| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pejskaři versus maminky aneb zakálený Žižkov

[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 273 [Dalších 63 >>]
4.3.2010 11:56:30
Taky mě to moc rozčiluje a to nebydlím v Praze, tento problém je jistě celorepublikový. Jsou jistě zodpovědní pejskaři, kteří výkaly poctivě sbírají, ale pár vlaštovek jaro nedělá, že...

Takový člověk, který není ochoten po svém zvířeti uklízet, si ho nemá co pořizovat! Doma na podlaze by takové hovínko ležet nenechali, tak proč to proboha dělají venku?! Ty děti si opravdu už nemají vůbec kde hrát, běhat po louce je jako po minovém poli.

Za středověku se všude válely výkaly i lidské a musela se vynalézt kanalizace, aby se zamezilo šíření různých chorob. Teď žijeme v "civilizovaném" 21. století, ale praktiky jsou tu stejné jak za středověku, i když ne od nás, ale od našich miláčků. ~q~~q~~q~

A souhlasím s tím, že kdyby se tím městská policie aspoň občas zabývala, místo vybírání pokut v místech, kde není kde parkovat, určitě by se situace značně zlepšila.~g~
K+H
  • 
4.3.2010 11:26:36
Autorko- bydleli jsme dlouho (a jeste do nedavne doby) na Zizkove i se psem, nosili si s sebou na venceni pytliky a uklizeli jsme po nem (a jeste par takovych znam, ale vetsina zrejme neuklizi, to je fakt). Je pravda, ze zvlast po zime to tam vypada desne, venceni byl pro me taky vzdycky slalom:/, natoz pak s detmi, to musi byt o dost horsi. ALE: neni pravda, ze tam policie pejskare nekontroluje! Naopak, kontroluje velmi casto, ani nespocitam, kolikrat jsme to zazili, ovsem jediny, co je zajima, je, zda jsou zaplaceny poplatky! Urcite by se melo apelovat na pejskare, ale kdyz teda radnice vybira nemale penize za kazdyho psa, mohla by je investovat treba na uklid bobku... Dosahnout cistoty represemi asi neni realny... Drzim palce, at se to tam zlepsi;-)
zuzini
4.3.2010 11:25:23
Díky bohu, že je stále více lidí, kteří mají psy na zahradě a chodí je venčit. V jiném případě může totiž pes zblbnout.
zuzini
4.3.2010 11:23:13
Motýlice schválně, jaké je optimální prostředí pro chov psů?
Blanka+Terezka
  • 
4.3.2010 11:20:44
Mne nevadí, že si autorka článku tady trochu postezovala a napsala svůj nazor.Bohuzel problemtika výkalu a ostatního neporádku,který se ukáže po odtání snehu,se týká asi skoro vsech mest.Praha 6 nevyjímaje.Fakt je ten,že mám taky zkusenosti s nezodpovednými majiteli psu,kterí je nechají volne pobýhat,vyprazdnovat se a neuklízet apod.Sami máme psa i malou holcicku,a tedy zodpovednost je na míste.Zrovna skrz výkaly se dá chytnout pekný problém,ruzne inf. nemoci apod.zajímalo by mne, jestli treba když si ti majitele psu neumí ani po svém psovi uklidit,jestli treba odcervují.Hm...??? Takže sup do lékárny treba pro Drontal a odcervit,já bych neradaa,aby nekdo kvuli tomu oslepl!!!!!!!!!!!!
zuzini
4.3.2010 11:14:42
Aha, takže ti kteří mají psa a poctivě uklízejí, by dle tebe měli doplácet na kynology hovada?
To by bylo jistě spravedlivé.
4.3.2010 11:13:26
Mluvíte mi z duše. ~:( Mám kluka na kočárku a dcerku 2,5 roku capající nebo hrkající na odrážedle vedle nás. Poté, co slezl sníh, vypadají naše procházky jako většinou neúspěšný slalom mezi psími výkaly. Opravdu jsem netušila, jaké množství se ve sněhu může nashromáždit. Navíc jsem nabyla toho dojmu, že i jinak ukáznění pejskaři přestávají s příchodem sněhu po svých miláčcích sbírat. Ono se to asi ve sněhu ztratí, zasněží nebo co. Nemám nic proti pejskům, to akorát jejich páníčci by se měli usměrnit. Nejraději bych je nechala každodenně umývat dvoje boty a 6 koleček, nemluvě o údržbě dítěte, které se zakopne a rozplácne se rovnou do h...~q~
Petra Neomi
  • 
4.3.2010 11:12:50
No, já sbírala i po dítěti (jsem prostě zvyklá a pytlíky mám u sebe pořád), ale děti za takový problém nepovažuju. Problém jsou bezdomovci a vůbec dospělí a kdo zná stromovku, ví, o čem mluvím. Na druhé straně, je fakt, že tam v podstatě nejsou záchody. On je to trochu začarovaný kruh... nejsou záchody, nejsou koše... Uvědomělých lidí nebude nikdy 100%, ale pokud to bude snadné, bude jich víc. Ovšem letos si nedělám iluze, zima dala silnicím zabrat, obce budou řešit hlavně tohle.
Petra Neomi
  • 
4.3.2010 11:08:41
Odčervený pes žádná vajíčka škvrkavek ve stolici nemá a valná většina psů ve městě odčervená je. Ale ani u neodčervených psů si nedovedu představit, jak by se mohla nakazit dospělá žena.
DENISA
4.3.2010 11:08:00
No ja si take myslim, ze mestske casti nehospodari s penezi z poplatku, tak jak by meli. Jak uz tu nekdo psal - jednina cesta je, si stezovat a stezovat, ne psat sem na Rodinu. Neni to o tom, ze netoleruju psa babce, budu ji tolerovat i 6 psu, za podminky, ze BUDE SBIRAT. Jinak ji ho fakt netoleruju. Moje dite taky na travnik nekadi. A rvani deti a stekani psu, to je na dalsi diskusi. Navazu na diskusi o nocnicich ze vcerejska. Jsou matky, ktere klido nechaji vykadit dite na travnik a neseberou to, rikaji, ze kadicich deti je 1000x min nez psu a kadi 1x denne, ne 3x jako pes. Tohle taky nechapu. Sbirat by meli PEJSKARI I MATKY, protoze HOVNO HOVNEM zustane.
[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 273 [Dalších 63 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.