| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Splnit dětem všechna přání?

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 110 [Dalších 50 >>]
fisperanda
14.12.2009 21:11:49
Přesně tak, taky mě to nakrklo. Dcerka je jedináček. Na vánoce jsme se jí zeptali co by chtěla. Pověděla nám tři věci, byly to puclíky, bárbína a lego. Toto jsme nakoupili, plus maličkosti jako plastelínu a pastelky. Nemám pocit že bysme ji automaticky rozmazlovali protože je jedináček. Spíš si myslím že rodiče jedináčků si díky povědomí veřejnosti sakra dávají pozor aby jejich dítě nebylo jako rozmazlený spratek.
Navíc, hodnota dárků je v případě dětí relativní. Mám zkušenost, že čím dražší dárek, tím hůř, a největší radost nakonec udělá kindrvajíčko ~;)
Etraska
  • 
14.12.2009 20:16:47
Pokud je ta věc nějak škodlivá a nebezpečná, tak samozdřejmě nekupovat. Ale na druhou stranu dětem se třeba líbí jiné věci než vám a i to je třeba respektovat. Rozhodně stačí raději mín dárků, z velkého množství nic mít nebudou. Koupit jim to co si přejí, ale třeba i něco vynechat, protože nemůžou mít vždy všechno.~R^
Ráchel, 3 děti
14.12.2009 19:34:58
tak já teda klidně některé hračky dětem nekupuju kvůli svému světonázoru či přesvědčení. připadá mi to normální součást výchovy, že nedostanou něco, co považuji z nějakého závažného důvodu za škodlivé. Podtrhuji závažného důvodu - a je jasné, že tu hranici má každý trochu jinde.
remus
14.12.2009 19:11:54
No ale stejně, asi jste si užili své, fakt nevím, jak bych se zachovala k dětem já, zlodějnu totálně nesnáším, neumím si to představit~d~~l~
máma
  • 
14.12.2009 17:37:39
Dík,
Myslím, že to není opravdová kleptomanie. Ona z toho "tak trochu" vyrostla. Pochopila totiž, že krást věci je hloupost, protože když začneme pátrat, tak si je někdo pozná. Lepší je krást peníze, tam si nikdo ty svoje vlastní nepozná. Za ně si potom ty vytoužené věci může koupit.

U ní je to spíš nějaká porucha ve "vnímání hodnot", a to jak morálních tak materiálních. Ale netuším, jestli nějaká taková diagnóza vůbec existuje. A hlavně to už neřeším, neboť dcera je dospělá a nežije už s námi.
Petra
  • 
14.12.2009 17:16:04

a nase babicky a dedeckove a tety take. Od mala deti ucim, ze ziskat penize je tezke, ale tezsi je naucit se s nimi zachazet. Dostanou (zejmena od babicek) mnohem vice, nez se mi libi, ale i tak to neni zdaleka vse, co by si praly. Manzel a ja jsme rozumni a nekupujeme. Musi se naucit, ze nikdy nebudou mit vsechno, co chteji... Ted je jim 8,4 a 2 a ta nejstarsi uz ten princip dobre chape. Jeste se mi nestalo, ze by prisla s tim, ze kamaradi maji toto a ona, ze to chce take. Rozumi tomu, ze na svete je spousta veci, ktere se nam libi, ale je nutno si dobre vybirat a zvazovat, co si poridime domu. Na nase NE reaguje naprosto normalne.

My na Vanoce mame potize udrzet na uzde babicky a dedecky, takze jsem jiz pred nekolika lety oznamila, ze vsechny darky, ktere jsem ja a manzel neschvalili zustavaji u nich doma, protoze bcyhom potrebovali nafukovaci byt.
remus
14.12.2009 17:15:38
Tak to ti nezávidím, to musí být hrozné, my máme takovou sousedku, ale na rozdíl od vás, tu naší v tom ještě tiše podporují tím, že jí máma brání a zatlouká, takže si to chudák holka ani nemohla uvědomit že dělá něco špatně, až pak kradla i ve škole, tam ji chytli a pak se to rozjelo, samozřejmě ji spolužáci okamžitě vyčlenili z kolektivu. To co popisuješ je ale nemoc, ne? Kleptománie, že? Fakt je mi tě líto, já měla takovou holčinu na diagnostiku a opravdu "předělat" nepodařilo.
máma
  • 
14.12.2009 17:01:53
článek je to pěkný a určitě ve většině případů to tak může být. Ovšem jsou děti, u kterých musíte velmi pečlivě vážit své výchovné metody.

O čem mluvím. Třebas o své dceři, která pokud nedostala žádanou věc hned, tak si ji klidně někde ukradla. (dokonce i takovou, kterou měla slíbenou za pár dní k narozeninám či vánocům). A nepomohlo vůbec nic. Dražší věci jsme chodili spolu s ní vracet a musela se vždycky omluvit. Krámy typu "tužka, nálepka, omalovánky..." jsme okamžitě vyhazovali do popelnice, protože i nám bylo trapně neustále řešit její krádeže. Byli jsme u psychologa, u kurátora, řešili jsme to s učitelkou i ředitelkou ve škole. Nic nepomohlo, pokud po něčem zatouží a naskytne se příležitost...
A nejhorší na tom je, že všichni okolo mají dojem, že my jako rodiče jsme selhali. A nemá cenu jim vysvětlovat, že všechno co jsme "údajně" měli udělat, jsme skutečně udělali (vždyť nám radili odborníci na výchovu).
remus
14.12.2009 16:42:18
Tak naše mladá to tedy chápe, třeba teď chtěla vlastního noťase - je jí 6,5, nedostane ho, ten malý má prťavou obrazovku, což je k ničemu a nemyslím si, že v první třídě by musela nutně brozdat po netu, vzala to úplně v klidu, rozhodně neměla problém s tím, že jí ho nechceme koupit, i když ho její vrstevníci ve třídě třeba mají, o mobilu bych se s ní tedy ani nebavila, ani náhodou~j~
Ecim
14.12.2009 15:54:01
Když už jsme u těch papírů, tak pro mého staršího syna (t.č. 9 měsíců) byla zlatým hřebem Štědrého večera role TOALETNÍHO papíru, který si pod stromeček přikutálel. ~t~ A to jsem si tak dávala záležet, aby jeho první Vánoce měly úroveň. ~t~
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 110 [Dalších 50 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.