| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské pijí II

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 241 [Dalších 191 >>]
31.12.2009 14:49:57
no někdo tady psal,že dokud je pití pod kontrolou, tak je to ok, a jakmile se přestává zvládat, tak se má jít od toho...
To ale psal určitě někdo, kdo s pitím nemá žádné zkušenosti.
Každý alkoholik si myslí, nebo líp sám sebe přesvědčuje donekonečna, že to má pod kontrolou... člověk, který pije, si do chvíle, kdy spadne na úplné dno, nepřipustí, že má problém.

Nejlepší cesta, jak se alkoholikem nestát, je NEPÍT. Pít občasně skleničku. Jednou za uherák se opít, budiž.
Jakmile ale někdo pije denně, byť jen malé dávky, je to už špatně. A nemusí se přitom opíjet!
Eva
  • 
31.12.2009 13:46:16
Já vlastně ani nevím. Ve dvě dojde kolegyně z práce na kus řeči. Padly jsme si do oka. Vidím v ní sebe samu za 13 let, o tolik je starší a má podobné životní zkušenosti jako já. Jen bez té smrti v přímém přenosu. A tak spklneme, co se událo nového od 17-ého, kdy jsme se viděly naposledy a bouchneme šampus a uvidíme, co nám večer přinese. Nemám žádný plán, už po sedmé budu na Silvouše doma sama a neva mi to. Jen s tím rozdílem, že doma bude i syn, kterému nevyšly velké plány a nějak se mi ho nechce nechávat samotného, a to i přesto, že mu je dvacet. Vím, jaké to je, když je člověk sám a co všechno se mu honí hlavou a pokud to jen trochu jde, chci svoje děti těchto stavů uchránit. Holky mám u tatínků ... máme to letos ale hezky rozdělené :-))
Život mne naučil nečinit velké plány na moc dopředu, spíš se naučit improvizovat, i když jsou věci, které musí mít jasný řád ... složenky a nájem nepočká, že?
Beru vše tak, jak je to na mne nachystané ... jinak bych se fakt zbláznila.
PŘEJI HEZKÝ KONEC ROKU A ZÍTRA, AŤ SE NÁM VŠEM DAŘÍ, VŽDYŤ ... JAK NA NOVÝ ROK, TAK PO CELÝ ROK.
31.12.2009 12:58:31
Díky, tak nějak to vše také cítím a vlastně mi ani nic jiného nezbývá, než věřit sama, protože na nikoho jiného se v životě spolehnout nemůžu. A dneska máme Silvestra, tak co - rozjedeš to ve velkém stylu? :-)
Kristina 2 děti
  • 
31.12.2009 12:11:02
Naprosto s tebou souhlasím. Taky jsem tu byla označena za alkoholičku, že si dám večer 2 pohárky.
31.12.2009 10:18:58
obdivuji tě jak se to snažiš zvladnout držim palce k sile a pevnemu odhodláni to vydržet.
ja jsem se s prominutim ožrala jako prase jednou v životě a to v 18letech dřiv jako pubertak jsem si dala na discotece obcas beton nebo vodku s džusem ale nebyla jsem typicky pubertak me to nelakalo se opijet a pak nevedet vo co gou.

v tech 18 jsem se ožrala protože na moje narozeniny mel přijet muj přitel a když dlouho nejel jsem se začala shanet po něm až jsem se dozvěděla krutou pravdu že ho srazil vlak..takže moje narozeniny versus tragicka zprava jsem se zhroutila a proste jsem se spraskala poprve v životě jako pes....

druhej den mě bylo tak blbě že jsem si myslela že jsem asi někde mimo a jestli vubec žiju jak jsem se dostala domu atd......

tento zažitek po chlastani a jeho nasledku druhy den mě dal takovou lekci že jsem se od te doby alkoholu nikdy nedotkla...ani na silvestra žadne připitky nic.....v 19ti jsem si udělala řidičak a tutově by mě nenapadlo se nekdy napit nikdy nevim kdy se čtyřmi dětmi bych musela nekam zajet a proto alkohol je těžke tamu...

navic jsem si prožila pod jednou střechou rok života s lidmi zavyslimi na alkoholu dnes to maji ti dva pod kontrolou (tchan a tchyne)podotykam začali pit protože že jim zabili syna meho švagra a piti jim pomohlo se stoho vzpamatovat...ale alkohol neni dlouhodobe řešeni....neodsuzuju je v žadnem připadě každy si našel cestu uniku s teto reality hold jinak,jsem ale nesmirne rada že stim pitim začali neco dělat....daj si denne sice doted pivko ale nejsou totoalně namol jako dřiv už v deset dopoledne a neryji do nikoho aby si vylili vztek
HOLD a toto mě utvrdilo proste nadosmrti nenavidim alkohol....a pit ho na md? mam dost prace kolem domacnosti deti...a na depku když ma tak použivam papir a tužku tam se sama sobě vyliju srdičko nadam vsem okolo na papiře a pak ho skartuju ulevi se mi....
JEŠTĚ JEDNOU DRŽIM TI PALCE ABYS SE SVE ZAVYSLOSTI ZBAVILA NEJEN KVULI SOBĚ ALE I SVÍM NEJBLIŽŠÍM.....nemam právo tě soudit naopak tě rada podpořim .....
Eva
  • 
31.12.2009 8:49:40
Nesmíte si zoufat ... musíte věřit ... komu, když ne sobě???
Nepodlehnete, pokud to v hloubi sebe cítíte, tak ne.
Pokud jde o mne, já si věřím a mám se ráda, i když občas ujedu a udělám věci, které se s tou slušnou a uzavřenou Evou vůůůbec neshodují. Jen lidé mi blízcí vědí, že je tu i jiná Eva, ta, která to umí na večírcích rozparádit, která se umí smát ... lidi bavit. Ale je to o tom, že k tomu, aby se druhá Eva bavila, potřebuje víno, tanec, zpěv a sex. To jediné dává zapomenout na stres, ve kterém žiji už několik let.
A čím jsem starší, tím se prodlužují intervaly draní se napovrch té druhé Evy. A alkoholem a tančením a zpíváním mi to až tak neva. V dnešní době mne spíš trápí absence citů a s tím spojené ANS. Kdysi jsem to musela mít denně ... letos ... hahaha 14x. A tak je to i s tím mým pitím. Kdysi pátek co pátek a teď ... jen když chci. Proto i ty měsíční prodlevy. A proto vím, že jednou nebudu pít vůbec. Prostě nebude žádný důvod nacházet ve víně pravdu, protože už budu všechno znát a vědět, co mi život přinesl.
Moje babička říkala, že každej si musí to svoje vypít. Někomu stačí jednou, jinej neví, kdy přestat, ale jednou skončí všichni. Měla pravdu. Můj otec měl kdysi ke sklence velice blízko a dnes ... Nedělá mu to dobře a tak nepije. A ani pivo po obědě.
Ovšem ... šedesátku oslavil ve velkém stylu a však mu taky bylo dva dny zle. A tak nějak dopadnu i já.
31.12.2009 0:36:41
Evi, já myslím, že žádný život není zpackaný. Každý ho máme jiný a málokdo lehký. Zažila jsem si (teď z kůží na trh)-pokusila se o sebevraždu a přesto svůj život považuji za nejkrásnější, který můžu mít. Mám jen tento a mám ho ráda. Mám dvě krásný děti a i kdybych měla jen tohle, tak je to to nejvíc. Držím palce, aby jsi i Ty svůj život mohla vidět barevně a krásně.
31.12.2009 0:19:47
Luci, nad tím jsem také přemýšlela, že Ty máš potřebu svojí dávku alkoholu zvyšovat, kdežto já si jedu v průměru tu svojí dvojku a nebo míň denně už dlouho. Říkám v průměru, protože někdy si dám dvě sklenky a pak si třeba dva měsíce nedám žádnou, protože nemám chuť. Držím Ti palce, ať se dostaneš na tu cestu, kterou chceš. Každý člověk v životě s něčím bojuje a Ty holt budeš bojovat s tímhle. Všechno bude tak, jak má být.
31.12.2009 0:17:48
Luci, nad tím jsem také přemýšlela, že Ty máš potřebu svojí dávku alkoholu zvyšovat, kdežto já si jedu v průměru tu svojí dvojku a nebo míň denně už dlouho. Říkám v průměru, protože někdy si dám dvě sklenky a pak si třeba dva měsíce nedám žádnou, protože nemám chuť. Držím Ti palce, ať se dostaneš na tu cestu, kterou chceš. Každý člověk v životě s něčím bojuje a Ty holt budeš bojovat s tímhle. Všechno bude tak, jak má být.
31.12.2009 0:03:41
Jiřko, jsi to Ty (tedy v tom případě jste to Vy?), kdo mi tak hezky radil při kojení? Plete mě ikonka. Já nevím, je to jen takové to, proč by ne? Protože pijí ostatní, protože to patří k pohodě. Připomíná mi to, jako když mi někdo řekne, že kouří, jenom když je pohodička. Tak prostě mi to patří k té pohodě. Nezapíjím žal, nebo problémy. Prostě jen tak. Dneska jsem nad tím přemýšlela a myslím, že určitě to beru úplně jinak, než Ti, co věří, že i dvojka vína ničí zdraví. Nevím, jestli to podceňuji, zkrátka to mám v hlavě hozené tak, že bych se chtěla zbavit jiných věcí v životě, než dvojky vína denně. Např. pojídání uzenin, přejídání. Já za svůj problém považuji daleko více spíš nezdravou stravu, kterou nedokážu zkrotit ani za nic, než dvojku červeného. Jakoby není důvod, proč s tím skončit. Jen vím, že by to šlo velice lehce, narozdíl od mých špatných stravovacích návyků. Tak nějak to přirovnávám asi ke kouření jen tak u pohody. Já sama nekouřím, tak nevím, ale asi tak.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 241 [Dalších 191 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.