| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské pijí II

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 241 [Dalších 161 >>]
Jiřka + 2 kluci
30.12.2009 20:35:58
Evo, nekritičnost, snaha pokládat pravidelné pití alkoholu tak, jak to máš ty za normu, snaha to omlouvat a ukazovat na ostatní...typický projev alkoholika mlátit kolem sebe a nepřiznat si, že ty potíže s alkoholem má. A ty je máš dost značné. Ale je to Tvůj život. A bohužel tak trochu obrázek naší společnosti....kuřáctví i pití alkoholu na veřejnosti mělo být už dávno zakázáno. O kouření v restauracích ani nemluvě.
pernicka,12/05,5/08
30.12.2009 20:27:32
ale asi za chvíli budu, jestli to tak půjde dál. Jsem také pořád bez chlapa, jezdí kamionem, mám dvě malý holky a co sem přestala kojit tak svoje večerní depky utápím taky v deci, 2,3...ale nikdy ne abych nevěděla co dělám. Buď se utrápím nebo uchlastám. je to děsný, nikdy sem k tomu netíhla, ale je to hrozný, když kolem sebe vidím ŠŤASTNÝ rodinky, kamošky co mají chlapa denně doma a před chvílí mě švagrová napíše jak se měli na výletě a kam zítra jednou a já si říkám, že až holky usnou tak si načnu šampus, před chvílí sem četla článek jak prospívá srdci, takže nazdraví.
Eva
  • 
30.12.2009 20:20:27
Dík, ale proto jsem to nepsala. Jen jsem chtěla, aby nedošlo k tomu, že si každá druhá o sobě začne myslet, že je alkoholička, když se prostě napije víc než abstinent a to třeba denně a nedejbože se to pak v to chlastání fakt zvrtne.
Každej máme závislosti ... net, hry, chlast, cigára, marijánku, fitko, nakupování, práci .. a přitom to umíme držet na uzdě ... Kouřila jsem dvacetpět let a přestala ... a nechybí mi to a už to je rok a půl.
Řekla jsem si .. dost ... a bylo.
A tak si troufnu tvrdit, že když si řeknu dost s chlastem, končím. Třeba bude někdy důvod - peníze, láska, nemoc ... kdoví, ale to teď vážně nebudu řešit, ale dost mě naštvalo, že jsem v kategorii alkoholiček, podle některých tady.
Kača, 1,5 bobíšek
  • 
30.12.2009 20:11:11
Ahoj Evo, stojím při tobě. Taky si občas dám a těď na mateřské víc než třeba když jsem chodila do práce. Rozhodně ale nemám pocit, že bych to měla nějak řešit a že je něco špatně. Není, aspoň pro mě ne a každýmu to může bejt jedno ne. Držím palec do dalšího bitý, každý dělá co může a myslím si, že když člověk cítí z něčeho uspokojení, tak to stojí zato.
Petr Neomi
  • 
30.12.2009 20:06:45
Taky to znám... ale i tak, je potřeba odstraint i příčinu, nejen bojovat s důsledky.
Mmch, okno po litru vína je dost přiměřené.
30.12.2009 18:40:24
Začala jsem v devatenácti - skoro každý druhý den v hospodě, ve studentském klubu, na párty. Ale nikdy sama. O tom to je. Sama popíjím šest let. Tolerance se nezvýšila za poslední rok - zvyšuje se rok od roku. Minimálně se bojím o svá játra. A ano - okna jsem opravdu neznala... Za poslední měsíc mám však třetí ...
Nedivím se vůbec ničemu - to mi věřte. Viděla jsem věci, od dětství, které byly obrovskou školou. Nechci to zde popisovat a rýpat se v tom. Jen tu závislost znám docela podrobně - ze všech stran. Prvně od druhých - to až to úplné dno, a pak tu svou. Plíživou, fascinující, čpící sírou a peklem. Zkrátka - kdo nezná, nepochopí.
30.12.2009 18:35:04
Byť jsem registrovaná na tomto serveru, píšu jako anonym....
Vím, jaké to je, být dítětem matky závislé na alkoholu. Moje matka začala pít přesně takto - doma sama s dětmi, dvě deci vína večer, později lahvinku, poté pivo.
Konec je katastrofický - mnohdy jsme jako děti neměly ani dárky pod stromečkem, protože máma pila. Peníze, které jsme dostávaly od babičky, nám máma také propila. V lepším případě jsme si za ně mohly se sestrou koupit třeba zimní boty. Později jsme je vůbec neměly, matka všechny peníze propila a my chodily v zimě v čínských keckách. Neměly jsme ani zimní bundu.
Máma si začala půjčovat peníze, dluhy rostly a když jsme začaly pracovat, chtěla po nás, abychom jí je splatily. Když jsem odmítla, přišlo první fyzické násilí - kopání do zad za to, jaké jsme nevděčené dcery. Přišly i jiné tresty, sprosté nadávky, vulgarity, urážky, škrcení kvůli sebemenší chybičce, kterou uděláte. Výhrůžky sebevraždou, citové vydírání, hysterický řev a scény.

Matka je závislá dodnes - nyní jí je 57 let. Dodnes si nepřipouští, že má problém. Je to pro ni velmi těžké. Pomalu se z ní stává troska. Nezvládne se už ani zorientovat v metru, najít si spoj MHD, vyhledat a zavolat si opraváře, vyměnit žárovku.

Já si pokaždé s každou skleničkou říkám, zda takto taky někdy nedopadnu. Doufám že ne, kvůli svým dětem.
Ecim
30.12.2009 18:20:11
Ivo, souhlasím, každý člověk si potřebuje někdy nějak ulevit. A maminky na mateřské rozhodně nejsou výjimkou. ~;) Mám také moc milého, ale hyperaktivního chlapečka, takže chápu. :-)
Petra Neomi
  • 
30.12.2009 18:01:27
Lucie a ty jsi nikdy za mlada nepila? Připadá mi zvláštní, že se někdo diví zvyšování tolerance k alkoholu, oknům, i libým pocitům.Pochybuju, že po roce konzumace máš fyzický návyk, spíš pití potřebuješ psychicky, protože tím vyplňuješ čas, sladíš si alkoholem život.
Spíš než léčení potřebuješ změnu životního stylu a hlavně, nebýt už sama každý večer.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 241 [Dalších 161 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.