| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské pijí II

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 241 [Dalších 111 >>]
Teraza Horáková
29.12.2009 23:23:05
AHA, promiň, já to vnímala jinak. Byla jsem úzkostná až ochromená, ale na to se pít nedalo vůbec, zhoršovalo se to. Taky jsem přes rok zcela abstinovala (krom jedné svatby a sklenky vína) - brala jsem antidepresiva.

A večer s manželem popíjela třezalkovej, mátovej, heřmánkovej nebo šalvějověj čas podle nálady :-))

Zato první návštěva divadla po vysazení léků. Máme takový zvyk, stavujeme se cestou v jednom blízkém baru (když nejedeme autem:-)). Dali jsme si koňáček - já jeden, jedinej, takhle pěknou opici jsem neměla ani po kojení. A levnou.
29.12.2009 23:18:32
Já nemám úzkosti pořád.
Nechci léčbu ani léky.
Osobně si myslím, že určitá úzkost a závrať je součástí života a je jedním z životních úkolů člvěka se jí postavit a obstát. Bývám často slabá a raději se přiopiju, než bych životu čelila.
Ale nehlastám, to zase ne.

Teraza Horáková
29.12.2009 23:16:11
Calpurnie - tohle asi může zabrat jen na chvilku.... nebo ne? A pak je líp nebo hůř?

Nezkoušelas jiný způsob léčby?

Abych to vysvětlila, mně připadá příjemný dát si kafe (to taky piju svátečně a málo), nebo skleničku s někým, s kým je mi fajn, jako oslavu toho svátku, ale napít se v nepříjemné náladě, asi by mi to ten splín jen zhoršilo.

Nerýpu, ani se nijak nekasám (na žal jsem se párkrát v životě opravdu sťala... o tom žádná), jen se ptám, jestli to funguje.
29.12.2009 23:13:15
Já zapíjím úzkosti, které jsem neměla, než přišly děti.
Teraza Horáková
29.12.2009 22:56:41
my jsme pijáci, ale ne každodenní a alkoholici, sezónní. Pijeme o víkendech (když někde necestujeme - nebo nemáme akci typu divadlo atd). Prostě večer, klídek, děti najedený v posteli nebo u hraček, uklizeno, v televizi prd, zapálíme svíčky, otevřeme víno a kecáme, kecáme.

TENHLE ZVYK NÁM ZBYL Z MÉ MATEŘSKÉ.


Ve 3 ráno koukáme, že lahev je v čoudu :-))) Skóre docela v pohodě, většinou 0,7 litru na dva lidi a lahvinku otevíráme tak kolem 8-mé hodiny, tudíž bolehlav apod. se nekoná. Netvrdím, že bez lahvinky neusneme, ani, že na každý víkend kupuju flašku, někdy si dám já čaj, manžel pivo, někdy oba pivo, někdy víno. Tvrdý alkohol nemusíme ani jeden, ale je pravda, že takhle měřeno, pijeme poměrně často.
Jiřka + 2 kluci
29.12.2009 22:55:20
Evo, vypít sama lahev - to opravdu nazýváš mít "to" pod kontrolou??? Já tohle fakt nechápu. No, asi to nepochopím, vím, kam toto vede a obzvlášť to nechápu u takových lidí jako Ty, kteří mají alkoholismus v rodině. Brr. Alkohol je opravdu právem nazýván metlou lidstva...jdu raději dělat něco užitečného.
Eva
  • 
29.12.2009 22:49:46
Souhlas ... zatočila jsem s kouřením ... jednou pro vždy, ale s jídlem to nejde, stejně jako Vám a pití mám pod kontrolou. Ale někdy se pěkně nekontroluju. Když jsou nějaké akce.
V týdnu, kdy vstávám do práce, mě nenapadne si nalít dvojku vína ... ale padne pátek a někdy do mě lahev vpluje, že ani nevím. Piju sama a co ... kredenčím, protože ráda hledám pravdu ve víně sama a nerada poslouchám opilecké chytré řeči a bytostně nerada smrdím kouřem.

A doma právě teď mám 4 lahve vína ... na SILVOUŠE, ale nevím, nevím, jestli na některou dojde a pokud dojde ... hmm ... možná budu pak zralá na odmašťovnu :-D
Taky máme alkoholismus v rodině ... ze všech stran a dost husto. Proto si myslím, že to mám pod kontrolou.
Být závislý ... to už je jiná liga.
Viděla jsem tety, strejdy ...
Ale jinak to znám i z okolí ... na mateřské se hodně pije ...
Jiřka + 2 kluci
29.12.2009 22:32:51
Mirko, ahoj a proč piješ? Proč nepřestaneš? Neber to jako navážení do Tebe, fakt mne to zajímá, protože neznám ten pocit, že bych si každý večer dávala sklenku nečeho. Pomůže ti to k nějaké úlevě, odpočinku? Nejsou to zbytečně vyhozené peníze? Prostě tohle nějak nedokážu pochopit, když to někdo dělá, zkus mi to vysvětlit.
kreditka
29.12.2009 22:32:47
~R^~R^~R^
29.12.2009 21:36:31
Achje, já jsem kdysi pila hooooooooodně. Dělala jsem asi pět let po hospodách. Pila jsem, i když jsem měla volno. Byl to mazec, kocoviny, okna, opice, tancování, kocoviny, okna a tak pořád dokola. Zvracení na záchodech, když už tělo nepobralo to, co jsem chtěla do něj narvat. Taky jsem z alkoholické rodiny. Dneska piju jednu skleničku denně a někdy jí ani nedopiju. Někdy si jí ani nedám. Někdy si dám i druhou. A přesto se nepovažuji za alkoholičku, i když to bude spousta doktorů tvrdit. Určitě, kdyby o to šlo, tak bych nepila klidně rok-půl roku v pohodě. Mám ráda vyhecování k různým "držení bobříků". Já bych třeba nedokázala zatočit s jídlem. Jsem žrout a nemám to pod kontrolou. Ale alkohol už dost let ano a tvrdím, že někdo si může dát každé den panáka "na zažívání" a nebo večer skleničku a nemusí být alkoholik. Ale je fajn, když si autorka uvědomila svůj stav a hodlá s tím bojovat. Reagovala jsem i před rokem na článek, a cítím to úplně stejně i po roce.
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 241 [Dalších 111 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.