| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské pijí II

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 241 [Dalších 211 >>]
Lenka. syn Daniel
  • 
2.1.2010 23:13:43
Ahoj,taky jsem těžký abstinent. A díky čemu? Díky tomu, že jsem se v mých 21 letech tak strašně opila a bylo mi tak šíleně zle, že jsem se od té doby (3.5 roku) alkoholu ani nedotkla. Jen ten pohled na něj (třeba v obchodě, protože manžel je taky abstinent) mi svírá žaludek. A pít na MD? Příjde mi to jako hazard....mám denně tolik práce a radostí se svým synkem, že večer, když spinká, já relaxuju u PC, knížky, s manželem. Ale bez alkoholu.

A Tobě, milá autorko článku, přeju,abys svou závislot zvládla a dokázala toho démona jménem alkohol poslat do horoucích pekel a žít krásný a střízlivý život bez alkoholu. Držím pěsti!!
Líza
2.1.2010 14:44:33
Vaal, reaguji jen na napsané, čílíš se zbytečně. Kdybych byla jako ty, mohla bych tu fakt napsat článek plný otazníků, vykřičníků a nechápajících smajlíků o tom, jak někdo bere čas na hospodu dvakrát týdně (skutečně reaguju na napsané) od tří měsíců za plného kojení, to je celý. Nabízím ti paralelu s tvým nesmyslným povýšeným příspěvkem, který jsi frkla hned na začátek tohoto vlákna.
Jiřka + 2 kluci
2.1.2010 14:14:51
Vaal se čtením máš problémy ty. :-)))
Toto je úryvek Tvého příspěvku, kde píšeš, že chodít pít 1-2x do týdne: "Od svatby jsem prakticky střídavě těhotná, nebo kojím, nechápu kdy bych jako měla popíjet? Občas si někde s kamarádkama dám, ale tak jednou až dvakrát do týdne. Když jsem těhotná tak nepiji vůbec. Při kojení až tak od třetího měsíce věku dítěte a to vydržím u pár deci třeba celý večer...."
Tak nějak mám z Tvých příspěvků pocit, že jsi poněkud závistivá, že někdo si může dát více než Ty. Protože z Tvých příspěvků prostě cítím, že máš k alkoholu více než kladný vztah. Vůbec nechápu, kde někdo bere čas na jakýkoliv alkohol. :-) Ale já holt netrávím večery tlacháním na netu nebo koukáním na telku. :-) Tak se zkus Vaal uklidnit, i když je pravda, že se u Tvých příspěvků královsky bavím. A myslím, že Líza taky. :-)
Vaal
2.1.2010 11:57:39
Lízo, sedíš si na vedení, nebo to děláš schválně? Já nikde nepsala, že chodím DVAKRÁT TÝDNĚ. Chodím tak max.JEDNOU za DVA týdny s kamarádkama na víno.Občas se na víno nedostanu ani jednou za měsíc. Někdy si dám po decce až dvou tak třikrát do týdne, jindy se alkoholu nedotknu celé týdny.Psala jsem o svých zkušenostech s alkoholem na mateřské a že nechápu jak může matka, která kojí, a stará se o kojence, vytáhnout každý večer sedmičku vína, aniž by tím ohrozila své dítě. Běž prudit jinam a NELŽI.Dál už na tvé příspěvky reagovat nebudu, jenom PROVOKUJEŠ.
Líza
2.1.2010 10:13:39
Ne, myslím to tak, že leckdo by s podivem koukal na to, že jako kojící ve třech měsících chodíš dvakrát týdně do hospody. Takže bys měla asi raději přisednout prsty, když se rozohňuješ nad tím, jak správná matka, která se věnuje dětem, nemůže mít na MD kdy pít, potažmo položit základy pozdější závislosti na alkoholu.
Vaal
2.1.2010 10:10:32
Jo, teď už to chápu(po důkladném přemýšlení), jak si to myslela..Tím "nedostatkem času" nemyslím jako, že bych nevěděla na mateřské kam honem skočit, to fakt ne..teda zatím:-), ale spíše to, že mateřká je 2X3roky při dvou dětech. Tak počítej se mnou. Když první tři měsíce po porodu abstinuju, potom si zajdu občas na skleničku vína(chodím teda tak jednou za dva týdny, to si popletla), potom si občas dám i doma...ale fakt ne víc jak pět deci vína týdně(rozděleno po malých dávkách), párkrát(tak 2xza dva roky) jsem vyžahla za večer i čtyři, ale třeba během čtyřech hodin...a to potom další týden třeba na alkohol ani nešáhnu.

Potom jsem po dvou letech zase těhotná, nějakou dobu se snažím o dítě, takže to je skoro rok téměř úplné abstinence.A potom je celý kolotoč odznovu, další dítě, kojení...tak mi vychází, že bych z těch šesti let mohla nasávat ve velkém tak možná poslední rok po ukončení kojení-pokud bych teda nekojila až do tří let věku. Takže uznej, že sklouznout k alkoholu jaksi na mateřské není kdy. Mám to tak ale já, některé ženy nekojí, jsou doma na mateřské 4 roky s jedním dítětem, tak to potom už asi pochopit jde.
Vaal
2.1.2010 9:47:18
Lízo, vůbec nechápu na co narážíš...Pokud si někdo dá dvakrát týdně skleničku vína, tak je z něj alkoholik?~e~




Líza
2.1.2010 4:56:14
Vaal, no jakožto někdo, kdo sice stále kojí nebo je těhotný, ale od třetího měsíce věku dítěte si dvakrát týdně s kamarádkama zajde na skleničku, by ses neměla divit, že má někdo na mateřské čas pít ;)
Iva
  • 
1.1.2010 22:15:46
Jojo, já vím že máš pravdu, jenže já nevím jak tu příčinu řešit... 3 měsíce po porodu mi odešla funkčnost prstů na levé ruce, sice se do roka jakž takž vrátila, ale ani teď, po 2 letech, to není dobré, a už asi nikdy nebude. Na žádný hudební nástroj už se nezahraju, a tak ráda jsem hrála... Našla jsem rehabilitační dr. které věřím a ta mi řekla jasně - stres, zbav se ho.
Fajn, ale jak?

Teď nepiju protože jsem znovu těhotná, nemám s tím problém. I když bych těhotná nebyla, určitě vysadit na měsíc-vlastně jakoukoli dobu můžu. Akorát s tím oba dva (já i syn) o trochu víc trpíme. Možná trvám víc na výchovných zásadách, o to víc je u nás dusno....

Nevím jak z toho ven.
Snad až bude větší..
Vaal
1.1.2010 20:20:19
Katko, co to meleš? To se nemůžu zeptat? Pokud vím, tak tu nikoho neodsuzuju, jen nechápu jak se dá zvládnout popíjení alkoholu, když téměř celou rodičovskou dovolenou kojím, nebo jsem těhotná, toť vše. Proto mi ohroženější skupiny mi přijdou matky starších dětí, které už pracují a nejsou fyziologicky omezeny.
Jestli považuješ za produktivní diskuzi, deset smajlíků s kytičkou, zdvižený palec a pět srdíček se vzkazem "držím pěstičky", tak to tu za mě už obstarají jiné, třeba zrovna ty.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 241 [Dalších 211 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.