Jiřka + 2 kluci |
29.12.2009 14:16:30
Taky přeji hodně štěstí, aby jsi svůj boj vyhrála. Ano, bude to těžké, ale opravdu máš velkou část cesty za sebou, protože ten svůj problém přiznáváš. Mám ve velmi blízké rodině vyléčeného alkoholika, respektive abstinujícího alkoholika. Každý alkoholik už vždy bude mít k alkoholismu sklon, pokud nebude trvale abstinovat. Zestárla jsem díky tomu, že jsem musela ty potíže pomáhat řešit nejméně o 10 let - nechtěj, aby podobnou zkušenost měly Tvé děti. Právě Tvé děti Ti budou tou největší oporou a stálou motivací, potřebují mamku, která nebude ničím omámená a bude naplno schopna pomáhat jim na jejich cestě životem. Kdo jiný než rodiče by také dětem měl jít příkladem? Alkoholismus se snadno přenáší do další generace, když dítě uvidí, že je to normální, že každý den popíjí....a nemysli si - i když budeš mít pocit, že to děti ani nepoznají, že do třeba děláš potají, tak poznají, děti jsou velice vnímavé. A navíc to i dost leze do peněz...Opravdu řeš svůj problém co nejdříve, nejlépe ihned, dokud jsi schopna to takto v hlavě mít srovnané. Přiznej ho svému muži, svěř se někomu. Ale počítej s tím, že tě mnoho lidí odsoudí - to je, řekla bych, při léčbě alkoholismu to nejkrutější.
Sama jsem už 7 let abstinent (jednak ta krutá zkušenost v rodině, kdy došlo díky alkoholu i k několika pokusům o sebevraždu a také mi žádný alkohol prostě nechutná), nekuřák a ani kafe nepiju. Ale zase mám ráda jídlo. Hodně štěstí! |
29.12.2009 13:20:36
Limai, to, že žádnou neznáš Ty, neznamená, že neexistují .... trochu jsem googlovala a tohle je hned první článek: ALKOHOL
(Ne)přítel osamělých žen Někdy to na nich celá léta vůbec nepoznáte. Bývají vzdělané, krásné i úspěšné. Zdánlivě jim nic nechybí. Pak ale přijde šok. Rodina zjistí, že jsou závislé, a přinutí je vyhledat pomoc. Diagnóza? Alkoholička. Zatímco ještě před patnácti lety byla závislost na alkoholu doménou mužů, dnes už je ženy podle statistik dohánějí. Jejich věk se navíc pořád snižuje. Rozhodně se přitom nejedná o žádné zkrachovalé existence. Nejohroženější jsou osamělé matky na mateřské a manželky vytížených podnikatelů. |
29.12.2009 13:05:41
Já sama bych si decku,panáka nikdy nedala,ale to jen proto že mi to nechutná,na druhou stranu vykouřím téměř krabku cigaret,což je taky pěkná závislost,ale nemám potřebu s tím bojovat,přestávat nebo tak.zatím.ale musím odporovat příspěvku nademnou pač já znám spoustu žen na md,rd nebo v domácnosti co si dají sklenku,dva,tři,rády,často,vyhledávají k pití příležitost....určite to není dobré,ale když já sama mám ted depku pač to u nás o vánocích bouchlo tak možná chutnat mi alkohol tak jako berličku po něm sáhnu hned.ted mám zrovna neveselé období a umím pochopit ty maminky co pitím reší problémy,nepochopení,osamělost,stereotyp....a vše co nás na md múže potkat.samozřejme tím nemyslím ženy co sem tam až deti usnou si s manželem v klidu dají decku.i když pro někoho je možná težké rozlišit tu hranici.
Každopádne zakladatelko držím palce at závislost přemužeš ty a ne ona tebe. |
29.12.2009 13:05:21
autorko, ať se z toho dostaneš a moc to nebolí. Mně naštěstí alkohol nechutná, ale na latté jsem si vybudovala už slušnou závislost. Vím o 2 ženách, které pijí - pily už před mateřskou, takové to sváteční popíjení, ale na rodičovské se to zhoršilo. Nemusely se už tolik hlídat, takže si dělaly svátek každý den. :-( Pan primář má pravdu, že ženy na mateřské jsou velmi ohroženou skupinou co se týče závislostí na alkoholu.
|
Limai |
29.12.2009 12:32:01
Já znám hodně žen které jsou na mateřské,ale ani jednu z nich která by pila.Sama mám k alkoholu velmi chladný vztah,když si dám dvě skleničky vína na silvestra,no tak to už jsem se jo rozšoupla.Ano,určitě se najdou ženy které na mateřské pijí,to rozhodně,ale nemyslím si že statisticky by vyšly jako nejvíce zastoupená skupina která je nejohroženější.A v životě jsem viděla několik opilých žen a mohu upřímně říci,že snad nic není tak ubohého a trapného jako chování nalitých ženských,fakt hnus.Jinak zakladatelko,držím pěst,aby jsi svůj vztah k alkoholu zvládla ukočírovat.
|
Srdííčko |
29.12.2009 11:58:04
ať brzy opravdu zavoláš to číslo a vyhraješ nad svojí závislostí.
Jsi moc statečná, že jdeš s kůží na trh a napsalas článek na tento server. Jestli to pomůže alespoň jedné další mamině, je to velká věc. Sama nepopíjím, svátečně si vychutnám skleničku vína, ale jedna moje blízká příbuzná takto popíjí mnoho let. Ta s tím ale nic dělat nebude. |
Amálka, 2+2 |
29.12.2009 11:48:24
Možná by se našlo hooooodně moc důvodů proč to začne. Můj problém to Bohudík není, ale z blízkého okolí vím, co to dokáže udělat se vztahem, s rodinou... jeto potom hodně bolavé. A to pro všechny zůčastněné.
Takže držím moc palec a přeju odvahu, sílu a pevné nervy. |
lleennttiillkkaa a Vítek 5m |
• |
29.12.2009 10:51:23
Přeji hodně štěstí. Půl léčby máte za sebou, už jenom tí, že jste si přiznala problém a jste ochotná ho řešit.
|
bobtail |
29.12.2009 10:30:06
Takový zajímavý článek a žádná diskuze. Hodně štěstí. Osloví to pravděpodobně mnoho žen i mužů, neboť to nesouvisí jen s MD ale i životním stylem a společností. A odhalit se podobným způsobem pro tebe musí být velmi těžké.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.