| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Angličtina na základce? Z mých zkušeností k ničemu

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 114 [Dalších 64 >>]
holka anonymka
4.3.2010 14:50:29
Já měla to štěstí, že se synovi povedly talentové zkoušky od 1.třídy na jazyk. základní školu. Angličtinu měli každý den. Nějaké začátky měl už ve školce - jen malé. Taky koukáním na pohádky na satelitu - v té době pouze v angl. si taky trochu zvykl na intonaci cizího jazyka. V loňském roce končil ZŠ a SCIO výsledky měl lepší než maturanti z gymplu - je ale fakt, že byl skoro nejlepší ve škole (z angl.) Teď si dělá ještě kurz, protože na SŠ, kam nastoupil, se angl. sice učí, ale někteří spolužáci ji nedělali nikdy, takže se "jede od začátku". Syn si při vyučování pročítá slovník.. Během roku, dvou by chtěl zvládnout státnici FCE.
Mladší syn se dostal na tutéž školu, které ovšem mezitím město odebralo status jazykové školy, aby se taky dostalo žáků ostatním školám ve městě.. Úroveň se zhoršuje, nicméně výběr žáků alespoň trošičku ovlivňují povinnou angl. od 1. třídy a připlácením 1.200,- na rok za hodinu angl.týdně navíc.
4.3.2010 13:52:52
Je to někdy děsná bída~a~ Kdo může a věnovali jste se angličtině už před školou... vybírejte dobrou školu, která bude schopna vašemu dítěti ještě něco v angličtině dát. Děti u nás ve škole, respektive jejich rodiče a nejsou to takoví ti chamtivý ambiciozní kapitalisté~t~ svým dětem připlácejí soukromé hodiny v jazykovce, aby nestagnovaly, aby se moc nenudily, ale je to vážně těžké.
Jsem ráda, že nás se to zatím moc nedotýká, škola respektuje náš "individuální" status.
4.3.2010 13:49:30
BB, rozhodně bych tě nekamenovala~t~ Můj syn bude mít němčinu jako majoritní jazyk na gymplu a je mu to líto, chtěl by francouzštinu nebo španělštinu, je to odborník na 2. světovou válku... prostě chce cokoli, jen ne němčinu~t~ Taky si myslím, že němčina je praktická, že se mu bude v životě hodit. Umím jen dva jazyky plynně a je mi to líto, ráda bych ještě jeden přidala, aspoň na funkční úrovni - a přiznám, že němčina to teda není, francouzština jo~;)
BB
  • 
4.3.2010 13:46:58
S tou dominanci anglictiny je to smutne. Ja jsem vystudovana ucitelka NJ, mam staze ze dvou zahranicnich skol, necely rok jsem pracovala v Nemecku, takze bych rekla, ze bych detem mela co nabidnout, ale o ucitele Nj proste neni zajem. Ucit nemcinu ve skole by me moc bavilo, ale proste nikde me nepotrebuji, proto ucim Nj jen dospele v jazykove skole. Tam je zajmu dostatek, protoze firmy potrebuji pracovniky se znalosti Nj a dnes se holt kazdy ve skole nauci jen tu Aj. Je to takovy paradox.
Na druhou stranu mam takovy nazor, ze tim, ze se dite zacne ucit cizi jazyk v utlem veku, se nicemu nejak vyrazne nepomuze. Znam spoustu lidi, kteri se zacali cizi jazyk ucit az po dvacatem roce zivota a behem tri let se naucili naprosto perfektne. A co pristehovalci? Nauci se jazyk velice rychle, prestoze jim je treba tricte a vic! Je to zas takova moda rikat, ze se deti maji ucit uz od skolky... ;-) ja vim, ted me ukamenujete, ale jen jsem proste rekla, co si myslim. :D
  • 
4.3.2010 12:42:33
Dobrý den já mohu říct že syn chodí do čtvrté třídy a angl.má již od první.
Učila je třídní a poté ve třetí třídě udělal příjímací zkoušky do jazykové třídy kde mají na třídu dvě učitelky .Uměl toho dost už v první třídě a myslím že opravdu záleží na škole která učitele vybírá a hlavně na učitelce.
Helena
  • 
4.3.2010 12:20:44
Myslím, že ve školce by se děti měly naučit především česky. Mezi dětmi je velký rozdíl v komunikaci. Je vidět, s kterými se rodiče hodně baví, vyprávějí si, čtou jim pohádky. Takové děti si umějí o všechno slušně říct, poprosit, poděkovat, nebojí se mluvit. Naopak některé děti ještě zdaleka na takové úrovni nejsou. Pokud chtějí rodiče svým dětem zprostředkovat angličtinu v předškolním věku, nemělo byto být takto kolektivní, ale najít jim někoho, kdo se s nimi bude anglicky bavit, tak jak je to v bilingvních rodinách. Takovou přirozenou cestou se dítě naučí nejvíc.
hbf
4.3.2010 9:21:41
Tak jest. Posedlost angličtinou je opravdu silná. Přitom německy mluví naši sousedé a na němčinu se dá narazit i v takovém prdelákově, jakým je Papua Nová Guinea ... (Helmuti měli severní část ostrova jako kolonii)
Druhá věc samozřejmě je, že hafo lidí nemá na jazyky "talent" a prosazování cizích jazyků (angličtiny) na pracovních pozicích typu uklízečka, údržbář a podobně mi zavání fašismem.
Děti nerozumí slovenštině (o jiných slovanských jazycích nemluvě) a my do nic cpeme horem dolem angličtinu ...
Jíťa
  • 
4.3.2010 9:08:14
Myslím, že biflovat slovíčka skutečně není potřeba (možná až na vyjímky). Na střední jsme měli němčinářku a z naší skupiny se nikdo slovíčka doma neučil. Naučili jsme se je během normální hodiny ve škole při procvičování gramatiky, četbě různých mimoučebnicových článků, poslechem textů apod.
Z těch 15-ti studentů měli jen asi dva nebo tři troju na vysvědčení, ostatní jedničky a dvojky. A co je podstatné po dvou letech jsme byli schopní se domluvit.

Podobnou zkušenost jsem udělala i s jednou učitelkou AJ na jazykovce.
Vlasta 3 děti
  • 
4.3.2010 8:38:59
Jsem učitelka na prvním stupni, učím Aj i na druhém. Nic nejde zevšeobecňovat. Já se také stále v Aj zdokonaluji, o dovolené jsem byla za své peníze na intenzivním kurzu Aj. Záleží na jednotlivci, zda se chce dál vzdělávat. S dětmi je to obdobné. V některých třídách se učí dobře, ale hlavně na 2. st. mnoho dětí zajímá vše jiné než učení. Stačí pár jednotlivců, kteří nabourají výuku a kdo se chce opravdu něčemu naučit je šprt. A učit se slovíčka? Vždyť se nemá pamětně učit!
Miriam, 4r + 2r
  • 
4.3.2010 2:42:08
Male deti sa ucia cudzi jazyk skoro presne tak ako svoju matercinu. Zo zazitkov. Vysvetlovanie gramatiky nema cenu. Treba na ne hovorit celu hodinu vylucne cudzim jazykom a samozrejme vymysliet zaujimave hry, kde sa spoji audio, vizual, hmat, cuch, chut, pohyb. Deti zacnu chodit domov s celymi frazami, ktorym najprv vobec nebudu rozumiet, postupne zacnu tusit o co ide a po case zistite, ze VEDIA. U kojencov a batoliat je to trosku ine v tom, ze oni najprv rozumeju o co ide a hovoria az neskor, ked na to dozreju.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 114 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.