| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chystáme se k zápisu

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 99 [Dalších 59 >>]
30.1.2010 11:08:50
Holky, pročetla jsem celou diskuzi a některé příspěvky jsou fakt zajímavé :-) Vždycky sí říkám, co si o nás ženských z poradny (jsem psycholog) asi většina lidí myslí. Jen chci říct, že jsme většinou normální (jako většina populace :-)) a netřeba se nás bát. Jsem z Brna a kdo cokoli potřebujete, napište :-)
30.1.2010 8:36:20
Ahojky,taky mám syna s odkladem,ted už je v první třídě.My jsme měli potvrzení o pravidelné péči a návštěvě paní logopedky,napsala tam,že doporučuje odklad,jsem za to vděčná,protože než syn nastoupil do školy,měl již logopedii uzavřenou a dávno tam už nemusíme chodit. Na PPP si opravdu nemůžeme stěžovat,udělali nám test školní zralosti,chodili jsme na ~b~
grafomotoriku pravidelně do PPP synovi se tam moc líbilo,poznal nové kamarády,navíc jsou tam hodní a moc rádi Vám se vším poradí a pomůžou.Ted nás tam čeká vyšetření na lehkou mozkovou dysfunkci a jsem ráda,protože aspon budeme vědět jak přesně se se synem učit.Hyperaktivní není,ve škole dává pozor ale bojujeme s českým jazykem,takže jsem ráda,že tam půjdeme,určitě nám poradí.Mějte se pěkně.:-)
Dobra1
30.1.2010 1:56:03
Žabátko,
budete doma, takže pokud je Vaše dcera do 1. třídy jinak vývojově zralá a o odklad žádáte hlavně kvůli tomu, co zamešká, možná by stálo za to zvážit, zda nepožádat o možnost domácí školy a nezačít ji vyučovat sama.
Mám dvě kamarádky, které s tím začaly kvůli špatné dostupnosti školy (cesta tam i zpět přes hodinu autobusem, následně unavené dítě, které mělo problémy s domácími úkoly) a obě mi po srovnání s normální školou řekli, že doma se dá za 2 hodiny zvládnout s dítětem to, co ve škole za 4. Pokud vím, zákon umožňuje, aby dítě v domácí škole měla kterákoliv ZŠ (tedy pokud to teď nezměnili).
Dceři by tím odpadl problém s nudou, kterou by mohla za rok prožívat, kdyby nastoupila do školy o rok později, zatímco by jinak byla o rok napřed.
veverka
  • 
30.1.2010 0:14:48
můj syn je taky narozen v září 2002 a půjde do školy v 8 letech. Porucha řeči. Ale svět se nezboří.
jana
  • 
29.1.2010 23:19:25
neni nutne potreba mit dva odklady, muj syn je narozeny zacatkem zari a kvuli narusenemu vyvoji reci zvazujeme odklad, prakticky by tak sel do skoly temer v osmi letech
magggi synáček z léta09
29.1.2010 23:06:12
Ano, i dvojí odklad je možný, když je třeba...
A není to tak neobvyklé - učila jsem mj. 7 let v ozdravovně, kde se děti střídají po 3-6týdnech. Netroufám si odhadnout procento, ale v každém turnusu byly takové děti 2-4, někdy víc.
Je to asi dané tím, že do ozdravovny jezdí většinou děti, které mají od malinka potíže, nicméně to nikoho nepřekvapovalo... ~3~
JanaBa (2 svisti)
  • 
29.1.2010 22:03:01
Nekdo tady pise o nastupu v 8 letech. To ma jako dite 2 odklady nebo...?
Je to vubec mozne?
29.1.2010 20:50:01
Posudek z PPP ohledně školní zralosti se neplatí. A podle zákona je opravdu potřeba pro odklad školní docházky. To si nevymyslely ani učitelky, ani ředitelky, tak je to stanoveno vyhláškou k zákonu. Navíc Vám třeba doporučí úplně něco jiného, než Vy si myslíte. Třeba jí naopak kolektiv pomůže. Když bude dál doma - v MŠ jen kvůli uzavřenosti, další rok jí rozhodně nepomůže. A já tedy rozhodně nepytlíkuji děti na ty s odkladem a ty bez odkladu. Jednu dobu to byla veliká móda nechávat děti ještě rok doma "pohrát si", i když to nepotřebovaly, proto se zavedl i posudek z PPP. Dětský lékař Vám většinou napíše, co chcete Vy!
Líza
29.1.2010 20:40:24
Václavko, když to máš těžký... nevěří. Na jednu stranu rodiče jednoznačně nejvíc dítě znají z toho pohledu, že ho vídají dnes a denně X let, viděli ho v bezpočtu různých situací apod. Jenže nejsou nestranní. A tak výkonově orientovaní rodiče budou nevědomky svému dítěti podsouvat školní zralost, kterou nemá, a rodiče, kteří jsou spíš pro tu dětskou volnost nebo je škola vždycky hodně štvala, můžou stejně tak nevědomky zveličit nějaké drobné problémy a považovat je za příčinu odkladu.
Proto do toho vstupujou ti psychologové, kteří by měli být nestranní a sice dítě vidí krátce, ale ve standardizované situaci, ve které se hodně věcí ukáže a ve které mají obrovské srovnání s mnoha dalšími dětmi - takže můžou zkorigovat případnou rodičovskou zaslepenost.
29.1.2010 20:00:53
Lízo, nebojím se, naopak. Já původně žila v domnění, že je potřeba jen jedno potvrzení a z těch jsem si vybrala právě PPP, ačkoliv by bylo pro mě jednodušší zaběhnout k dětské pro papír. Jen mám pocit, že se v tomhle rodičům moc nevěří
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 99 [Dalších 59 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.