| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Angličtina na základce? Z mých zkušeností k ničemu

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 114 [Dalších 24 >>]
Dana
  • 
3.3.2010 15:14:23
Možná máme štěstí,že spádově patříme na bývalou jazykovou školu.Přestože už škola ofic.není jazyková,tak se snaží stále zachovat dobré jméno a láká zájemce především na kvalitní výuku jazyků.
Dcera letos začala chodit do 1.třídy a angličtinu mají jako nepovinný a placený kroužek,ale navazující hned po skončení vyučování.
Angličtinářka žila řadu let v Anglii a na děti mluví po celou dobu výuky jen anglicky,doprovází to názorem(předměty,obrázky,výraznými gesty),takže dítě pochopí ze souvislosti,co jim vlastně říká.
Na doma mají originál.nahrávky(takže slyší správnou výslovnost)a může si podle nich opakovat.Já anglicky umím jen základy a mám obavu,že bych dceru naučila např.špatnou výslovnost.Už se mi stalo,že mě několikrát opravila,že to vyslovuji špatně.
Od třetí třídy bude mít jazyk povinný a většinou tam učí bývalí odchovanci jazykovky,takže úroveň také není špatná.Často jezdí s dětmi na výjezdy do zahraničí,kde děti 14 dní pobývají v rodinách.
Jíťa
  • 
3.3.2010 15:10:19
Nám mateřinka AJ zprostředkovávala. Neučily mateřinkové učitelky, ale docházela externistka z jazykové školy, specializovaná na výuku dětí. Zmíněná jazykovka takto provozovala nejen AJ v několika Brněnských MŠ i 1.-3. třídy ZŠ.

Samozřejmě se ale platilo kursovné, jako v jakékoliv jazykové škole.
Jíťa
  • 
3.3.2010 15:04:16
Sorry, ale daňový poplatník není povinnen platit angličtinu prvňákům. Jazyk je povinný až od 4. třídy, takže do té doby by si měli rodiče na rozšířenou výuku AJ připlácet.
3.3.2010 14:02:53
Kamarádka učí na ZŠ. A děti podle rodičů údajně přetěžuje, protože chce, aby se učily a opakovaly si slovíčka~a~
veronika77
3.3.2010 13:25:21
Dobry den, par let jsem ucila na anglicke skole a pak chvili na normalni zakladce treti tridu v ramci materske - ale chtela jsem poprosit - nemate prosim nejake materialy pro vyuku AJ pro male deti? V nasem materskem centru by se nam celkem sesly... Dekuji moc! Veronika
Winky
  • 
3.3.2010 13:24:50
Musím říct, že sama v tom mám trochu chaos.
AJ v mateřských školách, centrech, 1-2 třída základek - najednou hrozná poptávka.
Udělala jsem si před 2 roky také kurz WattsEnglish abych rozšířila svoje možnosti výuky AJ i na menší děti. Metoda to byla docela pro mě přijatelná, vím že malé děti mají skvělou zvukovou paměť, takže si snadno zapamatují zvuk těch slov, intonaci, celkovou melodii té řeči, a i když si třeba neodnesou "vědomosti" jako takové (nebo odnesou ale z důvodu pauzy mezi výukou v MŠ a pak od 3. třídy je třeba zapomenou), určitě jim v hlavě zůstane ten cit pro jazyk, ta schopnost nebát se něco říct jinak a nestydět se "sradnovní" výslovnosti některých hlásek, což je pak problém u předpuberťáků a pubošů.
ALE - protože hrozně záleží na tom jak je tahleta fonetická část AJ kvalitní, tak efekt není vůbec zaručený. A navíc - musím říct že ta finanční stránka mě děsí. Platit řekněme od 4 do 9ti let AJ dítěti, které se dejme tomu během této doby opravdu něco "naučí" stojí opravdu dost. A pak přijde do třetí třídy, kde se začíná znovu od začátku, pomalu, ne třeba úplně dobře takže dost dětí to otráví... to jako vyhodím to kurzovné za 5 let do kanálu tímhle způsobem? (upozorňuju že v každém městě nejsou jazykové zš, opravdu ne)....

Takže i když to učit můžu, přesvědčená o tom nejsem. Já jsem vyrostla v době kdy angličtina se učila velmi málo, spíš jen z dobré vůle některé učitelky která to dělala zadarmo ve svém volném čase. Takže se ji šel učit jen ten, kdo opravdu chtěl (u nás to šlo od 5. třídy, ze 4 tříd v ročníku nás chodilo 12), a na výsledcích to bylo naprosto evidentní.
Zuuuza
3.3.2010 12:46:12
~R^~g~
stormer
3.3.2010 12:39:05
~d~Lenko, on ale každý extrém je špatný. Rodiče by si měli ujasnit, jestli chtějí pro své dítě výuku angličtiny, nebo nějakou lehkou volnočasovou aktivitu, aby se zabavily a nedělaly neplechu~:-D. A když si vyberou to první, je dost nefér, že si pak často platí za dětské zábavní odpoledne. Tolik ke kroužkům. A pokud jde o výuku ve škole, tak to je snad jasné, že tak je na 1.místě něco naučit a ne si jen hrát...
stormer
3.3.2010 12:24:51
Toolitoo taky neznám~f~. Co to obnáší?
pevalo
3.3.2010 12:15:06
Ono ani jinak nez formou hry nejde, kdyz deti neumi cist a psat, nektere ani pocitat. Ovsem kdyz ucitelka mluvi anglicky tak, ze ji proste rodily mluvci absolutne nerozumi, tak nevim. Ono vetsinou prave ty male deti si to zapamatuji i s tema chybama a pak se nesmirne tezko odnauucuji(town x down). A pokud se na ne mluvi pouze anglicky, tak pak je pro ne mnohem mensi problem treba poskladat vetu.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 114 [Dalších 24 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.