| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské pijí II

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 241 [Dalších 171 >>]
Jiřka + 2 kluci
30.12.2009 21:54:52
Evo, OK, omlouvám se. Tento Tvůj příspěvěk mi to více objasnil. Jsi silná žena a přeji Ti v životě jen vše dobré. Vidím, že máš jasno a víš, co můžeš od života čekat. Život Tě naučil, vyškolil. Klobouk dolů. Drž se. Vím, co je to být v životě na dně, vím, co je to, když je život krutý (táta mi umřel přímo před očima, v rodině byly pokusy o sebevraždy, sama jsem se starala o sourozence, jednoho z nich postiženého, dostala jsem se i na totální psychické dno a ano, ani mne psychiatr nepomohl, musela jsem se z toho vzpamatovat sama...atd. Bylo by to na dlouho a nechci to zde rozebírat). To jen abys věděla, že si dovedu představit, jaké to je, když se člověk hrabe v životním bahně.
A já paní dokonalá nejsem...mám některé nepříjemné zlozvyky, za které se stydím. Ale nemohou ublížit ostatním. Jsem abstinent (po krutých životních zkušenostech a životem s alkoholikem v jedné domácnosti), nekuřák, nepiju ani kafe. Ale zase trpím hyperakčností, pořád musím něco dělat, nedokážu odpočívat. To je něco, co se může na mne podepsat.
Hodně štěstí Evi. A ještě jednou přijmi mou omluvu. Unáhlila jsem se ve svém soudu. Ale momentálně jsem poněkud zdrogovaná práškama na bolest (mám nalomený bederní obratel a je to fakt dost výživná bolest). :-)
MAJA
  • 
30.12.2009 21:53:13
To já si docela dobře umím představit, že když někdo vypije občas nějaké víno ( pivo) , nebo i lahev vína , tak to udělá jen tak a nemusí to být vůbec alkoholik, ani mít našlápnuto k alkohlizmu a docela dobře to může mít pod kontolou. Vždyť třeba Francouzi a vůbec jižané popíjejí víno často a pokud jdeš do restaurace na oběd tak spousta lidí si dá jedno dvě piva k jídlu. To by pak museli být alkoholici skoro všichni.
Ecim
30.12.2009 21:41:47
Perničko, jsem ráda, že tenhle Tvůj příspěvek je už mnohem veselejší. :-) Chápu Tě, také se to tak u nás někdy sejde, že je toho víc (práce, zařizování, dospávání na střídačku), ale pak se to zas nějak usadí. :-) Pokud se nechceš s nikým vidět, tak se do ničeho nenuť, také se s kamarádkami setkáváme jen tehdy, když na to všichni máme náladu.
Pro zasmání: Dnes večer jsme se s dětmi vrátili od našich, chystali jsme se s manželem, že si otevřeme šampus (mám ho ráda, ale kojím, a tak si ho dávám jen jednou za uherský rok symbolicky :-)) a popovídáme si, ale pak vzal manžel staršího synka na návštěvu ke svým rodičům, že si ho tam chtějí nechat, ale pak volal, že tam přespí také, protože jeho rodiče nestíhají hlídat, a tak jsme tu s mladším synkem sami (celé odpoledne spal a teď je velmi čiperný :-)) a děláme si tu soukromou párty ve dvou. Je to s těmi malými dětmi pořád nějaká improvizace. :-)
Eva
  • 
30.12.2009 21:19:17
Jj a co zakázat všechno? Vy nemáte žádný neduh? Vy jste nikdy nepila, nikdy nekouřila, nikdy neměla okno? Nikdo z Vašich blízkých? Tomu se ale opravdu těžko věří. I když ... s jedním panem dokonalým, jsem deset let žila, co byl přesvědčen, že NIKDY neudělal žádnou chybu a tak má právo jiným řídit život.
Ale jinak máte pravdu ... jsem za, aby se nekouřilo v rest. Nesnáším, když mi smrdí věci. A venku? Každého věc, když tím neotravuje život jiným. A venku nepiju, jsem kredenčák ... ;-)
A problém mám podle Vás. A neomlouvám se.
Nejsem abstinent. Nikdy jsem nebyla. Co jsem ochutnala alkohol, piju. A to je od nějakých 15 let.
Pokaždé mi chutnal - pivo, víno, ferňoušek s tondou.
A pila jsem, když jsem chtěla a ne když jsem musela. V tom vidím velký rozdíl. Nemám potřebu pít, ale chuť a to někdy denně a jindy jednou za tři měsíce. A od třicítky většinou víno, ale to jsem tu už psala.
Je to jako se sexem. Jindy bych mohla denně a jindy to nemám dva tři měsíce. A na tom nic divného není?
Alkoholik je ten, kdo svoje problémy nevidí, neřeší a zapíjí je a ráno se budí s pocitem potřeby se napít. Alkohol schovává a tvrdí, že problém s pitím nemá.
Nedělám ani jedno. Ráno mám potřebu pít vodu s citronem, nasnídat se a dát si kávu.
NIKDY jsem si nemusela ráno dát sklenku na vyrovnání.
Netřepu se. Tak potom pořád nechápu útoky těch, co tu neví, o čem mluví. Bavím se pořád jen a jen o tom, že alkohol konzumuju, nejsem abstinent. Chodím do zaměstnání, kde se vyžaduje pozornost, nikdy jsem nepřišla opilá a nikdy jsem v práci nepila. Jezdím autem, pokud vím, že pojedu, nepiju, i když bych třeba mohla. Sedím ve společnosti, vím, že budu rozvážet a piju nealko. A NEVADÍ MI TO A NEJSEM NERVÓZNÍ. BAVÍM SE POZOROVÁNÍM JINÝCH.
Nemám alkohol jako berli k vyřešení problémů, ale pouze k relaxaci.
Alkoholiky jsem zažila, a taky vím, jak to začalo. A bohužel i skončilo.
A budu se hájit o 106. Nejsem jako moje teta, strýc a další strýc. A ba co víc, pokud vedle sebe mám člověka, co je namol, nepiju, v momentě přestanu.
Prostě budu nadále tvrdit, že mám svoje užívání alkoholu pod kontrolou. A klidně se ozvu za měsíc dva ... rok, pět a bude to samé, protože to tak je už 25 let.
Ani v dobách, kdy se na mě hrnula jedna životní katastrofa za druhou, jsem nebývala namol. Neměla jsem potřebu být opilá, abych neviděla, co se kolem mě děje.
Věděla jsem, co chci a co ne. A vím to dnes a budu vědět dál. Jsem totiž dost tvrdohlavá a co rozhodně nikdy nedopustím, aby si na mě někdo ukazoval prstem. UŽ NIKDY. Nejsem žádná chudinka, zvládla jsem mnohé a nehodlám v tom přestat.
A nějaké moralizování, že něco dělám špatně a že mám problém ... jde mimo mne. Tady reaguju jen proto, že se mi nelíbí názor těch, co tvrdí, že pokud ženská pije i denně a přitom dokáže nepít, když je těhotná, kojící, pracující, že je hned alkoholička.
Maminy tady se doznaly, že pijí. Některé víc, jiné míň. A hned je tu houf supů, co jsou ti dokonalí a NIKDY by to neudělali a NECHÁPOU, jak může máma na mateřské pít.
Lucie šla s kůží na trh. I ona je silná žena, když vidí problém. Okna jsou mrcha a pokud se stupňují, je to už na zamyšlenou. Nicméně i já jsem psala, že musí zjistit, co ji k tomu vede a ne se léčit na chlast.
Já svoje problémy chlastem neřeším. Vlastně snad nikdy. Spíš to bývalo až po ... až jsem danou věc dořešila a potřebovala se vymanit ze stresového sevření, kdy panty bolí tak, že se nedá ani žvýkat.




pernicka,12/05,5/08
30.12.2009 21:18:38
v tom to nebude, kamarádek máme spousty, spíš mám teď období, že se s nikým nechci nějak vidět, spíš všechny odmítám, normálně ale jinak máme přes den program bohatý, chodíme do kroužků, kamarádky jsou stále po ruce, koníčky mám, šiju atd. dokonce i na ŽL, ale prostě ten chlap tady pořád nějak chybí to nenahradí nic. Někdy je sto dobrý, ale teď je zas takový období, všichni jsou spolu jen já mám chlapa pryč a na silvestra se vrací až večer, rodinný život ustoupil někam pryč, a když je manžel doma, tak se pořád musím s něčím dělit, buď dospává, nebo zařizuje co potřebuje nebo je u nás někdo na návštěvě a pořád dokola. Už plánuju dovolenou, dlouho sme nikde nebyli, aby sme si vyčistili ~z~hlavu.~z~~z~~z~
Ecim
30.12.2009 21:02:34
A ono to kolikrát nakonec dopadne tak, že děti dlouho nemůžou usnout a já mám pak místo klidného večera pro sebe kabaret. ~t~
Ecim
30.12.2009 20:50:40
Je to velmi depresivní. Doufejme, že to aspoň někoho od pití odradí.
Ecim
30.12.2009 20:48:48
Dělám to také tak a často se na večery o samotě i těším. :-)
Ráchel, 3 děti
30.12.2009 20:47:57
dík, žes to sem napsala. to je totiž realita.
Ecim
30.12.2009 20:45:53
Perničko, hlavu vzhůru! Chápu, že to není jednoduché (také bývám pravidelně večer sama doma a moje dvě malé děti usínají někdy velmi pozdě), ale znám řadu maminek, které nemají manžela denně doma. Také znám i maminky, které nemají manžela vůbec... ~n~
Co takhle udělat si výlet během dne s dětmi (třeba i s nějakou kamarádkou, která má děti, aby vám všem bylo veseleji) a večer si najít zajímavější činnost než popíjení - pustit si třeba pěkný film, zacvičit si, přečíst hezkou knížku, pozvat kamarádku na popovídání nebo dělat nějakou ruční práci? Hlavní je se nelitovat a vyplnit čas nějak pěkně něčím, co tě baví. :-)
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 241 [Dalších 171 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.