| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Splnit dětem všechna přání?

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 110 [Dalších 20 >>]
Jitka
  • 
14.12.2009 14:29:14
Je fakt, že odrážet nájezdy příbuzných, kteří chtějí obdarovat je náročné.
Taktně jim naznačit co ano, co ne. Protože i když peníze nejsou naše, je škoda je utrácet za nesmysly.
Irena, kluci 5 a 7 let
  • 
14.12.2009 14:27:54
Úplně souhlasím s tím, že děti by neměly dostat ani příliš mnoho, ani všechno, na co si ukážou. Chápu argument, že rodiče na něco nemají peníze, nebo je nemají právě teď hned a chápu, že tomuto rozumí i menší dítě.
Ale co když dítě dobře ví, že rodina je dobře situovaná a rodiče dárek - skoro jakýkoliv - koupit mohou... ale nechtějí... Pochopí dítě dřív, než dospěje, že rodič musí výchovně udržovat nějaké meze sám? Nezvrhne se to do toho, co jsem sama zažila jako méně majetné dítě u svých dvou kamarádek (shodou okolností jedináčků), které opravdu mohly mít mnoho, a taky měly, ale ne všechno, co si napsaly, dostaly - a potom se sytou nenávistí syčely do mého kamarádského ouška, že to ONI dělají naschvál, mohli by, ale šetří, škudlí právě na nich samotných, to mi dělají NASCHVÁL, JÁ JE NENÁVIDÍM... Dá se taková reakce vůbec nějak v dítěti nevypěstovat, vysvětlit? Dá se v předpubertálním věku toto pochopit, aniž by dítě takovou nenávist prožívalo? Protože já nechci, aby dítě tento typ nenávisti vůči mně cítilo. A jestli se to stane, asi to neřekne nám, rodičům...
Jitka
  • 
14.12.2009 14:25:25
Jo, jo.
Doby, kdy jsem pro ni mohla sama vybírat oblečení je pryč. Vloni jsem to řešila dárkovou poukázkou do obchodu s mladou módou. To bylo nadšení :-), i moje, protože pak šmejdila po obchodech místo mně :-)
Horama
14.12.2009 14:16:02
Naše osmiměsíční mládě asi bude nejnadšenější z vánočních papírů. Pravda ale je, že každá babička i teta chtěla koupit dárek. Vyhlásila jsem povinnost konzultace, čímž se mi podařilo zabránit nákupům čehokoli drahého, s čím si stejně příští měsíc už hrát nebude a nasměrovat nadšené dárce k drobnějším věcem, se kterými si naopak za pár měsíců teprve hrát začne nebo si je jinak užije: měkké kostky, kelímky, co se dají skládat na sebe do pyramidy, vkládačka, župánek na plavání do bazénu... Nějak jsem vůbec nepředpokládala, kolik telefonátů budu mít od lidí stojících u regálu v hračkářství.
14.12.2009 13:36:09
Jitko, to jo. Ale dceři jsem snad už v 10ti letech dával pod stromek i peníze, aby si mohla koupit něco dle svého /oblečení/. Samozřejmě že tam nebyly jen peníze. Tak nějak jsem měla pocit, že jen ona ví, co je IN, co rozhodně ano a co nechce ani náhodou. A navíc, ona miluju to prolézání obchodů, tak dárek byl dvojnásobný.~t~
Jitka
  • 
14.12.2009 13:30:39
Souhlasím - dárky jsou hlavně pro radost.
Ale když holky to mají s tím oblékáním trochu jinak než kluci.
Tak že u nás boduje i oblečení - např. zběsile pruhované punčocháče, čepice s šálou, hezké pyžamo
(vždyť přece krásná musí být i v kanafasu :-)))
Samozřejmě, že kupujeme oblečení podle potřeby, ale když se kupuje pod stromeček (pro radost), tak si na tom dám tak nějak víc záležet.
Jinak dcera miluje knížky, tak že ty jsou pod stromečkem pokaždé.
Zuuuza
14.12.2009 13:30:29
Přesně. Ideální a optimální. Žádný jiný tvar.
14.12.2009 13:25:52
Já myslím, že autorka to myslela tak, že obzvlášť u jedináčků je těžký to uhlídat. Ve svém okolí jsem si všimla, že obzvlášť u těch prvních "zatím" jedináčků jsou všichni z dítěte poprdění a nevědí, co by mu pod stromek snesli a čím by ho potěšili. Je to těžký, když je to dítě malé a všichni jsou z toho človíčka mimo.
Jitka
  • 
14.12.2009 13:21:16
Já ho nakonec dočetla, zaujalo mě téma.
Vím, že není o jedináčcích, to jsem snad ani netvrdila.
Jen mě štve, že se stále někdo o jedináčky otírá.
Myslím,že dárky nejsou o penězích ani počtu dětí, ale o rozumu.
Inka
  • 
14.12.2009 13:10:52
Já taky oblečení nedávám pod stromek, ještě k tomu mám kluka a oblečení si kupuje jenom proto aby nechodil nahatej. Když věřil na Ježížka třebo kolo jsme mu tam dali, ale teď i sportovní věci kupujeme podle potřeby.
Souhlasím,, že pod stromkem mají být věci pro radost.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 110 [Dalších 20 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.