| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chystáme se k zápisu

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 99 [Dalších 49 >>]
magggi synáček z léta09
29.1.2010 19:53:16
Jo, to všechno chápu, je to hodně individuální ~d~
Ale tchánovci...kde žijí 2 generace dohromady, matka má dvouletý učňák a prospěch i vzdělání jejích dětí jsou jí v konečném důsledku jedno(naštěstí se po ní mozkově nevyvedly ~t~ ), otec dětí je věčně v tahu, o děti pečuje babička a dědeček...tam je to těžké ~a~ ~n~ ~o~
Miki
29.1.2010 19:33:45
Podívala bych se na stránky školy, jestli tam nenabízejí vlastní formulář. Některé školy to tak mají. Víceméně všechny obsahují to podobné - základní udaje o rodiči a dítěti (jméno, dat.narození, bydliště), potom Věc: žádám o odklad ..., v příloze doporučení od lékaře či PPP. Hotovo.
hmr
  • 
29.1.2010 19:27:02
Konečně rozumný názor, ale budete tady zřejmě krutě napadena...
29.1.2010 19:16:54
Mně při nástupu do školy mluvili špatně všichni tři kluci, problém s kolektivem neměli ~d~ - nejstarší je navíc zrzavej, taky mu to nikdy nevadilo. Ale tohle samozřejmě závisí na povaze dítěte a na kvalitě učitelky.
Já jsem bohužel jako podzimní šla do školy skoro v sedmi letech, a byla to hrůza - prakticky celej první stupeň jsem se příšerně otravovala, protože většina kantorek mě číst pod lavicí nenechala. A mám ve svém okolí docela dost lidí, kteří mají s odkladem obdobné zkušenosti. Naproti tomu nejstarší syn odklad měl, a osvědčilo se to (v šesti letech byl naprosto nezralý, navíc se pak přišlo na to, že je dyslektik).
Samozřejmě, prarodiče by do toho rejt neměli, není to jejich zodpovědnost.
magggi synáček z léta09
29.1.2010 19:08:07
Myslím, Lído, že si ponecháme každá vlastní názor a každá úplně odlišnou logopedickou vadu ~;) . Kdyby má neteř měla potíže jen s vyslovováním hlásek, asi bych se taky nevztekala.
Záleží na té které vadě a já mluvila o tom, že chtěj holku nacpat do školy prarodiče a pořád to předhazují rodičům dítěte!!! Ti nesouhlasí, stejně jako nesouhlasí logoped a psycholog. Já, jako pedagog a má matka jako dětský psycholog, také ne.
Gratuluji ke geniálnímu synkovi a k jeho štěstí na spolužáky, kteří ho jistě podrželi, když zjistili, že špatně mluví.
Svou neteř bych v podobné situaci viděla nerada.

A že se nadprůměrné dítě v 1. třídě nudí? Jak které. To je opět další pověra. Já si například četla pod lavicí Verneovky, když mě nebavilo MÁMA MÁ MÍSU, TÁTA MÁ PANÁKA aj. ~;)
Ostatní předměty mě bavily...
29.1.2010 19:01:54
Prosím, zajímalo by mě, jak má taková žádost vypadat? 31.5. už je dost pozdě, protože do té doby chce školka vědět, jestli dítě nastoupí, či ne.
Nebo je to ve formě odvolání, takže klasický úřední dopis s přílohou od PPP +třeba dalšího odborníka? O návštěvu poradny jsem zažádala sama.

Osobně jsem kluka musela dotáhnout k zápisu pod pohrůžkou, že jestli tam nepůjde, budu muset do vězení..vůbec nechápal, proč tam musí jít, že do školy chodit nechce, protože chodí do školky a ještě mu není 6 )tak nevím, jestli o naroteninách změní názor..) Ale na zápisu se mu líbilo, protože tam pouštěli na plátně pohádky a s kamarádama se honil a pral na chodbě, (trvalo to vše hodně dlouho-hodně dětí, děti tam měly dlouhou chvíli a zlobily-tak si o škole také vytvořil trošku milný obrázek..)
29.1.2010 18:40:04
Logopedická vada neznamená, že by se nadprůměrně inteligentní dítě nemohlo naučit číst a psát. Ve věku, kdy se syn sám naučil číst, mluvil příšerně - měl snad většinu logopedických vad, správně vyslovoval jen minimum souhlásek, bylo mu velmi špatně rozumět. I přesto šel do školy v necelých šesti letech, výslovnost se podařilo definitivně upravit až v devíti letech (v páté třídě).
Nedat do školy dítě, které je na školu jinak připravené, může taky způsobit, že o rok později se bude ve škole příšerně otravovat a bude mít problémy z jiných důvodů.
Tutenstein
29.1.2010 16:50:27
:-)
presne logo vad je hora a dite muze byt sikovne,nadane,jen kdyz proste blbe mluvi,tak by mu to delalo treba velike problemy...Cteni,psani,atd...a tam i rok muze hodne pomoci:-)
Resit "R",tak to bych odkladem asi fakt neresila:-)
Tutenstein
29.1.2010 16:48:41
Pristi tyden me ceka dalsi zapis:-)
S jednim drobkem a trema okolo.
Jestli to bude v klidu tedy nevim:-))).Ze bych ty dva maly umlatila lopatou pred tim:-)))
magggi synáček z léta09
29.1.2010 16:38:02
Život má probíhat takto:
3 roky školka
6 let škola
15 let SŠ
19 let VŠ
25 let (nejpozději)svatba, děti

Prostě to tak maj naprogramované a jakékoli vychýlení jim připadá jako výmysl moderní doby... no na zabití, ale názor 60-70tníkům nezměníš...
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 99 [Dalších 49 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.