| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nedělitelná dvěma

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 37 [Dalších 17 >>]
23.1.2010 22:46:57
Štěpánko~m~, to je dobře, že jsi stíhala zapisovat~:-D. Musel to být mazec:-)..
štěpánka
  • 
23.1.2010 22:28:26
Stáňo, víš co dojalo mě? Všimla jsem si, že kluci (13 let), když spolu koukají na film, tak velmi často, ve stejné chvíli otočí hlavy k sobě a uchechtnou se, nebo stejně mávnou rukou, nebo na sebe mrknou. Úplně mě to odrovnalo, když jsem si to o Vánocích uvědomila (dělali jsme si často dom.kino a koukali na DVD, na která během roku nebyl čas). Takže jsem si o Vánocích listovala albíčky, koukala ma video a četla svoje poznámky z 1. roku života. Proto si to pamatuju, jinak bych to už asi zapomněla...~m~~m~
23.1.2010 22:22:52
Teda moc hezký...úplně mě to dojalo~c~. U dvojčat je právě úžasná ta strašně blízká vazba, je to velký dar, to někteří v životě nezažijou ani s partnerem nebo rodiči...a hlavně je to na celej život, většinou.
Mám to zažito a napojení cítím:-).
magggi synáček z léta09
23.1.2010 22:16:14
Poud vím, jen ve výjimečných případech zůstane i nedonošené dítě týden bez matky. Ve většině případů je máma aspoň navštěvuje, jakmile to jde.
A upozorňuju, že nikdy nikdo nemůže odhadnout, jaké následky bude dlouhé - absolutní odloučení mít.
To, že někdo s jistotou tvrdí, že jeho nebo jeho dětí se nic takového nemůže dotknout, považuji za rouhání, nevzdělanost a naivní argumentaci ~;((
štěpánka
  • 
23.1.2010 22:04:27
Často udělali ve stejnou chvíli úplně stejnou věc (od malilinka, i když nemluvili, doteď). Když se třeba naráz rozeřvali (1 měsíc věku) a já viděla, že to fakt bylo ve stejnou vteřinu, ne že jeden začal a druhý se přidal. Hned po porodu, když mi je dali do náruče, tak po mě koukli, pak na manžela a začali se rozhlížet kolem sebe - jako že hledají ještě toho spolubydlícího z bříška. Fakt jsem si to nenamluvila, konstatoval to i porodník i sestřička a koukali na to jak puk. Všichni jsme věděli, že na nás vidět moc dobře nemohli (mimča vidí asi do 25 cm). Když jsme jednoho z různých důvodů vyndali z postýlky, tak ten druhý ho fakt hledal a často i začal brečet, dokud jsme mu bráchu nevrátili. V 9 měsících začali spát ve svém pokojíčku - nikdy tam nekňourali. Odolali jsme pokušení dát tam skrytou kameru (bohužel), ale při namátkové kontrole bylo jasné, že si spolu vyprávěli, i když skutečně mluvit začali až po 3.roce. V 1,5 roce jsem s jedním musela na 3 týdny do nemocnice, po návratu si stoupli proti sobě, chytli se za ruku a snad 5 minut stáli a druhou rukou se hladili, pusinkovali se a objímali. Teprv potom se vrhli na toho rodiče, o kterého byli ochuzeni.~j~~j~
Náročné to bylo dost, hlavně zdravotní problémy, operace, Vojtovka, logopedie, svérázné povahy (po rodičích, jak jinak). Nepopsatelné vyčerpání rodičů, apod... V období školní docházky se to začalo trochu vylepšovat - stejné zájmy, stejné kroužky, stejný rozvrh, školy v přírodě. Konečně jme si začali "užívat dvojčat a výhod s tím spojených". Dnes musím říci., že hlavním problémem je pro mě, že by kluci potřebovali trošku odlišný přístup - jsou každý jiný, hlavně povahou, ale jejich (i naše) rovnostářství a cit pro spravedlnost mi to neumožňují.~k~~k~
23.1.2010 21:52:43
Štěpánko, navzdory tý určitě hodně náročný péči to musí být hodně moc fajn je mít, viď:-)? A čeho jste si všimli, že vnímali či vnímaly:-)? To mě zajímá...
štěpánka
  • 
23.1.2010 21:43:18
Jo, Ecim
a s manželem jsme na tom velmi podobně jako vy, akorát ten byt mu rodiče bohužel tak nějak nezaopatřili.......~n~
štěpánka
  • 
23.1.2010 21:39:27
Stáňo,
ten rozpor jsem nepostřehla. Když jsi z dvojčat, tak tomu určitě rozumíš víc než já, která jsem "jenom" matkou dvojčat. A někdy njsme nestačili zírat, co už jako miminka vnímali....~p~~p~
štěpánka
  • 
23.1.2010 21:37:38
Ecim,
nějak podezřele často si rozumíme.
Školné bych zavedla nejen na VŠ i SŠ pouze za "nadstandartní služby". ~j~
Tedy VŠ: opakování zkoušky. Nedodržení daných termínů, nedostavení ke zkoušce - bez řádné omluvy. Studování 5-ti letého oboru bezdůvodně více let, pokud student řádně nepožádá o prodloužení z vážných důvodů (zdravotních, rodinných apod). Možná i za něco dalšího. Pokud vím, zatím se platí jenom za podání přihlášek - 500 kč za kus.~:-D
Na SŠ bych podobně zpoplatnila: přezkoušení po odvolání proti známce, reparáty a konzultace k nim, vydání kopie vysvědčení, podání více než jedné přihlášky, apod. Mluvím o řádově stokorunových poplatcích, aby to nikoho nezruinovalo, ale mělo výchovný efekt na studenta. ~2~
23.1.2010 21:36:33
Štěpánko, ale tohle já chápu, jsem taky z dvojčat~;). A neřeším vůbec reakci matky. Reaguju na rozpor ve dvou jejích odlišných příspěvcích. V jednom tvrdí, že novorozenec si nic nepamatuje. V tom druhém popisuje, jak její manžel podvědomě cítil, že je nekompletní. Z toho jednoznačně vyplývá, že novorozenci vnímají daleko víc, než si myslíme...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 37 [Dalších 17 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.