| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chystáme se k zápisu

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 99 [Dalších 69 >>]
Káča, dvě děti
  • 
31.1.2010 20:26:02
Mno, nás pravda teprve čeká zápis s prvním dítětem, ale skoro bych řekla, že u nás to víc "flákám" já jako matka. Starší uměl ve věku mladší dcery daleko víc básniček, písniček, mám pocit, že jsem se mu víc věnovala. Dcerka hodně věcí chytá od bráchy (jsou věkově blízko) a já mám pocit, že na to hřeším... Budu na tom muset zapracovat:)
31.1.2010 12:56:18
Tenhle týden jdeme s naším druhorozeným synem k zápisu. Když ale srovnávám, co už zvládl první syn když šel k zápisu a co umí ten druhý, vychází mi, že ten druhý toho umí daleko míň. První syn byl celý natěšený do školy, uměl se už podepsat, počítat do 20 a sám po mě chtěl, abych ho učila písmenka i jiné věci. Mladší je daleko víc v klidu. Podepsat se umí občas, když se mu chce nad tím přemýšlet, počítání občas vyjde, občas taky ne, podle aktuální nálady. Když jsem mu ukazovala něco nového, tak se teda šel podívat, naučil se to, ale že by ho to nějak extra bralo, to zas ne. Probírala jsem to s kamarádkama, kterým jdou jejich druhé děti taky k zápisu a zjistila jsem, že jsme na tom všichni stejně. Prostě ty druhé děti nemají takovou snahu se něco učit, jsou daleko víc v pohodě, ono to nějak dopadne. Jak jste na tom vy?
31.1.2010 10:49:07
ja teda dostala jako mala dva roky odklady,kvuli poruse reci a LMD a dnes jsem za to rada.
Alena06
31.1.2010 8:03:20
Ahoj,dali jsme druhorozenou dceru do školy v 6letech,narozená v červenci,velmi šikovná,hodná holčička.Ve školce říkaly ,že není potřeba odklad,spolupracuje,poslouchá,vydrží u úkolů,samostatná,logopedie ok.Už v září mě mrzelo,že jsem ji dala.Adélka plakala,vydírala,musela jsem ji vodit až ke třídě,nezapadla do kolektivu,bála se matematiky,problém měla s +-do 4, psaní ok,čtení pomalejší,stále slabikuje a počítá na prstech.Není tolik samostatná jako její o 3roky starší sesra-premiantka,která nemá problém vůbec s ničím a s nikým.Po této mé zkušenosti bych všem,kdo váhají radila,aby se šli poradit do PPP. Ještě pro upřesnění dodám,že vše bylo možná i proto ,že se nám v únoru narodila 3dcera,možná tak projevovala žárlivost,nevím.A jsem moc ráda,že už je to lepší,Adélka když jde ze školy,tak si vyzpěvuje na celou ulici,rozdává úsměvy na všechny strany, na vysvědčení měla samé jedničky.
30.1.2010 21:25:24
Žabi,
asi záleží na škole...
Ale u nás stačilo razítko od dětskýho doktora, mně ho taky dal, vpodstatě mezi dveřma,nakonec ho sice asi nevyužiju, jen chci říct, že mi opravdu potvrdil,že v současné době stačí jen potvrzení od dětského doktora,případně odborného, např. logopeda...
maschul
30.1.2010 21:23:17
začala jsem s etu tlemit...prosím, zajdi tam a natoč to ~t~

Mlada
30.1.2010 19:00:16
Žabátko, od letošního roku stačí jedno potvrzení - od lékaře NEBO od psychologa (PPP). Ředitelka školy nemá právo chtít jich po tobě více.
30.1.2010 17:57:18
A jsem z toho cela nějaka vedle,najednou si uvědomuji,že ta mala holčička nějak rychle roste,na rodičáku ve školce na nas vychrlili požadavky,které dá se říct zvládáme,i když mám trochu obavy.Dcerka do školy nechce,ani tašku nechtěla,tak vůbec nevím jak to bude probíhat.Ale vím,že je statečna tak jí budu držet palečky.U nás to je formou pohádky,tak myslím,že se to bude líbit,a jsem za to ráda,moc formalní prostředí by možna hůře zvladala.Nemá rada změny a tohle bude obrovska změna pro nás pro všechny...hrozně se těším i bojím zaroven
30.1.2010 15:01:57
Moc díky! Já měla pocit, že nás stejně všichni hází do jednoho pytle asi jako sociální pracovnice (něco jako paní sociální Zubatá z Kolji :-) A třeba sociální pracovnice u nás v poradně je jak modelka :-)
Za sebe můžu jen říct, že právě o to se snažím - aby se rodiče něco dozvěděli, abych třeba poradila, co ještě rozvíjet a aby to byl smysluplně strávený čas nás všech!
~z~
30.1.2010 12:13:18
Jitko,

byli jsme v poradně již na podzim (hlavně kvůli nevyhraněné lateralitě, ale když už jsme tam byli, tak jsme otestovali i školní zralost, ačkoliv dítěti bude 6 teprve v květnu).
Paní psycholožka byla velmi příjemná, testy byly komplexní, dozvěděla jsem se spoustu zajímavých věcí, které bych neodhadla ani já (neznám jiné děti, nemám srovnání), ani učitelka v MŠ (ta jich má zas moc, zná je jen z rychlíku). Dítě odcházelo v pohodě a říkalo, že to bylo fajn – ty hádanky a vůbec….
Takže za mě: ~R^~x~

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 99 [Dalších 69 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.