| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské pijí II

[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 241 [Dalších 91 >>]
29.12.2009 19:00:25
A to je právě to - kdo není závislý, nepochopí. Čas se najde. Nejde o to být našrot, ale mít hladinku ...
Jiřka + 2 kluci
29.12.2009 18:51:52
Ano, to je ale základní nepochopení toho, že závislost na alkoholu je nemoc - nemoc, kterou už dotyčný neovládá. A není schopen si prostě říci, dám si jen jednu. Dá si jednu a už to jede. Nutná je doživotní abstinence. Ze začátku se tomu pomáhá třeba antabusem, kdyby ta chuť byla, tak aby rychle byla potrestána. To je to, co málokdo chápe a šíří pak silácké řeči - tak se přece ovládni, ne? A prostě tolik nepij. Podobným lidem říkám, zda by dokázali ovládnout rozvinutý infarkt, zda by to taky rozdýchali? Závislost na alkoholu je nemoc, nedá se ovládat a především proto jsou tyhle všechny kecy o tom, jak zrovna já to zvládám, že si držím svou "hladinku" úplně mimo. Alkoholik právě toto prostě dokázat nemůže.
&
29.12.2009 18:47:45
Janko, pro nektery lidi, je proste lepsi to nepkouset, akorat takovy provokaterky, co popichuji, ze se to musi umet ovladat, nekomu kdo ma sklony k zavislosti, rozhodne nepomuzou.
Jiřka + 2 kluci
29.12.2009 18:46:45
Janko, to je ale jedno. Tohle je hloupá debata. Toho, kdo má s alkoholem potíže právě tyto silné řečičky snadno svedou zpět k tomu, že si přece tu neškodnou skleničku dá. A je úplně jedno, že ty řeči povede třeba abstinent. Tyto řeči si nechte s Bambi někde do drbáren, pod tento článek jsou více než nemístné.
Mám Vás i Váš humor ráda, ale zde jste opravdu mimo....nehodí se to sem.
29.12.2009 18:43:07
No tak já jsem naopak zas ráda, že vím, že můžu říct, že se umím ovládat~;)

nejsem debil, jsem zodpovědná a vím, co si můžu a nemůžu dovolit.

plácám občas o "lahvinkách", ale kolik z vás vidí, že u toho slastně srkám teplý kakao?~y~
Jiřka + 2 kluci
29.12.2009 18:41:46
Lucy, ano, bojuj, přeci nechceš nenávidět sama sebe nebo být nenáviděna vlastními dětmi! Tak vzhůru do boje! Já nenáviděla to, když máma kouřila, byla velmi silná kuřačka. Nikdy jsem proto cigaretu do pusy nevzala. Alkohol? Dokud se ve velmi blízké rodině ten problém nevyskytl, tak můl vztah k alkoholu byl konzumní. Nechutnal mi, ale ve společnosti s ostatními jsem si dala. Klidně i hodně. Ale nemělo to na mne žádné povznášející účinky, nechutnalo mi to, vyhozené peníze a otrava s těmi, na kterých se účinky projevily. Po trpkých letech zkušeností s alkoholikem doma (spouštěčem byla těžká deprese po tragické rodinné události a největší potíž byla v tom, že dotyčný si odmítal nějaký problém s alkoholem připustit, byť v alkoholovém opojení se děly věci šílené) alkohol nenávidím. Ale toleruji ty, kdo ho přiležitostně pijí. Odmítám pokládat za normální časté pitky a hlavně přesvědčení všech, že bez alkoholu prostě žádná oslava nebo "pařba" nemůže být.
Na to se připrav - na ty hloupé kecy, proč si proboha nedáš ani jednu skleničku? Vždyť co ti to udělá, že? Udělá - alkoholik musí už po celý život abstinovat. Musí. I ten člen mé rodiny několikrát sklouzl na šikmou plochu a dal si štamprli. PO mých bezesných nocích a doslova citovém vydírání dotyčného jsme to vždy zvládli. Brr, ale úplně mne jímá hrůza, co bude, až půjde dotyčný do důchodu a bude mít mnohem více volného času k přemýšlení...:-(
Ale abstinovat jde. Já to mám z vlastní volby 7 let. Proč bych měla pít, když mi to prostě nechutná a můj vztah k alkoholu je veskrze záporný? Jen proto, že to dělají ostatní? Už mne dávno přestali popichovat, prostě řeknu ne a basta. Hlavu vzhůru, bavit se dobře dá i bez alkoholu a dokonce i cigaret. Naopak můžeš být pyšná, že budeš jiná než ostatní. Hodně štěstí ještě jednou (a zcela upřímně, není to jen falešná účast, jak má někdo dojem....).
&
29.12.2009 18:39:15
Rachel, taky mi vadi prilisna tolerance k alkoholu, kdyz nedko prizna, ze ma problem tak to ostatni zlehcuji, vsichnu jsou hrozny borci, legracky kde se kdo opil.
Lucyno, drz se holka, preju ti hodne sil a za rok cekam na clanek, jak si to zvladla. ~;)

P.S. Nevim jestli nebudes muset jit pred mazelem s pravdou vem, kdyz nepit tak nepit.
29.12.2009 18:32:55
Dobrý večer,jsem na mateřské už 7let.Mám 2 děti a čas skoro žádný.Manžel jezdí do práce také daleko až skoro 300km od března do prosince jezdí jen na víkendy takže sem přes týden na všechno sama.Máme firmu a na to abych si sedla večer dala sklenku na to fakt nemám čas.Manželovi dělám papíry něco jako učetnictví a to nemůžu dělat při dětech takže bud brzo ráno(5h-7h) když spí nebo večer(20h-24h) když taky spí.Přes den si hraju s dětmi sem tam juknu na neta to tak na půl hodky (po obědě když je dcera ve škole a když syn zatim jěště po obědě spí),uklidím,uvařím,vyžehlím a děláme úkoly atd.Dělám běžnou práci jako každá ženská na MD.Vůbec nechápu s čeho jste tak unavený pokud nechodíte do práce nebo nemáte domácí práci jako já,že musíte pít.Kdybych nedělala ty papíry tak se na MD asi nudim,protože vaření,uklízení,žehlení to je snad normální práce.A když sem unavená tak jdu do postele a spát.Kolikrát vyženu děti i v sedm do postele.Abych mohla jít i já.
Jiřka + 2 kluci
29.12.2009 18:29:55
Tak, tak Ráchel. Kdo to zažije, pak teprve pochopí, jak hloupé je dělat z něčeho takového legraci...je to pro mne prostě nepřípustné. A jak správně psala Ananta - takové kecy, že je to vše vlastně "v pohodě" dělají naší společnost společností alkoholiků. Ne, není to v pohodě a ten, kdo z toho tu legraci má je u mne vždy v podezření, že zrovna taky není abstinentem. Protože lidé, kteří si mohou dělat legraci z někoho, kdo se snaží zabojovat a otočit život správným směrem jsou právě těmi, kdo podkopávají nohy. Po opravdu krutých letech strávených s alkoholikem, zničených mnoha letech života už NIKDY nemohu být tolerantní k podobným "pohodovým" a rádobyvtipným výlevům...
Ráchel, 3 děti
29.12.2009 18:27:15
jo, chápu tě. z toho důvodu prostě nepiju. nebudu si namlouvat, že jsem imunní a že bych do toho nespadla.
ona je to děsná sranda, kecat tady na rodině o lahvinkách a podobně. ale důsledky alkoholismu jsou něco děsivýho a není na tom nic vtipnýho. na tom, že dítě má i v dospělosti noční můry z opileckých výlevů svého otce opravdu, ale opravdu není nic humorného... jo a kecy že člověk musí znát svou "hladinku"? no, tak ty ať si každej strčí někam... teda pardon, vím, že jsem agresivní, ale prostě tohle pro mě není téma na nějakej humor.
jsi statečná, že sis to přiznala,tak ať to zvládneš - a když náhodou ne, tak to nevzdej a zus to znovu. ~x~
[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 241 [Dalších 91 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.