| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské pijí II

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 241 [Dalších 181 >>]
30.12.2009 23:45:36
Evo, máš moji podporu! Ani netušíš, jak Tě chápu! Jsem sama, mám dvě děti s dvěma různými partnery - ani jeden o dítě nestojí, nestarají se, finančně nepomáhají a já musím fungovat 24 hodin denně 7 dní v týdnu na 100%. Kdo neprožil, nepochopí to neskutečné vypětí, protože se snažím děti o nic neošidit. A na tu chvilku, kdy děti usnou a já si můžu v klidu vypít skleničku dobrého vína, se často těším celý den!!! Fakt je ale, že piji jen kvalitní věci a nikdy se neopiji, stačí mi to slastné uvolnění, které někdy nastane po 2, jindy po 4 deci. Anebo si týden, dva, měsíc, dva nedám vůbec nic ... ale celou dobu mám někde v hlavě tu myšlenku, jak si sama (nebo s někým) otevřu lahvičku a pochutnám si... Jsem nezodpovědná??? Právě proto, že jsem neskutečně zodpovědná, mám náročné (psychicky) povolání, 2 děti, hodně řídím a mám hodně zájmů, věřím a doufám, že alkohol nikdy nemůže zvítězit. Ale kdoví....
pernicka,12/05,5/08
30.12.2009 23:23:10
jo jo, ty moje dvě rárohy mě taky dělají veselí do noci, když to na ně příjde, dneska sem jim musela loupat pistácie, ~w~ jinak by pry nešly spát. Tak měli zpestřenou večeři. No snad se to brzy otočí a bude líp. Snad se manža zítra vrátí brzy a to šampíčko dorazíme ~v~ dám ho uležet do lednice. Hezký nový rok !~b~
aachje skunk a tři holky
30.12.2009 23:12:10
není to vůbec jednoduché..těch ženských je mi líto..je to běh na dlouhou trat.některé si to ale přiznaly a začaly něco dělat,nebo včas přestaly,dokut to ještě šlo...ty co si lžou do kapsy a bagatelizují to,ty to poznání teprve čeká.bohužel pozdě.právě ty,bijíc se v prsa ...,,nejsem alkoholik,,...jím většinou jsou.~g~
Ananta
30.12.2009 23:06:38
Sloučila jsem si Pernicku i Ivu v jednu osobu, jsem už asi unavená, vlastně je to podobný případ...
Ananta
30.12.2009 23:04:18
...no jo, takto si to člověk nejlíp ověří... ale je mi to líto, že to má někdo takto těžké, jinak ono když se léčí závislost, tak se léčí příčiny a ten stres co prožívá pisatelka je jasně formulovaná příčina, jenže alkoholem se to stejně dlouhodobě řešit nedá...
aachje skunk a tři holky
30.12.2009 22:59:07
přesně tak anato.to je zkouška,co ukáže..
Ananta
30.12.2009 22:55:16
"Když se ale z berličky stane břemeno, rychle pryč s ním..."

jenže takto to nefunguje, když se z toho stane břemeno, tak je to pěkně dlouhá a náročná cesta jak z toho ven...

Já už jsem se do toho nechtěla tady míchat, ale asi je to už profesní deformace. To co popisuješ je dost rizikové, kdybys chtěla vyzkoušet, jak na tom jsi, tak to pití na měsíc vysaď a pozoruj co to s tebou dělá, pokud budeš mít chutě, tak v tom lítáš... .

Omlouvám se za nevyžádanou reflexi.

Ecim
30.12.2009 22:13:54
To se Ti, Jiřko, vůbec nedivím, že jsi po takových hrozných zkušenostech abstinent. Mám pocit, že to je to nejlepší, co člověk v takové situaci může udělat. My máme v rodině dva abstinenty - jeden z přesvědčení (prostě je mu/jí to protivné) a jeden z vážných zdravotních důvodů (konzumace alkoholu by ho/ji mohla ohrozit na životě). Mám díky tomu možnost sledovat zajímavé reakce okolí a často se mi ty reakce nelíbí. Ty blbé poznámky... Paradoxně víc problémů měla ta příbuzná / ten příbuzný, co pít nemůže. Už několikrát se jí / mu stalo, že jí / mu někdo něco nalil do pití.
Já beru abstinenci jako osobní rozhodnutí každého člověka, když někdo nechce pít, ať tedy nepije. Když jdu s někým do hospody, tak je mi srdečně jedno, jestli si tam objedná pivo, víno, limonádu nebo třeba mlíko, hlavní je, když se tam spolu budeme dobře bavit. Nanejvýš se ze zvědavosti zeptám, proč ten člověk nepije. Když někdo nepije a nevnucuje mi to, tak nechápu, proč by mě jeho nepití mělo obtěžovat. Obtěžuje mě, pokud se někdo ožere a pak je třeba agresivní (slovně i jinak).
Eva
  • 
30.12.2009 22:08:50
v POHODĚ ... vážně. Jak jsem psala, jde mi o to, neházet lidi popíjející pro chuť do pytle s těmi, co pijí, aby nic neviděli a neslyšeli. Každý máme něco, co nás v životě ovlivnilo a mne smrt v přímém přenosu a pak následky ... lhal a lhal a lhal a proto už nesnesu, abych byla za blba a tu, o které se mluví jako o té, co POŘÁD dělá chyby. Pití pro uvolnění, když mne děti nevidí není chyba.
Nějak se prostě musím ventilovat, vybrečet se, vynaříkat a nemít u toho svědky a neukazovat nikomu svoje bolavý místo, aby mi do něj zase někdo nenalil hned další kyselinu.
Někdy zpívám, většinou ... jindy brečím, už míň a míň a k tomu všemu mi pomůže víno. Uvolní mysl a já můžu být jen před sebou tou chybující a slabou ženou. Ale příchodem dětí domů se všechno mění. Jsem ta, co všechno zvládá a musí. Děti musí vidět, že se dá všechno řešit a nepít, nebrečet ... ale nechci, aby mě viděly zdeptanou, uřvanou a lamentující nad zpackaným životem. Ale ví, že k nákupu občas přihodím i láhev vína, ale nekupuju ho stylem ... to nejlevnější, ale ... jé, tohle by mohlo být dobré. A když mi nechutná? Leží v lednici i několik týdnů ...
A taky bych nerada, aby maminy měly depky z toho, že nezvládají a sklenka jim pomáhá být víc v klidu. A co...? Jiné zobou prášky na hlavu, vaří si čajíky, kapou kozlíka ... a to se bere tak nějak samozřejmě.
Vyzkoušela jsem mnohé ... víno považuju za nej pro sebe.
Každý si musí najít svůj relax.
A jen tak ... mimochodem. Měla jsem dnes rande. NO, VCELKU TO NA MNE PŮSOBILO DOBŘE ... uvidím, co se z toho vyklube.
Možná bude důvod to oslavit a nebo zapít žal a nebo taky nic. Kdoví. Táhne mi na 40 ... taky chci ještě něco hezkého zažít. A když ne? Neva ... určitě se kvůli tomu nezliju do němoty, ale najdu ve víně trochu pravdy o tom, jací vlastně chlapi jsou ... a co chtějí oni.

maja
  • 
30.12.2009 21:55:59
A víš co je Valkýro na tom to nejsmutněšjí? Že takovýho chlapa má 90% všech ženskejch doma.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 241 [Dalších 181 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.