| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pejskaři versus maminky aneb zakálený Žižkov

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 273 [Dalších 133 >>]
K+H
  • 
4.3.2010 20:48:03
Mortadelo: Dyk ja taky uklizim, vsak jsem to hned zezacatku predeslala;-)Nikde jsem nepsala, ze kdyz clovek plati, nemusi uklizet, nebo tak neco. To je na svedomi kazdyho pejskare, jestli to bude ci nebude delat. Pokud ale hledame reseni, jak dosahnout cistych ulic, spolehat na to, ze ve vsech se to svedomi pohne, asi neni moc realisticky, ze jo? Co na ulicich zustane, musi nechat odstranit radnice, a penez na to ma dost- z poplatku;-) (a je zase na svedomi radnich, zda s temi penezi misto toho nelepi diry v rozpoctu...) To je vsechno.
kreditka
4.3.2010 20:43:52
Monty, není to tak dlouho co v jednom městě nepřispůsobivá udělala hromadu na sociálce a ještě za to chtěla dostat soc. dávky....a ty by jsi chtěla ještě platit???~t~
kreditka
4.3.2010 20:39:21
Tady jsem snad v mém bydlišti nikdy nikoho neviděla sbírat. Ono to totiž není moc motivující když obec jen schrábne peníze za psa, ale nekoupí za to ani blbou popelnici, kam bych exkrement mohla vyhodit. NAvíc jsem tu neviděla nikdy hovno na chodníku, protože vesměs všichni chodíme venčit do polí, popř. psi se.ou na zahradě majitelů. A tobě můžu poradit jen to raději s dětmi do lesa nechodit, protože by mohli šlápnout do zaječích, srnčích či jiných ho.ven popř. ještě do něčeho horšího....
Marie, 2 děti
  • 
4.3.2010 20:17:48
Tak tohle Ti podepíšu. Poplatky za psa by měly začínat minimálně na 10.000,-- za rok. Pak by také mělo cenu zastupitele neustále upozorňovat, že jsou chodníky pokálené. Dnes nám totiž řeknou, že na úklid nejsou peníze. Je mi líto slušných a čistotných majitelů, kterým se neekluje po vlastním psovi enóno sebrat. Já jsem jich za 20 let co žiju v Praze potkala asi pět. Psí pytlíky jsou na každém rohu, ale nic z toho. Zbytečně vyhozené peníze, protože ten, kdo chtěl uklízet, vzal si vlastní pytlík z domova.
4.3.2010 20:16:21
Souhlasím naprosto. Ještě bych ten problém rozšířila o problém rozbitých lahví.
Podle mě by stačilo kdyby občas udělali pokutovou razii na pejskaře a chuligány vracející se z občerstvoven, nebo minimálně byli více viděni strážníci v ulicích.~o~

Místo toho dávají raději botičky u nemocnice, kde není od půl osmé kde zaparkovat, a veřejnou dopravou je to výlet na 4h (zatímco autem i s návštěvou ordinace cca 1h).
Přitom u nás v krajském městě je psích výkalů několik na metr a pravidelně v létě přibývají všemi směry rozbité flašky.
Dokud byla dcera menší, občas jsem uklízela střepy i ve vnitrobloku, pčecejen bych nerada,aby se pořezala. A letos mě zřejmě kv§li synkovi čeká totéž. A sídlo městské policie je od těch okolních hospod cca 300m. Asi by ofoukli a ošoupali si erární botky, kdyby sem občas zavítali, že.~3~
Limai
4.3.2010 19:57:44
Když máš auto,taky nikoho nezajímá jestli máš peníze na povinné ručení.Poplatky bych zvedla tak na 5000 na jednoho psa.Lidi by si pak hodně moc rozmýšleli,jestli si pořídí psa a nebylo by ani tolik psů v útulcích.
helena + veverčátka
4.3.2010 19:49:51
No Vero,
flusanec je po jednom deštíku pryč, ale ty h.... tam jsou buď do pořádného týdenního deště nebo dokud se nerozpadnou, což trvá bratru několik týdnů!
Jíťa
  • 
4.3.2010 19:44:15
Tak si zkus podat dotaz na obci, kolik za loňský rok celkem vybrali za psy, poděl to 12 měsíci a máš sumu, kterou má obec měsíčně na zajištění úklidu.

Pak si vezmi koště a stopni si, jak dlouho trvá zametení cca 100 m chodníku. Z toho si vypočti, kolik m chodníku je schopen jeden člověk uklidit za 8 hodin.

Když si dáš ještě tu práci a zjistíš si, kolik je celková délka chodníků ve vaší obci, nezapomeň počítat obě strany ulic. Když to podělíš předchozím výsledkem, tak ti vyjde kolik potřebuje obec zaměstnanců na úklid psích výkalů - pejsci dělají potřebu denně je tedy třeba i denně každý ten chodník uklidit.

Fakt nevěřím tomu, že se to z těch směšných poplatků dá zaplatit.
DENISA
4.3.2010 19:39:14
No, dle meho by to taky tak melo byt. Ale pokud to tak neni, je potreba si stezovat, jak uz tu nekdo psal, ne na Rodine ale na OU. Ovsem at je to jak je to, sbirat hovna by mela byt povinnost, kdyz uz to neni otazka cti a osobniho pocitu, ze kdyz nesbiram jsem prase.
Jíťa
  • 
4.3.2010 19:25:47
To je blbost, kdes to slyšela, že poplatky jdou na provoz útulků. Poplatky jdou přímo do kasičky příslušné obce a ta s nimi nakládá dle svého uvážení.

A druhá věc: plat se ti snad od té doby taky zvýšil!
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 273 [Dalších 133 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.