| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chystáme se k zápisu

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 99 [Dalších 29 >>]
x x
29.1.2010 14:28:03
Pořád mi ale nikdo nevysvětlit PROČ bych tu PPP s malou měla zbytečně absolvovat, když ten odklad stejně dostaneme ze zdrav. důvodů? ~d~~d~~d~
x x
29.1.2010 14:26:51
Ale z vlastní kapsy tím pádem ano a úplně zbytečně. K ortopedovi můžu jít "zadarmo" ~t~ Jak tady někdo psal, nechci mít papír jen pro papír. ~d~
x x
29.1.2010 14:26:04
jinak co se týče všech těch dovedností, co se při zápisu posuzovaly, tak prošla výborně. Ale. Když jsme tam přišly, držela se mě za svetr a ani za nic nechtěla jít za učitelkou. Ve školce sedí hodinu s legem a s ostatníma dětma se nebaví. Navíc, od začátku prosince mi marodí, takže ztratila kontakt s kolektivem. Sama vidím, že by byla na okraji kolektivu (na to fakt nepotřebuju vyjádření psycholožky, to vidím víc než dobře sama), navíc bude stresovaná plánovanou operací. Myslím, že vzhledem k tomu, že je nar. konec července 04, není moc o čem a šlo by to pouze s doporučením dětské doktorky. V zákoně je nově opravdu buď anebo, tj. buď posudek z PPP nebo lékaře (dětského, či odborného).
Líza
29.1.2010 14:23:09
Žabátko, vyšetření v PPP není hrazeno z pojištění, takže z pojištění tím neodčerpáte ;)
Líza
29.1.2010 14:22:29
Žabátko, ale ta potvrzení, pokud vím, nemusí být souhlasná - stačí, když jedno z nich odklad doporučuje z toho svého hlediska - tedy pediatr z toho zdravotního. Jestli pak v PPP řeknou, že z čistě psychologického hlediska by na školu zralá byla, ale zdravotní důvody přesto odklad vyžadují, tak je to v pořádku, ne?
x x
29.1.2010 14:21:43
Konečně to někdo pochopil. Tak nějak to přesně cítím. Díky. ~R^
Líza
29.1.2010 14:21:34
Václavko, ale když se jim tam tak zasekne, že z ní během hodinového vyšetření nedostanou ani slovo, tak ti akorát můžou potvrdit její emoční nevyzrálost, tak čeho se bojíš?
Miki
29.1.2010 14:19:33
Ty jo, překvapuje mě, jak to některé dráždí. Je těžké takhle něco hodnotit, protože máme k případu Žabátka málo informací. Na mě to nepůsobí, že se něčemu brání nebo něčím opovrhuje či podceňuje...nechce jen papír pro papír.
Psycholog se ve evém vyšetření nezaměřuje jen na psychiku dítěte, tyhle informace si stejně vezme od rodiče a od učitelky ze školky. podstatou vyšetření je zjištení zralosti kognitivních funkcí, jak je na tom se zrakovou a sluchovou percepcí, jemnou motoriku, atd. A to za hodinu doopravdy zvládne. Ale tohle nyní není aktuální. To vážně bude stačit později. A nechat dítě propadnout? proč ho nechat selhat. Byť by bylo propadnutí ze zdrav. důvodů, stejně by se na ní spolužáci dívali jako na tu, co to nezvládla. A jestli je holčička citlivější, tak proč ji tomu vystavovat. Bude mít tak dost nervů se zákrokem, doktorama a pobyty v nemocnici. Do toho se učit psát atd. Věřme si jako mámy navzájem. Nehledejme hned u té druhé chybu.
Káča, dvě děti
  • 
29.1.2010 14:16:13
Neznám vaše problémy, nedokážu posoudit. Jen říkám, že bych to doporučení z PPP nezatracovala (a to nejsem zvyklá lítat s dětma po doktorech, pokud opravku nemusím), ve výsledku bude stejně záležet na Vás.
x x
29.1.2010 14:11:44
Když vím že by mi chyběla ve škole 2 měsíce čistého času,tak ji tam přece nebudu dávat. Myslím, že z psychického hlediska je pro dítě mnohem více stresující být mezi propadlíky a opakovat první třídu, než setrvat o rok víc ve školce. Zvláště, když je malá narozená v červenci. Její nejlepší kamarádka je o necelé tři měsíce mladší a do školy jde automaticky až o rok dýl. Proč z toho dělat drámu ~d~
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 99 [Dalších 29 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.