| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Angličtina na základce? Z mých zkušeností k ničemu

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 114 [Dalších 34 >>]
3.3.2010 16:18:40
Myslím si, že opouštění oboru není problém jen jazykářů, ale učitelů obecně. I ten češtinář bývá žádaný, protože, co si budeme povídat, lidé neumějí česky o nic lépe než anglicky. Kromě toho jsou učitelé obvykle velmi flexibilní, schopní vystupovat na veřejnosti, ochotní celoživotně se vzdělávat, atd. Neboli - pro rozumného zaměstnavatele pravý poklad ~;)
maja
  • 
3.3.2010 16:16:40
možná taky , že bys narazila u některých ostatních rodičů...ne každý považuje jako základ všeho anglinu a někteří jsou rádi , že děti jsou v pohodě a v klidu prolézají...já sama bych radši aby něco uměli, ale vím, že to nelze zobecnit.
3.3.2010 15:50:11
Jíťo, ale pokud si škola dá výuku angličtiny do ŠVP od první třídy, tak jaksi JE POVINNÁ ji vyučovat zdarma a žáci JSOU POVINNÍ na výuku docházet ~d~ MMCH na naší škole je angličtina formou placeného kroužku v první a druhé třídě, od třetí třídy je normálně povinná... ptž to tak prostě je zanesené v ŠVP. Že je u vás až od čtvrté třídy... no, evidentně má vaše škola jiný výukový plán ~;)
Jíťa
  • 
3.3.2010 15:45:30
Ano, od 1. do 3. třídy jsme si AJ platily. Škola není povinná ji v těchto ročnících vyučovat, tak proč by to ještě navíc měla dělat zadarmo! Pak to vypadá jako v tom článku.
3.3.2010 15:41:03
Hele, Jíťo, a u vás ve škole si výuku platíte? Jako že zacvakáte angličtinářce, že učí anglinu... matikářce, že učí matiku... češtinářovi, že učí češtinu... nebo jak? Z článku tak nějak nevyplývá, jestli se jedná o neplacený kroužek nebo o řádnou výuku dle školního vzdělávacího programu ~d~
Jíťa
  • 
3.3.2010 15:36:44
U nás mateřinka úzce spolupracovala s nejbližší ZŠ, takže po nástupu do 1. třídy děti pokračovaly dál a ve 4. třídě se utvořila jedna skupina z dětí, co už něco umí a druhá z těch ostatních. A ty děti zase pokračovaly dál.

Na druhou stranu vím, že existují školy, kde dětem nahustí do hlavy strašnou spoustu slovíček (asi tam hrají pexesa), ale nenaučí je z nich složit ani tu holou větu.
Jíťa
  • 
3.3.2010 15:27:07
Já mám z článku pocit, že škola AJ prvňákům poskytuje úplně zdarma, takže to potom vypadá jak to vypadá. Kdyby se to platilo, tak by si tohle pan ředitel nejspíš nedovolil, protože by asi dořediteloval, aspoň kdyby se to týkalo mých dětí. Já bych totiž upozornila i ostatní rodiče a společně bychom podali stížnost na školském úřadě, kvůli zpronevěře našich peněz na zajištění výuky AJ.
pevalo
3.3.2010 15:21:31
Veru muzes mi napsat na mail ladybug2777@seznam.cz ozvu se az pozde vecer
Jíťa
  • 
3.3.2010 15:17:24
Tak to asi nebyla učitelka. U nás býval nešvar, že AJ učil skoro každý, kdo ji sám zvládal.
Sama jsem si dodělávala AJ večerně v jazykovce. Na konci roku jsme vždycky dělali postupové testy (něco jako přijímačky do dalšího ročníku) Nejhorším učitelem byl rodilý mluvčí. Česky neuměl vůbec, mluvil na nás jen anglicky, takže z gramatiky jsme nepochopili vůbec nic, a navíc neopravoval ani chyby, takže jsme se vlastně vůbec nic nenaučili. Testy mi (i dalším) dopadly tak mizerně, že jsem se nedostala ani do toho kurzu, co jsem zrovna ukončila.
3.3.2010 15:14:27
Mám synka v první třídě, taky chtěl chodit na nepovinnou angličtinu. Tož chodí, ale už po půlroce by toho nejraději nechal a já bych se ani nebránila. Syna to nudí, protože donekonečna vybarvují obrázky, občas se naučí nějaké slovíčko, ale v podstatě za ten půlrok neumí nic. I já jsem rozčarovaná, protože on místo aby aspoň získal kladný vztah k jazyku, tak k němu má po půl roce spíše odpor~:(
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 114 [Dalších 34 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.