| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské pijí II

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 241 [Dalších 141 >>]
Jiřka + 2 kluci
30.12.2009 12:23:24
Ne, Evo, nevysvětlila. Podle toho, co píšeš, tak jsi alkoholik zcela zjevný. U toho mého blízkého příbuzného to totiž bylo úplně stejné....bude stačit jen něco, co tě potopí, nějaká stresová situace a alkohol tě potopí. Pokud nepřestaneš co nejdříve, tak to špatně dopadne. A právě proto, že jsi sama na tři děti, tak bys měla být zodpovědná a ne si takto zahrávat.
adelaide k.
30.12.2009 12:12:44
Evo, když si to párkrát po sobě přečteš, třeba to uvidíš taky.

"Proto si troufám psát, že to umím kontrolovat, ale prostě se mi někdy nechce."

Jsi na přímé lince do pekel. A tvoje děti jedou s tebou.
Vaal
30.12.2009 11:45:03
Holky pozor na alkohol, když zaháníte deprese a úzkosti. Pokud trpíte depresemi, špatně se vám v mozku vychytává serotonin a alkoholem to ještě zhoršujete.
Někdy si říkám, zda je jenom náhoda, u některých našich celebrit, že pokud nějaká spáchá sebevraždu, tak má zároveň problémy s alkoholem.
To už je lepší si nechat předepsat nějaké prášky a být pod dohledem lékaře...jinak se vám to popíjení může nehezky rozjet do nějakých těžkých depresí.

Jak jsem výše psala, že na mateřské tak nějak nepiju...tak mě mimo jiné chrání i to, že se mi po více skleničkách dělá zle. Tělo nějak nězvládá odbourávat alkohol. I když alkohol mi chutná a byly časy, kdy jsem si každý večer skleničku vínka dala.
Eva
  • 
30.12.2009 11:39:46
Ale ano, mám to pod kontrolou ... kdyby ne, jsem v odmašťovně ... popíjím snad od 15 let ...jindy víc, jindy míň a z 90% víno.
Nikdy jsem nepila, když jsem byla těhotná a kojila jsem. Nepiju, když mám antibiotika, když si třeba vezmu něco na hlavu ... paral. a pod. a jsem nemocná. Nepiju, když ráno vstávám do práce.
Proto si troufám psát, že to umím kontrolovat, ale prostě se mi někdy nechce.
Prostě někdy chci nemyslet a nechovat se pořád tak dokonale a prostě někdy potřebuju vypnout ... a někdy se musím cítit jako omylný člověk, protože moje rodina a všichni okolo čekají, že už NIKDY neudělám žádnou chybu, protože, podle nich, jsem těch chyb už udělala několik a stačilo - rozvod, rozchod, smrt dalšího muže, několik zaměstnání.
Na popud všech jsem se zvedla a jdu dál, ale to vyžaduje - nedělat chyby. NEJDE TO, KAŽDEJ NĚCO MÁME A JÁ MÁM TO, ŽE KDYŽ MĚ NIKDO NEVIDÍ - PIJU. A CO? JINÍ DĚLAJÍ HORŠÍ VĚCI ZA STŘÍZLIVA.
Umím nepít, naučila jsem se nekouřit. A troufnu si říct, že jednu pro vždy a po dvaceti letech to taky nebyl med.
Jsem matka samoživitelka se třema dětma, na všechno jsem dost sama a každý den vstávám s neskutečnou zodpovědností a tak, když nejsou děti doma ... piju. Uleví se mi, pustím si céda hodně nahlas, zpívám, tančím ... někdo chodí vybíjet svoje stresy do posilky a fitka, ale já nemám ráda zpocená těla kolem sebe a nářky jiných, když sama mám všeho dost a když mám čas, jsem ráda jen a jen sama.
Tři roky mám slušnou práci a žiju, podle mé matky, KONEČNĚ "normálně", i když bez chlapa.
Mám svůj byt, svoje soukromí a to, co se doma děje, když tu nikdo není, po tom je každému putna.
Proto chápu všechny, co pijí, ale právě proto nechápu všechny, co spadnou až úplně na dno a ztratí svoji důstojnost, protože možná mám štěstí, ale mám nejspíš slušný pud sebezáchovy a pak ... mnohé se ve mně zlomilo, když mi pod rukama umřel přítel, které jsem měla vážně moc ráda ... zůstalo po něm hodně otázek ... a nechci, ani vědomě a ani nevědomě, dopadnout jako on.
Aby nade mnou stála moje rodina a pořád dokola opakoval ... PROČ?????!!!!!
Žiju dva životy ... s dětmi a bez nich. A kdybych to tak nevyřešila, dávno tady nejsem.
Čeká se ode mne, že budu vzorná, na moje chyby čeká příliš mnoho lidí - bývalý manžel-otec starších dětí, otec malé, naši ... nemám kolem sebe nikoho, na koho se můžu spolehnout, jen a jen na sebe ano.
A to je někdy, skoro vždy, strašně vyčerpávající.
Už jsem dostatečně vysvětlila, proč ženy pijí? Proč piju já a nehodlám s tím přestat? Tedy, pokud se nestane NĚCO, co by mi ulevilo jinak. Ale vzhledem k tomu, že se vztahy jsem skončila a rozhodla se žít sama - bez chlapa, nevím, kdo by část zodpovědnosti za moji rodinu vzal na sebe.

kili
  • 
30.12.2009 10:59:40
a kde (kraj) sídlíte ? A jaká vína ?
kili
  • 
30.12.2009 10:59:04
I pro valkýru :

obchod vínem, obchoduje vínem

Valkýra
30.12.2009 10:55:57
Netové popíjení snadno ukončí výpadek internetu a pak člověk vidí, že je to opravdu jen iluze, virtuální realita, i když ten člověk na druhém konci sítě je reálný. No, já jsem se sťala s někým, s kým se v reálu asi neopiju nikdy a jak jsem přes net hovorná, jsem v reálu zaražená a ostýchavá~f~
Valkýra
30.12.2009 10:50:37
Kili,
a jak by to tedy mělo být? Bez toho s?

Jinak znám taky obchodníka s vínem - vyznačuje se tím, že mezi popíjením o víně hodně mluví a chlastání říká "degustace"~t~ A degustuje pořád, má svoji práci rád a není líný~t~
aachje skunk a tři holky
30.12.2009 10:37:22
přesně valkýro.pít sama,nebo virtuálně je smutné.soulož přez internet musí být zoufalá a tak snad jedině sebevražda..přez net,sám,i nesám..fuj,co to melu.
ty první dvě věci jsou rozhodně lepší v kolektivu~t~nejlépe kombinované~t~
aachje skunk a tři holky
30.12.2009 10:32:46
~t~výborný obchodní artikl~v~
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 241 [Dalších 141 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.