla fuc)
Taodvedle
14.12.2009 21:46:24
mam par hodne bohatych znamych a jejich deti nemaji vice nez deti rodicu z normalnima prijmama. Co maji navic, je krasny velky dum se zahradou, dum dalsi v horach. Jedna dobra znama, oba rodice z hodne bohatych rodin, jezdi ve dvou starych aut, a deti jsou skromne, nidky by nevyvadeli, kdyby nedostali vse. a ani 12 leta dcera nema mobil, a to z predsvedceni, a chape to, neni taky jedina.
Ale oni ziji taky normalne, az na jejich nadherne sidlo s vyhledem na vodu na kopci, a silene velkou zahradu.
Taodvedle
14.12.2009 21:34:46
Berusko tak ty davas detem obleceni pod stromek at vi ze to neni samozrejmosti, a aby se z nich nestaly materialiste?
Ja nevim,ale v nasi spolecnosti si myslim je obleceni samozrejmost, a pro spoustu deti, zadna radost. Ja mam holku,9 let, ale ta by z obleceni byla vice nez smutna. Nebot je to pro ni jasne, ze kdyz potrebuje , tak se koupi.
To u male je neco jineho, kdyz ji tam dam nejakou tpytivou sukynku, tak vim ze bude mit silenou radost.

Chapu ze i kolo, koleckove brusle, lyze davaji rodice pod stromecek, nebot to neni nutnost.
Hlavne pro rodiny, ktere jsou finacne napjate.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 110 [Dalších 60 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.