| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské pijí II

[<<Předchozích 220] Příspěvky 221230 z 241 [Dalších 11 >>]
babi_
29.12.2009 17:04:49
Lucy, určitě řeš, a napiš, jak se daří! Třeba za rok :-)
Lucyna 35
  • 
29.12.2009 16:52:25
Děkuji Vám za hezká slova. Jsem si vědoma toho, že celý problém řeším snad včas. Pravda totiž je, že mě děti v životě neviděly "na káry", že jsem nikdy nepřišla pozdě do práce, nezanedbala něco důležitého, že se nemusím napít už ráno, ba co víc - nikdo na mě nepozná, že piju. Ovšem jak dlouho, že ... Jelikož však věci berou velmi rychlý spád (začínají se dostavovat "okna"), budu to řešit, není nač čekat. Zatím tedy ambulantně.
Ananta
29.12.2009 16:38:23
Lucy, je moc fajn, že jste se takto rozhodla, je zajímavé, jak se vám daří svou závislost už od počátku reflektovat. Není to běžné, většinou trvá velmi dlouho než si vůbec člověk přizná, že se něco děje. Jinak pan Nešpor ví o čem mluví a jen naiva si může myslet, že je normální každý týden několikrát doma otvírat lahvinku s pocitem těšení se na "ten stav". U žen to platí dvojnásob a pokud je ještě navíc v blízké rodině někdo alkoholik, tak je vše správně nastartováno k závislosti (sklony k závislosti se dědí). Držte se, zvládnout se to dá.
Limai
29.12.2009 16:35:14
já jsem nepsala že žádné nejsou,ale že se rozhodně nedají brát jako nejvíce ohrožená skupina populace.Pijí ženy na mateřské,pijí ženy které se rozvádí,pijí muži kteří se rozvádí,pijí lidé kteří mají dluhy,pijí snad všichni bezdomovci,pijí lidé po rozchodu.....když si vyberu vzorek dětí tak že ho přizpůsobím svým potřebám tak abych z toho mohla udělat všeobecný vzorek,věř mi že dojdu k závěru že nejvíce ohroženi alkoholismem jsou tříleté děti.Takže statistice která dospěla k závěru že nejvíce jsou ohrožené ženy na mateřské,bych vůbec žádnou váhu nepřikládala.
29.12.2009 16:20:55
Já popíjela celý život,určitě už od svých 15ti let,pořád jsem tím proplouvala,občas okna,občas ostuda,ale nikdy tak strašná,aby mě to zastavilo~:(Teprve s blížící čtyřicítkou,to začalo houstnout,bývalo mi tak blbě,že jsem začínala s pitím i ráno,vzniklo spousta trapasů,které pochopí zas jen alkoholik,ačkoliv moje okolí ještě zas tak moc nevědělo.Bránila jsem se zuby nehty léčebně,sama sebe jsem utvrzovala že to zvládnu,zkoušela jsem nepít týden,měsíc,pít jen víno,jen večer...atd s nulovým výsledkem a dalšími recidivami. jednou jsem-v opojení-napsala na pražský AA klub,protože jsem se styděla jít na první setkání ve svém městě-kdo mě uvidí,koho tam potkám..~a~ A ejhle,oni můj dopis poslali na naše Áčka a jeden jejich člen mě vyhledal. Od té doby se můj život totálně změnil,léčebnu jsem nepotřebovala a doufám že už nebudu.Už to bude 5 let co nepiju a zažívám okamžiky vrcholného štěstí.Samozřejmě,ty začátky nebyly růžové,člověk musí vše zvládat v tvrdé realitě,ale stálo to za to.Držím ti Lucyno palce i pěsti a kdybys potřebovala nějakou pomoc tak napiš.
Tvoje horší já
29.12.2009 16:16:37
A bagatelizuje se to. Málokdy se k tomu někdo postaví čelem, jako autorka článku. Sama nepiju, protože mi alkohol šíleně nechutná, ale vidím to všude kolem. Pít je normální. Naopak, když nepijete, tak jste za podivína.
aachje skunk a tři holky
29.12.2009 16:10:48

kdo pije denně je alkoholik,jen si to nechce přiznat.
řeči,že jedna sklenička nevadí,je alibismus.
Kristina 2 děti
  • 
29.12.2009 15:55:23
Tak třeba já, dvě až tři skleničky si dávám každý večer až děti usnou a je klid. Nalitá nejsem nikdy kvůli tomu, abych je v noci slyšela kdyby mě potřebovali. Samozřejmě jsem alkohol nepila, když jsem byla těhotná nebo kojila. Autorka nepíše o tom, že je nalitá jak bomba, ale o té chuti se každý večer aspoň trošku napít na uvolnění. Já se večer aspoň jednou denně v klidu najím, dám si pohárek a jdu spát.
Vaal
29.12.2009 15:25:59
Jako svobodná osoba jsem si ráda občas večer alkohol dala. Sedla si k vínečku či svařáku a 2-4 deci večer vyžahla.
Od svatby jsem prakticky střídavě těhotná, nebo kojím, nechápu kdy bych jako měla popíjet? Občas si někde s kamarádkama dám, ale tak jednou až dvakrát do týdne. Když jsem těhotná tak nepiji vůbec. Při kojení až tak od třetího měsíce věku dítěte a to vydržím u pár deci třeba celý večer. Vzhledem ke kojení to s alkoholem ani přehánět nemůžu.
Ať mě maminky alkoholičky vysvětlí, kdy jakože popíjí? Po příchodu z porodnice? Děcku vrazí sunar, kvůli tomu aby nemusely kojit a mohly nasávat?Během těhotenství? Během snahy počít dalšího potomka? Jak zvládají noční vstávání k dítěti, když jsou pod parou? Nebojí se třeba ležet s dítětem v posteli, že ho zalehnou? V případě záchvatu laryngitidy,nebo jiného zdravotního problému, že nebudou moct svého potomka dopravit k lékaři? Mateřská přece není tak dlouhá, aby pro to bylo nějak extra prostoru a času, ne? Alespoň ne pro matku, která se snaží být pro své dítě matkou alespoň trochu dobrou. Zvláště pokud máte děti v intervalu kratším jak tři roky. Nechápu, fakt ne. Pokud se tu nějaká taková mezi vámi nachází, tak mi to prosím vysvětlete.
Chápu, že k tomu žena může sklouznout po ukončení rodičovské dovolené a po nástupu do práce, jinak ale opravdu ne.
Ecim
29.12.2009 14:43:17
Lucyno, také Ti držím palce a obdivuji Tvoji odvahu, že jsi sem napsala tento článek. ~x~ A jsem ráda, že tu máš v diskusi tolik hezkých příspěvků. :-)
[<<Předchozích 220] Příspěvky 221230 z 241 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.