| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské pijí II

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 241 [Dalších 151 >>]
Petra Neomi
  • 
30.12.2009 17:50:17
Sedmička vína na dva dospělé je dávka spíš zdravotní :)
Baba Jaga
30.12.2009 17:30:20
Nekdo se stane zavislym snadno, jiny ne... Ja jsem jednu dobu {jeste za svobodna} chlastala fakt dost, bydlela jsem s kamaradkami a ve trech jsme temer kazdy vecer vypily dve flasky cinzana a pak tancovaly na Michala Davida. Rada na to vzpominam. O vikendu vodka s brusinkovym dzusem a party az do rana, trvalo to asi dva roky, presto jsem se zavislou nikdy necitila. Proste kdyz byla nalada, chlastalo se treba dva tydny kazdy den, pak treba dva tydny ani loka a nechybelo to. Kdyz jsem se vdala, tak jsem prestala uplne, protoze pit s manzelem nebyla takova zabava jako s kamaradkami :) Posledni 4 roky si dam tak jednou do mesice nekde na party dvoudecku vina, kolikrat ji ani nedopiju. Asi k zavislosti na alkoholu nemam tu spravnou predispozici, jinak uz bych asi davno zavisla byla.
Eva
  • 
30.12.2009 16:13:55
Díky ... za pochopení momentální situace.
Nikdo z nás neví, co bude tou onou pověstnou poslední kapkou, která nás dostane až pod hranici lidské důstojnosti a nebo nás vyprovokuje k jiným, mnohem horším činům.
Zatím můžu říct, že pokud se věci nedotýkají mých dětí, zvládám vše. Někdy mě to srazí na kolena, kde si chvíli poklečím, ale pak si uvědomím, že je to všechno nic proti tomu, co by se mohlo stát dětem.
Každý den, každou chvíli se o ně bojím a jsem ve stresu, ale nesmím to dát najevo. Dva jsou už dospělí a malá je moc malá, aby snášela úzkostlivé stavy své matky.
Proto to pití a proto jen, když jsem sama.
Neodsuzuju nikoho, kdo vyhledá pomoc, ale já třeba vím, že co se bude týkat mojí psychiky, už nikdy. Nepomohli, ba naopak, pak jsem si připadala jako opravdový debil.
Pomohlo až číst si příběhy s horším koncem, než jsem zažívala já. Ale i s tím jsem sekla. Lehce alibisticky se teď vyhýbám filmům, reportážím ... kde se dějí věci, které mi vhánějí slzy do očí a trpím jako pes. Prostě dělám, že nejsou.
A co nepomáhá, jsou myšlenky na to, co bude, kdyby ... mám tři další životy ... syn a dvě dcery a v momentě, že bych je už ani jednoho neměla, vím, že tady končím.
Možná pro některé tady zase téma k diskuzi, ale co ... já musím vědět, co mám udělat, jak se zachovat. V hlavě mám tisíce krizových scénářů a vždy myslím dva tři kroky dopředu.
A možná právě proto občas piju, abych nemusela pořád tolik myslet a uvolnila se a dokázala alespoň nějakým způsobem komunikovat s okolím, buď po netu a nebo osobně, i když to mě tolik nebaví.
A proto vím, že kdyby se stalo to nejhorší, co se mámě může stát, nebudu pít, protože už nebudu mít příležitost. A mějte mi to moje rozhodnutí všichni třeba za zlé.
A reakce, že i já jsem něčí dítě ... ano, jsem, ale kdo nezná vztahy v rodině, nepochopí.
Některé věci se nezapomínají, i když se dokáží svým způsobem odpustit a vytěsnit. Ale mělo by to být oboustranné. A mělo by to být zapomenuto. Ale pokud druhá strana má dost často potřebu šťourat a znovu vyčítat ... ztratím zájem i já a to pak nějaké ... cti otce svého i matku svou ... jde hodně někam do paďous.
Vám každopádně přeju, abyste padala maximálně jen na kolena ... a nikdy níž. A sebe samu neodsuzovala za svoji neschopnost si pohlídat popíjení.
Protože k tomu, kde jste, se nedostala určitě sama. K tomu Vám dopomohlo Vaše okolí, svět, ve kterém žijeme, rodina, děti, manžel ... těch spouštěcích mechanismů je hafo a hafo.
A pořád si myslím, že z toho zlého, jste si vybrala ještě tu schůdnější cestu.
Nikdo nejsme neomylný a každý měl mít nejdřív rád sám sebe.
A pokud nemáte snížené IQ a nebo něco jiného, což nevypadá, pak víte, co děláte a to, že se z toho tady vypíšete, Vám každopádně pomůže, i když ... já osobně upřednostňuju deník ... Ano, píšu si a to jen proto, aby se jednou moje děti, třeba ... mohly zamyslet nad tím, proč mi někdy bylo, jak mi bylo.
Inspirovaly mne k tomu kdysi Madisonské mosty s Meryl Streep. Jediný film, u kterého si dopřávám ten luxus brečet veřejně.

30.12.2009 15:41:18
Já Vás Evo chápu - a ráda bych, věřte mi, i já měla ten pocit, že to zvládám. Bohužel - za ten rok vidím nárůst tolerance na alkohol, potřebu větších dávek, abych se uvolnila (znova opakuji - nikdy "našrot"). Proto cítím, že s tím musím skončit.
Musím říct a přiznat, že alkohol mi dal moc dobrého. Ano. Zažila jsem stavy a situace, kdy mi bylo krásně jako nikdy ... dráždí mi zkrátka právě ta místa v mozku, na které slyší alkoholik. Kterým jsem - i když nepiju od rána (dávám si jen večer) a i když dokážu abstinovat tři měsíce.
Slyšela jsem o lidech, kteří mohou pít celý život a "nespadnou" do toho. Vzhledem k tomu, čím jste si prošla, už jste mohla do alkoholismu zabřednout minimálně 5x - protože flaška je vždy nablízku. Ale nespadla. Takže jste možná zrovna ten výše jmenovaný typ ...
Iva
  • 
30.12.2009 14:39:44
Lucko - chápu Tě. Taky teď na mateřské se sem tam napiju, ale není to z celodenní únavy nebo tak... Mám hyperaktivního chlapečka, který mi své první 2 roky života dával fakt zabrat. Kdo to nezažil, nepochopí... A pak jsem zjistila, že když si dopoledne dám jednu dvě sklenky vína, tak to nějak líp snáším. Tolik na něj neřvu, nejsem z něj nervák, spoustu věcí hodím za hlavu.

Pak už nepiju, večer už vůbec ne. To už není důvod, když syn spí:-)))

Tak jen pro ty co to vůbec nedokáží pochopit - nesuďte, nezažily jste... Pro někoho je mateřská fakz záhul, že nějakou berličku potřebuje. Když se ale z berličky stane břemeno, rychle pryč s ním... Lucko, moc Ti fandím!!!

aachje skunk a tři holky
30.12.2009 13:59:21
opět jinam,asi jsem se trochu načuchala~z~
Eva
  • 
30.12.2009 13:57:34
A tak bacha na to ... dle soudu jiných, jste už alkoholička a jestli si myslíte, že to máte pod kontrolou, tak ani omylem ... právě jsem se to dozvěděla
aachje skunk a tři holky
30.12.2009 13:49:35
myslela jsem moravský žižkov a napsala moravské žižkovice.asi mi to evokovala ta slivovice,jak se to rýmuje
30.12.2009 13:05:35
Kristíno nejsem nejlepší na světě jen to prostě nechápu.Možná bych to pochopila kdybi jsi měla problémi v rodině s manželem týral tě,mlátil atd.to sem zažila u tchýně s tchánem nakonec se rozvedli,ale jen tak?Samozřejmě když jdeš někam s kamarádkou nebo někam něco slavit,ale doma pokud to neslavíte doma to je jiná?Já teda sice nepiju jen když vyrazím večer někam s kámoškama,ale zase ráda řídím a kdybych měla každej večer takhle popíjet,co kdybi někdo potřeboval něco,někoho odvést tak s alkoholem to nejde.A u nás se to třeba občas stává kolikrát někdo potřebuje někam,něco odvést.Stalo se mi to zrovna u tchýně potřebovala sem narychlo pohlídat děti jela sem ke tchýni jěště mi řekla,že je můžu přivést a když sem přijela bylo to na ní opravdu poznat.To jí děti opravdu nemůžu svěřit pod vlivem alkoholu.Takže sem zase rychle hledala hlídání jěště,že švagrová bydlela hned vedle.Jestli se chcete opravdu uvolnit tak řekněte manželovi,nebo jak to dělám já jdu spát vyspím se a je mi O.K.Klidně se do mě važte mě to nevadí.Za ten pocit,že mi ráno bude bolet hlava a bude mě špatně za to mě to fakt nestojí mam děti a kdo se o ně má starat když manžel není doma.
Eva
  • 
30.12.2009 12:46:58
Njn ... tak fajn, tak jsem a co ... žiju takhle už dvacetpět let a pořád jsem tady a pořád bez škraloupu - myslím trestního a dokonce ostudy.
A škoda, že nikdo nevíme, jestli tady budeme i za dvacet let.
A popravdě, raději budu ten permanentní alkoholik, co pije, když chce a nepije, když nechce, než vystresovaná stará ženská.
A četla jsem si to po sobě několikrát, kvůli chybám, ne obsahu.
Stojím si za tím, že vím, co dělám a co nedělám a piju, bo mi to chutná. Víno je pro mne pochutina a nemívám stavy ožralosti, jen nálady a vím, kdy mám dost. Tedy z těch devadesáti %. A nemíním se obhajovat a ani nacházet pomoc někde u psychoušů, protože ti mi před několika lety vůbec nepomohli, když mi přítel umřel.
Musela jsem se z toho dostat sama. Bohužel, tehdy by se mi pomoc šikla.
A když mi málem umřel syn a když mi děti sebral otec a když malou chtěl její otec raději ... než bych ji měla já.
A když umřel Pepa a když .... mě v tom všem nechali všichni máchat se.
Lezu lidem na nervy tím, že bojuju a zvládám to, navenek, velice dobře a popravdě, tohle mě teď drží nad vodou, když vím, že lidi štvu tím, že vůbec po tom všem žiju a dokážu se o sebe a děti starat sama.
A cesta do pekel? Jedině svatí tam nejdou. A ráda bych někoho takového viděla naživo. Každej má nějakého kostlivce ve skříni a kdo tvrdí, že ne, je pokrytec a egoista na entou.
A ještě jedna životní zkušenost. Přílišná důvěra a otevřenost se u nás nenosí. A každej umíme být chytrej, když se to netýká nás.
Já jsem životem tak domlácená, že možná právě proto snesu všechno, co mě ještě čeká a dost možná, že bez ztráty kytičky, kdežto ti, co si myslí, že jedou životem klidně, pak dostanou takovou nakládačku, že budou prosit o pomoc ze všech stran.
Mám kamarádku, dvacet let žila v domnění, že má spokojené manželství a hle ... jen co holce bylo 18, manžel jí suše oznámil, že má paralelní vztah, malého syna a odešel. Ona se zhroutila a to už je to 3 roky a pořád dochází k psych., jí prášky a holka taky ... Jsou z nich trosky od pohledu a to nepijí. A už mi přijde, že se snad rády utápí ve svých problémech a žijí jen tím, co se jim stalo hrozného, místo toho, aby se vzpamatovaly a šly dál.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 241 [Dalších 151 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.